Celebrity

Casey Affleck creëerde bewust onveilige werkomgeving voor vrouwen

Dat bekent hij nu zelf na maanden van zwijgen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 16:52 in Celebrity
In zijn eerste interview nadat hij zich eerder dit jaar had teruggetrokken als uitreiker van de Oscar-award voor beste actrice, heeft acteur en regisseur Casey Affleck (Old Man and the Gun, A Ghost Story) zich uitgelaten over die traditiebreuk, de #MeToo-beweging en zijn discutabele gedrag op de set van zijn film I'm Still Here (2010). Affleck werd door twee vrouwelijke collega's aangeklaagd wegens seksuele intimidatie.

Acteur Casey Affleck won vorig jaar een Oscar voor zijn rol in de dramafilm Manchester by the Sea. Traditiegetrouw moet de winnaar van die prijs een jaar later het beeldje uitreiken voor de beste actrice. Affleck besloot daar echter vanaf te zien, nadat er controverse ontstond over zijn vrouwonvriendelijke gedrag. Veel mensen vonden dat niet passend in het #MeToo-tijdperk. Volgens Affleck is het belangrijk om te luisteren naar deze vrouwen.

Juiste beslissing
"Voor mij voelde dit als de enige juiste keuze die ik kon maken. Zeker gezien alle cultuurveranderingen die op dat moment gaande waren", zegt Affleck over zijn beslissing om de award niet uit te reiken. Volgens Affleck was het helemaal positief dat hij bovendien werd vervangen door twee vrouwen. "Het feit dat de award voor beste actrice nu werd uitgereikt door twee vrouwen, voelde goed". Uiteindelijk ging actrice Frances McDormand voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri met de prijs naar huis.

Onveilige werksfeer voor vrouwen
In 2010 werden er twee rechtszaken aangespannen tegen Affleck wegens seksuele intimidatie tegenover vrouwen op de set van zijn film I'm Still Here. Affleck zou een onveilige werkomgeving hebben gecreëerd en wangedrag tegenover vrouwelijke collega's hebben aangemoedigd. Destijds ontkende hij de aantijgingen van de vrouwen. Uiteindelijk werd er in beide zaken wel een schikking getroffen. "Iedereen wilde dit achter zich kunnen laten en doorgaan met zijn of haar leven", zegt Affleck nu over die deal.

Affleck bekent fouten te hebben gemaakt
Waar hij destijds de beschuldigingen rechtstreeks naar het rijk der fabelen verwees, geeft hij nu wel helder toe dat hij wel degelijk fouten heeft gemaakt. Mede de onconventionele, vreemde sfeer op de set van I'm Still Here zou hebben geleid tot een onprofessionele werkomgeving. Affleck vindt dat hij daarin is gefaald als regisseur en neemt dan ook alle verantwoordelijkheid op zich voor deze fout. "Het lag aan mij. Ik creëerde die onprofessionele werksfeer en tolereerde zulk gedrag. Dat had niet gemogen". Ook heeft hij spijt dat hij eerder heeft gelogen over de incidenten.


Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

nieuwslaatste nieuws

meest populair