Topher Grace krijgt dreigtelefoontjes voor rol als Ku Klux Klan-leider in 'BlacKkKlansman'

Topher Grace krijgt dreigtelefoontjes voor rol als Ku Klux Klan-leider in 'BlacKkKlansman'

De Amerikaanse acteur heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Volgens roddelwebsite TMZ wordt acteur Topher Grace (Under the Silver Lake, Spider-Man 3) de laatste tijd telefonisch bedreigd door een man die het niet vindt kunnen dat Grace de rol van Ku Klux Klan-leider David Duke op zich heeft genomen in de film BlacKkKlansman. De bedreigingen schijnen zo heftig te zijn dat Grace inmiddels al aangifte zou hebben gedaan bij de politie.

Als Hollywoodster mag je allerlei rollen spelen. Soms speelt een acteur een held, soms een schurk en soms een echt persoon met een controversiële achtergrond. Dat hoort nou eenmaal bij en is nou eenmaal de kunst van het acteervak. Desondanks lijken sommige mensen dat niet te willen begrijpen, want één man neemt het feit dat acteur Topher Grace de rol van David Duke, politicus en een voormalig Ku Klux Klan-leider, speelt in het aankomende BlacKkKlansman, wel héél serieus. De nog onbekende man heeft Grace meermaals bedreigd via de telefoon, zo weet TMZ te vertellen op basis van vertrouwelijke informatie afkomstig van de autoriteiten.

De anonieme beller zou zich erg kwaad en agressief hebben uitgedrukt tijdens het telefoongesprek. De man zou Grace flink hebben uitgescholden en hebben gezegd dat Grace door zijn rol in de film de relatie tussen bevolkingsgroepen zou schaden. Daarbij zou de belager ook meerdere bedreigingen hebben geuit volgens TMZ. Inmiddels heeft Grace aangifte gedaan bij de politie. Uit welke hoek de dreigtelefoontjes precies komen, is niet bekend. Hoe de verdachte aan het telefoonnummer van Grace komt, is ook nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak nu.

BlacKkKlansman gaat over een afro-Amerikaanse agent die samen met zijn blanke collega succesvol wist te infiltreren binnen de beruchte Ku Klux Klan. De op waarheid gebaseerde film verschijnt op 30 augustus in de Nederlandse bioscopen. De regie is in handen van Spike Lee.

NieuwsFilm

meest populair