Regisseur moest hitsige Geoffrey Rush terugfluiten bij aanraken actrice

Regisseur moest hitsige Geoffrey Rush terugfluiten bij aanraken actrice

Geoffrey Rush is verwikkeld in een rechtszaak tegen een bekende krant.

Dankzij recent ingediende rechtbankdocumenten weten we nu zeker dat het actrice Eryn Jean Norvill is die acteur Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Final Portrait) beschuldigt van aanranding. Norvill helpt met haar getuigenis The Daily Telegraph. Rush klaagde die krant aan nadat deze vorig jaar over zijn ongepast gedrag jegens Norvill had geschreven. Lees hieronder alle nieuwe details van deze zaak!

Eind vorig jaar publiceerde The Daily Telegraph een stuk waarin acteur Geoffrey Rush (67) werd beschuldigd van aanranding. Rush zou namelijk in 2015 bij de repetities van het toneelstuk King Lear een tegenspeelster, wiens naam niet werd genoemd, hebben betast. Direct ging de naam rond van zijn collega Eryn Jean Norvill, maar pas sinds deze week weten we dat zeker, nu zij een verklaring heeft afgelegd in het proces dat Rush heeft aangespannen tegen The Daily Telegraph. Volgens Rush verkoopt de krant onwaarheden en is de impact van het stuk op zijn gesteldheid enorm geweest.

Rush gedroeg zich ritsig
Uit de papieren blijkt dat Rush ervan beschuldigd wordt dat hij meerdere keren wangedrag heeft vertoond tegenover Norvill. Zo zou hij tijdens de repetities van het stuk rare gebaren hebben gemaakt waarmee hij net deed of hij haar borsten aan het strelen was. Tijdens een uitvoering van King Lear zou Rush zelfs de borst van Norvill hebben aangeraakt en later zou hij met zijn hand onder haar T-shirt zijn gegaan om haar rug te aaien. De regisseur van het stuk, Neil Armfield, zou Rush ook volgens de berichten meermaals hebben moeten terugfluiten, omdat hij te hitsig deed en te handtastelijk werd bij het spelen van sommige scènes met Norvill.

Smaad
Rush heeft The Daily Telegraph als reactie op het eerdere artikel aangeklaagd voor smaad. De Oscarwinnaar ontkent de beschuldigingen aan zijn adres dus in alle toonaarden. Rush zou behoorlijk geraakt zijn geweest door de berichtgeving en last hebben gehad van slaaptekorten en angstproblemen. Hij zou zelfs medicatie hebben moeten slikken om de boel onder controle te krijgen. Op 22 oktober begint de daadwerkelijke rechtszaak. Dan komen er ongetwijfeld meer details naar buiten over deze zaak.

NieuwsFilm

meest populair