'Fifty Shades Darker/Freed'-regisseur maakt 'Alcatraz'-ontsnappingsfilm

'Fifty Shades Darker/Freed'-regisseur maakt 'Alcatraz'-ontsnappingsfilm

We gaan terug naar 1962, toen drie mannen het onmogelijke uitvoerde.

Na het achter elkaar filmen van Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed gaat regisseur James Foley van boekadaptaties naar een historische uitbraak. Colider bericht dat hij een film gaat maken over de beruchte ontsnapping uit de zwaar beveiligde gevangenis Alcatraz. Dit vond in 1962 plaats. Drie mannen klaarden het onmogelijke, al zijn er mensen die beweren dat ze verdronken zijn in de Baai van San Francisco.

Voor filmliefhebbers klinkt dit niet onbekend. Per slot van rekening bracht Don Siegel in 1979 zijn Escape from Alcatraz uit, dat gebaseerd is op de waargebeurde uitbraak. In de hoofdrol treffen we Clint Eastwood aan als Frank Morris. Hij was kennelijk het brein achter de operatie. Dat zal hij ook weer zijn in de nieuwe verfilming. Morris zat levenslang vast vanwege een bankoverval. Hetzelfde geldt voor de gebroeders Anglin (John en Clarence), die met Morris zijn ontsnapt. Middels een zelfgemaakt vlot hebben ze het hazenpad kunnen kiezen.

De film van Siegel was eveneens een boekverfilming. De filmmaker regisseerde naar het boek van J. Campbell Bruce uit 1963. In dat jaar legde de gevangenis het bijltje erbij neer. Of Foley - ook verantwoordelijk voor Glengarry Glen Ross en diverse afleveringen van House of Cards - zijn film zal baseren op het boek, is onduidelijk. Het scenario is in ieder geval geschreven door Ian Mackenzie Jeffers (The Grey, Death Sentence). De producenten achter de onderneming hebben in het verleden gewerkt aan de John Wick en Sicario-titels.



NieuwsFilm

meest populair