Celebrity

Doodsoorzaak bekend: 'Superman'-actrice Margot Kidder pleegde zelfmoord

Een verdrietig bericht.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 13:01 in Celebrity
Op 13 mei kwam het treurige nieuws naar buiten dat actrice Margot Kidder (Halloween II, The Amityville Horror) was overleden. Destijds publiceerde haar manager een statement waarin werd medegedeeld dat Kidder vredig in haar slaap was komen te overlijden. Nu blijkt de daadwerkelijke oorzaak toch iets tragischer te zijn. Volgens de autoriteiten in de staat Montana heeft Kidder namelijk zelf een eind gemaakt aan haar leven.

Het is geen geheim dat Kidder al sinds haar jeugd te kampen heeft gehad met allerlei psychische problemen. De actrice vertelde daar namelijk zelf ook meermaals openhartig over in de media. Uit onderzoek door de autoriteiten blijkt nu officieel dat Kidder er afgelopen mei zelf voor heeft gekozen om uit het leven te stappen. In het rapport valt te lezen dat Kidder uiteindelijk is gestorven door de bewuste inname van een grote hoeveelheid medicatie en alcohol.

Zelfmoord is een groot probleem
De dochter van Kidder, Maggie McGuane, verklaart tegenover The Sun opgelucht te zijn dat er nu eindelijk helderheid is over haar moeders dood. "Het is een hele opluchting dat we de waarheid nu te weten zijn gekomen", zegt McGuane in een reactie op het nieuws. "Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn zodat er geen wolk van schaamte hangt rondom het rouwproces".

Ook merkt McGuane op dat Montana een van de hoogste zelfmoordcijfers kent van de Verenigde Staten. Ze roept mensen die last hebben van mentale problemen dan ook op om hulp te zoeken. "Het is een uitzonderlijke vorm van pijn en verdriet", zegt McGuana. "Wetende dat er zoveel families in deze staat hetzelfde doormaken, zou ik willen dat ik iedereen een hart onder de riem zou kunnen steken".

Superman
Kidder is 69 jaar oud geworden. Onder het grote publiek zal zij vooral bekend zijn als Lois Lane, de vriendin van Superman (Christopher Reeve), in Superman (1978) en de drie vervolgfilms

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair