Bond-producente: "Het wordt tijd voor een non-blanke James Bond."

Bond-producente: "Het wordt tijd voor een non-blanke James Bond."

Dat zegt Barbara Broccoli, en dus is Idris Elba mogelijk weer kandidaat om de volgende 007 te worden.

Al jaren gaat het gerucht dat Idris Elba de volgende James Bond zou kunnen of moeten worden. Maar het bleef altijd bij een gerucht. Nu is de eerste indicatie dat er een werkelijke kans bestaat dat Idris Elba de mantel van 007 op zich kan nemen nadat Daniel Craig er mee ophoudt.

Antoine Fuqua, regisseur van Training Day, The Magnificent Seven en The Equalizer 2, sprak met Barbara Broccoli, de producente en mede-eigenaar van de James Bond-films over wie het stokje over zal nemen als Daniel Craig volgend jaar na Bond 25 gaat stoppen. Fuqua vertelt dat Broccoli vindt dat het tijd wordt voor een non-blanke acteur om 007 te spelen en dat ''uiteindelijk zal gebeuren.''

Fuqua zegt daarna dat hij vervolgens met Broccoli praatte over wie de grootste kans maakt en laat dan de naam van Idris Elba vallen als mogelijkheid, vanwege diens sterke charisma.

Idris Elba heeft zelf ondertussen al eens aangegeven dat hij met 45 inmiddels te oud is voor de rol, hoewel hij daarmee even oud is als Roger Moore toen die in zijn eerste Bond-film speelde, Live and Let Die. Daarbij moet natuurlijk wel als kanttekening geplaatst worden dat volgend jaar oktober pas de 25ste Bond-film verschijnt en er altijd een paar jaar tussen de films zit, wat kan betekenen dat Idris Elba alweer een paar jaar ouder zou zijn tegen de tijd dat de opnames voor een volgende film beginnen.



NieuwsFilm

meest populair