Waarom Claire Foy Rooney Mara verving in 'Girl in the Spider's Web'

Was het de wil van de regisseur of financiële redenen?

Waarom werd de rol van Lisbeth Salander opnieuw gecast voor The Girl in the Spider's Web? Rooney Mara speelde de rol van Lisbeth Salander in The Girl with the Dragon Tattoo en gaf vaak aan de rol opnieuw te willen spelen in een eventueel vervolg, maar in The Girl in the Spider's Web, een bewerking van het vierde boek in de Millennium-reeks dat gepresenteerd wordt als een bijna direct vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo, speelt Claire Foy (The Crown, Unsane) Lisbeth Salander.

In een interview met Entertainment Weekly legde regisseur Fede Alvarez (Evil Dead, Don't Breathe) uit waarom volgens hem Rooney Mara werd vervangen door Claire Foy:

''Er is heel veel debat geweest - maar niet met mij - vooral gedebatteer tussen mensen van de studio, of ze wel of niet deze kant op wilden. Uiteindelijk denk ik dat ik het was die ermee kwam dat ik liever mijn eigen cast zou hebben. Als een regisseur vond ik het idee gewoon niet prettig, dat ik de cast van iemand anders zou overnemen. Ik heb zoveel waardering en bewondering voor David Fincher als een filmmaker, en ik denk dat Rooney Mara de Lisbeth Salander van David Fincher is, niet waar? En ik wilde mijn eigen Lisbeth Salander vinden.''

Er bestaat ook een goede kans dat geld een rol speelde. Het budget dat Fede Alvarez tot zijn beschikking had voor The Girl in the Spider's Web is een stuk kleiner dan de 90 miljoen waarmee David Fincher The Girl with the Dragon Tattoo maakte. De grootte van dat budget speelde ook een rol in waarom Sony niet de volgende twee boeken van de Millennium-trilogie verfilmde.



NieuwsFilm

meest populair