Celebrity

Regisseur moest hitsige Geoffrey Rush terugfluiten bij aanraken actrice

Geoffrey Rush is verwikkeld in een rechtszaak tegen een bekende krant.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 18:32 in Celebrity
Dankzij recent ingediende rechtbankdocumenten weten we nu zeker dat het actrice Eryn Jean Norvill is die acteur Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Final Portrait) beschuldigt van aanranding. Norvill helpt met haar getuigenis The Daily Telegraph. Rush klaagde die krant aan nadat deze vorig jaar over zijn ongepast gedrag jegens Norvill had geschreven. Lees hieronder alle nieuwe details van deze zaak!

Eind vorig jaar publiceerde The Daily Telegraph een stuk waarin acteur Geoffrey Rush (67) werd beschuldigd van aanranding. Rush zou namelijk in 2015 bij de repetities van het toneelstuk King Lear een tegenspeelster, wiens naam niet werd genoemd, hebben betast. Direct ging de naam rond van zijn collega Eryn Jean Norvill, maar pas sinds deze week weten we dat zeker, nu zij een verklaring heeft afgelegd in het proces dat Rush heeft aangespannen tegen The Daily Telegraph. Volgens Rush verkoopt de krant onwaarheden en is de impact van het stuk op zijn gesteldheid enorm geweest.

Rush gedroeg zich ritsig
Uit de papieren blijkt dat Rush ervan beschuldigd wordt dat hij meerdere keren wangedrag heeft vertoond tegenover Norvill. Zo zou hij tijdens de repetities van het stuk rare gebaren hebben gemaakt waarmee hij net deed of hij haar borsten aan het strelen was. Tijdens een uitvoering van King Lear zou Rush zelfs de borst van Norvill hebben aangeraakt en later zou hij met zijn hand onder haar T-shirt zijn gegaan om haar rug te aaien. De regisseur van het stuk, Neil Armfield, zou Rush ook volgens de berichten meermaals hebben moeten terugfluiten, omdat hij te hitsig deed en te handtastelijk werd bij het spelen van sommige scènes met Norvill.

Smaad
Rush heeft The Daily Telegraph als reactie op het eerdere artikel aangeklaagd voor smaad. De Oscarwinnaar ontkent de beschuldigingen aan zijn adres dus in alle toonaarden. Rush zou behoorlijk geraakt zijn geweest door de berichtgeving en last hebben gehad van slaaptekorten en angstproblemen. Hij zou zelfs medicatie hebben moeten slikken om de boel onder controle te krijgen. Op 22 oktober begint de daadwerkelijke rechtszaak. Dan komen er ongetwijfeld meer details naar buiten over deze zaak.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

Even on-topic : de eerste recensies van de slenderman film zijn binnen en ze zijn verrotend slecht. Op de meeste sites krijgt de film maar éen ster en op rotten tomatoes staat de tomatometer van de film pas op 10%

Darthmar

Avatar

Te ristig? Wat is dat of bedoelen ze hitsig?

McGraig

Avatar

De volgende latente viezerik waarvan het maar twijfelachtig is of de beschuldigingen maar enige grond hebben. Het lijkt me trouwen wel goed om artikelen eerst een keer door te lezen voor op 'plaats' te drukken. Tering jantje, wat een fauten.

Xenolicker

Avatar

^ Rustig aan mensen voordat je iemand op zogenaamde schrijffouten wijst. Als iemand zich ritsig gedraagt betekent dat iemand met opvallende hoge frequentie zijn rits openmaakt. Het volgende stadium is vaak dat er dan ook wat te voorschijn gehaald wordt, wat ten alle tijden voorkomen moet worden! Verwijder dan ook die persoon zo snel mogelijk en draag hem over aan bevoegde instanties voor hulp en correctie.

Artificialis

Avatar

''What be wrong with an old man havin a hobby?'' - Barbossa

benjamin

Avatar

JIGSAW8 "de eerste recensies van de slenderman film zijn binnen en ze zijn verrotend slecht. Op de meeste sites krijgt de film maar éen ster en op rotten tomatoes staat de tomatometer van de film pas op 10%"
Niet echt heel verrassend.

Scheerzeep

Avatar

@McGraig

Dank voor je feedback! :-)

pete928s

Avatar

Het zoveelste metoo muggezift verhaal wat opgeblazen word
tot hysterische proporties .
Lijkt wel of bijna elk celebrity nieuws hierop gefilterd word .
en de beschuldigingen lijken ook steeds trivialer en lachwekkender te worden , ik zie het volgende kopje al voor me :

Paul Rudd beschuldigd van wangedrag op de set van Antman & the wasp.
Uit verklaringen blijkt dat Rudd ervan beschuldigd wordt dat hij meerdere keren wangedrag heeft vertoond tegenover Evangeline Lilly
Zo zou hij tijdens de repetities van Antman Lilly te intens hebben aangestaard en zijn hand te vaak op haar schouders hebben gelegd waardoor zij zich ongemakkelijk voelde .

Rudd heeft beterschap beloofd en zijn excuses aangeboden .

ThomasOMalley

Avatar

De regisseur van het stuk, Neil Armfield, zou Rush ook volgens de berichten meermaals hebben moeten terugfluiten, omdat hij te hitsig deed en te handtastelijk werd bij het spelen van sommige scènes met Norvill.
Het mag nauwelijks aanranding genoemd worden als het is gebleven bij zijn gedrag tijdens de repetities, maar als je meerdere keren teruggefloten wordt vanwege gedrag dat niet wordt gewaardeerd ben je nauwelijks een professional te noemen. Dat je je een keer vergist omdat je andere grenzen hebt en die van een ander verkeerd hebt ingeschat is vrij menselijk, maar een enkele waarschuwing moet genoeg zijn om je te aan te passen. Vooral op die leeftijd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair