Algemeen

Bond-producente: "Het wordt tijd voor een non-blanke James Bond."

Dat zegt Barbara Broccoli, en dus is Idris Elba mogelijk weer kandidaat om de volgende 007 te worden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 13:09 in Algemeen
Al jaren gaat het gerucht dat Idris Elba de volgende James Bond zou kunnen of moeten worden. Maar het bleef altijd bij een gerucht. Nu is de eerste indicatie dat er een werkelijke kans bestaat dat Idris Elba de mantel van 007 op zich kan nemen nadat Daniel Craig er mee ophoudt.

Antoine Fuqua, regisseur van Training Day, The Magnificent Seven en The Equalizer 2, sprak met Barbara Broccoli, de producente en mede-eigenaar van de James Bond-films over wie het stokje over zal nemen als Daniel Craig volgend jaar na Bond 25 gaat stoppen. Fuqua vertelt dat Broccoli vindt dat het tijd wordt voor een non-blanke acteur om 007 te spelen en dat ''uiteindelijk zal gebeuren.''

Fuqua zegt daarna dat hij vervolgens met Broccoli praatte over wie de grootste kans maakt en laat dan de naam van Idris Elba vallen als mogelijkheid, vanwege diens sterke charisma.

Idris Elba heeft zelf ondertussen al eens aangegeven dat hij met 45 inmiddels te oud is voor de rol, hoewel hij daarmee even oud is als Roger Moore toen die in zijn eerste Bond-film speelde, Live and Let Die. Daarbij moet natuurlijk wel als kanttekening geplaatst worden dat volgend jaar oktober pas de 25ste Bond-film verschijnt en er altijd een paar jaar tussen de films zit, wat kan betekenen dat Idris Elba alweer een paar jaar ouder zou zijn tegen de tijd dat de opnames voor een volgende film beginnen.

44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Fuqua vertelt dat Broccoli vindt dat het tijd wordt voor een non-blanke acteur om 007 te spelen en dat ''uiteindelijk zal gebeuren.''
Dit is een probleem. Idris Elba als nieuwe Bond is absoluut mijn eerste keuze, maar je moet zijn huidskleur helemaal niet bespreekbaar maken. Er wordt nu de indruk gewekt dat zijn huidskleur hem een streepje voor geeft voor deze rol (positieve discriminatie, if you will).
Elba moet niet in aanmerking komen omdat "het tijd is voor een non-blanke acteur", hij moet in aanmerking komen omdat hij over alle competenties beschikt om een geweldige Bond te zijn. Huidskleur is er daar niet één van.

Prince John

Avatar

Dikke plus 1 voor Thomas!

Tja, qua leeftijd wordt het misschien wat lastig; zou hij het daadwerkelijk worden dan is hij, tegen de tijd dat hij als Bond te zien zal zijn, al rond de 50... Maar dat is uiteindelijk niets meer dan een nummer; Elba heeft alle karakteristieken om een goede Bond neer te zetten. Het zou niet de eerste keer zijn dat een acteur 'laat' begint als Bond, en zelfs op deze leeftijd zou hij nog een paar keer 007 kunnen spelen. Ik zie het wel zitten.

Als we uiteindelijk voor een vrouwelijke Bond gaan zou ik gaan voor Melissa McCarthy, zij liet al in Spy zien dat ze een geweldige Jane Bond zou kunnen spelen.

Beau

Avatar

Als ze hem als Bond hadden gewild, hadden ze nu voor Idris moeten gaan, en niet opnieuw een film maken met Craig. Jammer, want had Elba zéér graag als Bond gezien.

meanrat

Avatar

@Prince John, Melissa McCarthy?! Mij maakt het in principe ook niet uit wat voor iemand Bond zou spelen, maar Melissa in de hoofdrol zou voor iets teveel komedie zorgen denk ik.

McGraig

Avatar

Daar gaan we weer. Als hij zelf nu al aangeeft dat hij zichzelf te oud vindt dan zal dat over 5 jaar zeker niet anders zijn. Ik zie ook niet in waarom we perse een niet-blanke Bond moeten krijgen. De beste twee die ik kan bedenken zijn Dan Stevens en Rupert Friend. Verder maakt de huidskleur me niks uit. Bij Bond hangt alles af van het juiste charisma

ThomasOMalley

Avatar

^Rupert Friend ja? Is dat op basis van die Hitman film? Die heb ik niet gezien namelijk. Ik kan me zijn rollen in Starred Up en The Zero Theorem eerlijk gezegd niet herinneren.

Oh ja leeftijd is maar een getal jongens!
Elba is nu 45, topfit en ziet er hartstikke jong uit.
En laten we niet vergeten dat Tom Cruise op 56-jarige leeftijd al zijn stunts in de laatste M.I. zelf deed.

Master Of Films

Avatar

Rupert Friend, ajb niet zeg die heeft een charisma als een houtworm. Dan Stevens is dan de betere keuze imho.

Frietgezicht

Avatar

Wat Thomas zegt.

Nu is positieve discriminatie uberhaubt in Amerika een big thing(donkere mensen krijgen bij gelijke kwaliteiten de voorkeur volgens de wet) maar in films is dat volgens mij niet aan de orde,laat het zo.
Als er een blanke Shaft komt is de wereld te klein.

Prince John

Avatar

Denk ik ook Meanrat

En eens met Moffie; Rupert Friend zie ik echt niet als Bond... Dan Stevens ken ik niet echt, buiten Beauty and the Beast, maar zou kunnen. Anders James Norton, Henry Cavill, Aiden Turner of zelfs Tom Hardy, om maar een paar namen te noemen. Anything but Rupert...

tariegb

Avatar

Zolang het geen blanke wordt, vind ik het goed, lmao

SeanDeNiro

Avatar

Weg met alles wat blank is.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Dan Stevens ken ik niet echt, buiten Beauty and the Beast, maar zou kunnen."
Beauty & the Beast is helaas niet het beste voorbeeld mijne zijne koninklijke hoogheid. Als ik zo vrij mag zijn om uwe Majesteit een filmtip van Dan Stevens mag gaan geven, dan zou ik The Guest uit 2014 van harte aan kunnen bevelen.

Daanminator

Avatar

Dat plaatje klopt niet vind ik.
Net zoals een zwarte superman, batman of captain America. Een no go voor mij.

23VDV23

Avatar

+1 voor Thomas

Prince John

Avatar

@ Moffie
Net even de trailer bekeken; lijkt me inderdaad meer een James Bond achtige rol dan Beauty and the Beast ;) Heb hem in ieder geval toegevoegd aan mijn 'to watch' lijstje!

ridjieddo

Avatar

+1 Thomas
+1 Sean: inderdaad, weg met jou!

TheBatman

Avatar

Henry Cavill heeft interesse en hij heeft bewezen dat ie zo'n rol aankan

ridjieddo

Avatar

@Batman: Henry Cavill heeft bewezen dat hij netjes zijn script kan memoriseren en aardig kan kijken in de camera. Sorry hoor, maar ik blijf erbij dat een aardappel meer acteertalent heeft dan Cavill.

Geranimous

Avatar

Rupert Friend lijkt me een slechte keuze. Ook Tom Hardy zie ik het niet doen. Henry Cavill of Dan Stevens lijken me wel goede opties. Voor Idris Elba is het misschien te laat. Ondanks dat hij me wel een heel erg goede Bond lijkt.

Ik zal willen dat het net als (meestal) in het theater gaat. Huidskleur is irrelevant. Just get the best man for the job. Laat er een paar auditie doen en kies.

Jammer dat de Shaft vergelijking toch weer terug komt. Het is een hele slechte vergelijking namelijk.

GreenHornet

Avatar

James Bond draagt vaak zwart in donkere scenes herkende je hem goed. Hoe ze dat met Idris gaan aanpakken is de vraag.

donniebrasco

Avatar

Is 't sowieso niet zo langzamerhand mooi geweest met 007! Helemaal op zwart zeg maar......

Moviemagic

Avatar

tariegb "Zolang het geen blanke wordt, vind ik het goed, lmao"


FT, wordt racisme hier getolereerd?

Civilian Supreme

Avatar

Ik moet zeggen dat ik een zwarte Bond ook niet echt zie zitten, al helemaal Elba niet, saaie acteur. Hetzelfde geld voor een blanke Blade, zou gewoon vreemd zijn. Er zijn toch meerdere agenten zoals Bond?! Creeer dan een nieuw personage met bijbehorende franchise waarbij ze af en toe eens in elkaars films opdraven.
Dan Stevens en Henry Cavill vind ik wel solide opties, met name Stevens zou ik benieuwd naar zijn.

benjamin

Avatar

Moviemagic "FT, wordt racisme hier getolereerd?"
Dat komt plots een beetje uit de lucht vallen. Vraag me wel af waarom je meer problemen ziet met een uitspraak waar 'lmao' instaat en die enkel gericht is tot één rol als
tariegb "Zolang het geen blanke wordt, vind ik het goed, lmao"
in plaats van het algemenere en veel aanvallender klinkende
SeanDeNiro "Weg met alles wat blank is."
.

Colruiter

Avatar

Dit is echt complete onzin! Waarom moet Bond nu plots zwart of non-blank zijn? Laten we dan Black Panther blank maken (eens zien of de film dan weer over het miljard gaat) of misschien kunnen we ook een blanke Shaft op de markt brengen, en de nieuwe Luke Cage wordt Dwayne Johnson. Dit is overduidelijk een financiële stunt geïnspireerd door het toch wel onverwachte 9-nullen-succes van Black Panther. Een zwarte Bond zou heel wat extra nullen scoren, zeker in de VS. Laat Bond gewoon Bond zijn, want nu lijkt men het nodig te vinden om een zwarte acteur te casten, maar dan moet je de lijn doortrekken en moet Bond ooit liever met mannelijk schoon onder de lakens kruipen, en wanneer wordt het dan tijd voor een vrouwelijke Bond? Laat Bond gewoon Bond zijn!

Moviemagic

Avatar

benjamin "Dat komt plots een beetje uit de lucht vallen."


Dit komt uit de lucht vallen? Het is niet de eerste keer dat hij zulke opmerkingen maakt. Het is dus een opeenstapeling van racistische opmerkingen waar FT waarschijnlijk geen actie op onderneemt. Soms sluiten ze de reactiemogelijkheid maar kan zo'n troll op een ander topic verder gaan.

Sunspot

Avatar

@Ridjieddo

Jep, ben ook voor Cavill, hij kan het zeker weten, doe maar CAvill.

Sunspot

Avatar

@Geranimous

Waarom is het een slechte vergelijking dan?

Het is een geschreven personage, omschreven en waarom zou Bond wel opeens een zwarte man zijn, of een Chinees.

Zie jij al die ophef al ontstaan wanneer ze van Shaft een blanke maken, of Chinees, de wereld staat gelijk in de fik.

Het is supersimpel, laat karakters zijn zoals ze zijn bedacht, geschreven!

Laat ze lekker Leitner of zo (vriend van Bond) een film geven. Of verzin een keer iets nieuws.

Dit is de makkelijke weg, Bond is supergeliefd, scoort altijd wel, veel mensen zien het en dus moet er nu (SJW's natuurlijk) opeens zo een radicale verandering komen.

Verzin een vette zwarte geheim agent gewoon, desnoods in het Bond universum, Leitner, meerdere zwarte agenten, gelijk een Chinees of zo erbij, doe ook maar Jane Bond, alles, interesseert me niet, maar kom niet met Jamen Bond opeens een Afrikaan of zo te laten zijn.

benjamin

Avatar

Colruiter "Laten we dan Black Panther blank maken (eens zien of de film dan weer over het miljard gaat) of misschien kunnen we ook een blanke Shaft op de markt brengen"
Waarom zouden we dat doen?

Moviemagic "Het is niet de eerste keer dat hij zulke opmerkingen maakt. Het is dus een opeenstapeling van racistische opmerkingen waar FT waarschijnlijk geen actie op onderneemt."
Heel erg allemaal, maar nog steeds zie ik niet in wat deze post of deze gebruiker hierin er meer doet uitsteken dan een pak anderen die in mijn ogen toch minstens even twijfelachtige posts maken.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik wil een echte Engelse Sikh als bond!!

Artificialis

Avatar

Graag een jongere en minder bekende kandidaat dan Idris Elba. Als de ideale kandidaat een zwarte acteur blijkt te zijn kan ik uiteindelijk best met die beslissing leven. De huidskleur is voor James Bond minder kenmerkend dan Snow White ofzo. Maar bewust naar een zwarte huidskleur op zoek gaan is helemaal de verkeerde mentaliteit.

Akke Moeka Hara

Avatar

Lijkt mij vrij logisch dat er buitenom de huidskleur ook gekeken wordt naar de kwaliteiten van de acteur, zo ook al die jaren er bewust gekozen werd voor een blanke acteur, keken ze ook naar zijn kwaliteiten en of hij de x factor had om een Bond te zijn en logisch is dat met een zwarte acteur netzo het geval.
Zelfde caliber andere kleur, simpel.
Mensen die denken dat dan opeens de standaarden niet meer gelden en ze alleen genoegen nemen met de huidskleur slaan de plank volledig mis en begrijpen de hele rassen kwestie niet.
Genoeg zwarten die het werk aankunnen maar juist om hun huidskleur worden ze niet gecast, dat is waar het in dit omdraait.

Geranimous

Avatar

@ Sunspot
Omdat er ook niet blanke geheime agenten zijn en de huidskleur gaan belangrijke factor is van het personage Bond. Shaft is een zwarte (prive) detective die veelal te werk gaat in wijken waar veel zwarte en latino mensen wonen en het origineel was een hit in de tijd van Blaxploitation. Huidskleur speelt daar WEL een rol. Als ik een film maak over iemand die opgroeit in een racistische trailerpark buurt kan ik GEEN zwarte acteur casten omdat in een dergelijk verhaal huidskleur wel belangrijk is.

Bovendien vind ik iedereen die het er niet mee eens is maar hypocriet. Wanneer er blanke mensen rollen spelen van niet blanke mensen die echt bestaan hebben hoor ik je niet. Kijk maar naar Films over Egypte, bijbelverhalen, Prins of Persia. Toen was je stil. Maar James Bon, een fictief personage is een brug te ver.

Kijk maar naar dit lijstje. Je hoeft niet een verder te gaan dan de A. Argo. Je was zeker ook erg boos dat een blanke man de rol van een, notabene nog in leven zijndem niet blanke man speelt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Whitewashing_in_film#List_of_films

Geranimous

Avatar

Oh, en Black Panther kan net zo min blank zijn. Net zoals een Russische superheld bijvoorbeeld ook niet zwart kan zijn.

Master Of Films

Avatar

Moviemagic "FT, wordt racisme hier getolereerd?"
Het enige wat soms wel eens wordt gedaan is....
Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht omdat sommigen (of beter gezegd altijd dezelfde lui) denken dat ze alles kunnen zeggen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Meer misbruik van meningsuiting als je het aan mij vraagt.

Geranimous "Films over Egypte, bijbelverhalen"
Beste voorbeeld is Exodus: Gods and Kings. En je zou ook Gods of Egypt kunnen noemen.

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Het enige wat soms wel eens wordt gedaan is....
Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht omdat sommigen (of beter gezegd altijd dezelfde lui) denken dat ze alles kunnen zeggen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Meer misbruik van meningsuiting als je het aan mij vraagt."
Het stomme hiervan is dat niet alleen de mogelijkheid om te reageren is uitgeschakeld, maar ook alle reacties weg zijn gehaald. Zo ontneem je iedereen het recht om te zeggen wat hij/zij vindt, terwijl één iemand over de schreef is gegaan. Je straft dus iedereen voor het slechte gedrag van een individu, dat waarschijnlijk meer gebaat zou zijn bij een individuele straf. Zo dwing je namelijk af dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen woorden en daar ook consequenties van ondervindt.

Mijn feedback zou zijn: individuele reacties of reactiemogelijkheden uitschakelen bij het overtreden van de spelregels. Ik ben hier nog niet lang genoeg aanwezig om te kunnen inschatten of de reactieaantallen hier een paar jaar geleden ook al zo hoog was, maar een makkelijk vindbare pagina met spelregels lijkt me inmiddels geen overbodige luxe.

Verder +1 Geranimous, helemaal met je eens.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Het stomme hiervan is dat niet alleen de mogelijkheid om te reageren is uitgeschakeld, maar ook alle reacties weg zijn gehaald"
Al is het wel mogelijk om enkele delen van b.v. jouw reacties tevoorschijn te kunnen toveren uit die bewuste topic/artikel over Casey Affleck. Omslachtig dat dan weer wel.

------------------------------------------------------
^Niet aan beginnen. Die generalisatie is bewust toegevoegd om je uit de tent te lokken. Ik zei toch dat het minder leuk voor hem zou worden? Hij bedoelt natuurlijk ‘sommige’, of ‘veel’, maar hij is zelfs bereid zichzelf dommer voor te doen om maar ee...
-----------------------------------------------------
rukubrick "amerika heeft het erg te doen met dit soort kankerverwekkend feminisme...dit soort vrouwen gewoon een paar keer keertjes goed doorneuken in doggystyle en ze herrineren ze terug dat ze vrouwen waren..."
Ze zullen in de rij staan...
---------------------------------------------------------

ThomasOMalley "Mijn feedback zou zijn: individuele reacties of reactiemogelijkheden uitschakelen bij het overtreden van de spelregels."
En een ban erachter aan. Wegwezen met die politieke agenda's, het is gvd een filmwebsite! Maar als je hier al moeilijk doet over huidskleur en over vrouwen ipv dat je een film echt beoordeelt wat heb je dan hier nog te zoeken!

Rderegt

Avatar

Ik heb niks tegen Idris Elba maar bond was altijd al blank. Vind het nergens op slaan dat tegenwoordig alle blanke rollen ineens door door een acteur met donkere huidkleur gespeeld moeten worden.
Jimmy Olsen was altijd blank maar in Supergirl ineens donker. The Human Torch in fantastic Four was altijd blank en nu ineens donker.

benjamin

Avatar

Rderegt "maar bond was altijd al blank."
Maar dat kan ook 'toeval' zijn. Zo lang het personage op zich niet blank hoeft te zijn, maakt dat niet uit.

Rderegt "Vind het nergens op slaan dat tegenwoordig alle blanke rollen ineens door door een acteur met donkere huidkleur gespeeld moeten worden."
Alle blanke rollen nog wel? Tel toch maar eens na want de meerderheid wordt echt nog wel door blanke acteurs gespeeld.

kokosnoot

Avatar

+1 voor thomas. Zou me niet verbazen als ze over tien jaar zeggen.."het wordt tijd voor een vrouwelijke James Bond en niet blank. Prima als die persoon de beste&leukste James bond neer zet (en beste charisma heeft voor de rol). Positieve, geforceerde discriminatie echter ben ik geen voorstander van.

nieuwslaatste nieuws