Algemeen

[Gerucht] Daniel Craig stapt op als James Bond

De acteur wilde toch al stoppen als 007.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Chaos in de directe toekomst van Bond 25. Eergisteren vertrok regisseur Danny Boyle ineens wegens creatieve verschillen. De problemen schijnen volgens insiders te maken hebben gehad met het script, dat Boyle samen met John Hodge schreef en waar Eon Productions het niet mee eens zou zijn geweest. Het verhaal van Boyle zou te ver afwijken van de beproefde Bond-formule en daarmee was de studio er bang voor fans van de franchise te vervreemden.

Maar nu horen we dat het vertrek van Boyle wel eens onbedoeld grote gevolgen kan hebben. Het gerucht gaat namelijk dat acteur Daniel Craig er nu wel klaar mee is en op wil stappen. Tegelijk lijkt het erop dat de releasedatum van de film hoe dan ook uitgesteld gaat worden: er moet nu een nieuwe regisseur gevonden en er moet iets aan het scenario gedaan worden.

Naar verluidt zal Eon schrijvers Neal Purvis en Robert Wade, die de vorige zes Bond-films schreven, weer aan het werk zetten. Zij zouden eerder al grotendeels klaar zijn geweest met hun script, maar werden terzijde geschoven omdat producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson dolgraag wilden dat Boyle aan boord van de productie zou stappen.

Het script van Boyle en Hodge zou draaien om een Russische schurk, maar Bond zou ook de moderne tijd ingesleept worden. Dat betekende volgens Boyle specifiek dat de franchise zich zou gaan aanpassen aan de #MeToo en #TimesUp-era. Anders zou deze mogelijk wel geen plek meer hebben in de moderne wereld.

Toch blijkt de boel te risicovol geweest te zijn voor Eon, het productiebedrijf achter de franchise, dat meer dan driehonderd miljoen dollar in de vorige film stak. Door het vertrek van Boyle moet de productie flink omgegooid worden. Er moet nu immers rekening gehouden worden met een ander verhaal, andere personages en andere locaties. Daardoor zou de productie een jaar vertraging oplopen en pas eind 2020 uitgebracht kunnen worden.

De vraag is of Craig, die nu vijftig is, dan nog wel zin heeft om de film te maken. Er was al langer speculatie dat hij op zou stappen. Tijdens de promotiecampagne rond Spectre (2015) stelde Craig zelfs liever zijn polsen door te snijden, dan nog eens terug te moeten keren in de franchise. Ondanks dat hij tekende voor Bond 25, kan het goed dat hij nu toch vertrekt.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ben Affleck schijnt ook te twijfelen over zijn toekomst als the caped crusader.

McGraig

Avatar

Dat is het eerste wat ik dacht. Als je ergens met tegenzin in stapt en het is ook nog een hoop gedoe...... Maar het zijn natuurlijk maar geruchten.
Wie weet is het zo gek nog niet dat ze Boyle ontslagen hebben. Bond vraagt nu eenmaal om een bepaalde continuiteit. Als je daar teveel je eigen stempel op wil drukken gaat het mis.

McGraig

Avatar

Ben Affleck heeft zich trouwens weer op laten nemen.

https://www.nu.nl/achterklap/5426735/ben-affleck-vrijwillig-opgenomen-in-afkickkliniek-interventie.html

draganta

Avatar

Gewoon omwisselen dan maar, Craig voor Batman, Affleck voor Bond.

Frietgezicht

Avatar

Dan zie ik het Nolan nog wel doen. Die wil de vrijheid van een eigen style, eigen Bond kiezen, eigen script enz.
Of ik dat wil is een tweede...

Waar is Nolan uberhaubt mee bezig, volgens mij nog weinig gehoord over een nieuw project.

Renegade

Avatar

Dat Craig op stapt als Bond geen probleem. Vond hem geen Bond.

chillywilly74

Avatar

Ze moeten gewoon eens ophouden zich aan te passen aan al die #me too nonsens! En die politiek correcte bullshit!
Alleen maar bijvoorbeeld, een vrouw in een film stoppen om het vrouw zijn etc...

Moviemagic

Avatar

Mark Hamill als de nieuwe bond a.u.b.

spooklift

Avatar

Voor alle duidelijkheid, Idris Elba wil geen nieuwe Bond worden.

https://www.hln.be/showbizz/celebrities/idris-elba-is-het-beu-nee-ik-ben-niet-de-nieuwe-james-bond~a3afd3e4/

Daanminator

Avatar

Zal wel meevallen allemaal.

chefry1983

Avatar

Bond word modern. Of we het willen of niet. Dus geen sexy Bondgirls meer. #metoo maakt meer kapot dan je lief is.

De vorige Bond films met Craig waren prima weg te kijken. Misschien dan maar het hele project opnieuw doen met nieuwe regisseur en nieuwe James Bond acteur

Spider-fan

Avatar

Gaat wel erg lang duren op deze manier. En dan krijgen we weer het eindeloze giswerk wie de nieuwe Bond wordt. Dat schijnbaar seksistische aan Bond vind ik altijd wel mee vallen. Dat zit meer in de namen van de Bondgirls, zoals Pussy Galore. Er waren wel heel domme Bondgirls die alleen maar onhandige dingen deden, zoals Mary Goodnight, maar anderen konden net als Bond met wapens omgaan of een vliegtuig besturen en waren Bond behulpzaam.
Ik zou niet weten wat er aangepast moet worden, want ze hebben niet meer die seksistische tintjes - in Casino Royale wordt er zelfs een grapje gemaakt in een dialoog tussen Vesper en Bond over die seksistische namen van vroeger.

Prince John

Avatar

@Chefry
Veel intelligenter dan Dirk Jan ben je niet he?

+1 voor Spidey
Kom nu maar eens aan met een personage als Pussy, dan wordt de film meteen met de grond gelijk gemaakt...

Hoe dan ook, ik word zo langzamerhand al deze geruchten wat moe. Als Craig er echt zo moeilijk over doet, dat hij gaat: genoeg acteurs die er alles voor over hebben een keer Bond te mogen spelen.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Veel intelligenter dan Dirk Jan ben je niet he?"
Maar de strip is wel leuk my lordship.

Spider-fan

Avatar

Pussy Galore kende judo en ze kon Bond aan. Ze was ook een goede piloot die voor Goldfinger werkte. Het is puur de naam die seksistisch is. Het is een geëmancipeerd personage.
Maar het is wel weer zo dat als ze met Bond samen is, dat hij haar over weet te halen tot seks, waaraan ze dan toegeeft. Dat soort scènes zit er trouwens nog wel een beetje in, bijvoorbeeld agent Fields die in Quantum of Solace gelijk toegeeft aan Bond's avances op een hotelkamer. Op dat soort scènes zullen ze wel doelen. Maar die kun je gemakkelijk weglaten.

chefry1983

Avatar

@prince John,
Helaas hebben we niet allemaal veel hersenen in ons hoofd. Iets met aangeboren afwijking ofzo. Haha

Master Of Films

Avatar

Nee, rukubrick. Feministen zijn ontstaan vanwege de strijd voor het vrouwenkiesrecht, zodat vrouwen meer als volwaardige staatsburgers worden beschouwd.

Of wil je niet dat vrouwen niet mogen stemmen of gekozen worden.

Prince John

Avatar

@Mof
Zeker! Kreeg mijn eerste Dirk Jan scheurkalender toen ik nog een klein jochie was van mijn oma. Zij dacht dat het iets was à la Suske en Wiske, maar het was toch wel een héél iets andere humor...

Tycho Nestoris

Avatar

@rukubrick

Elke beweging heeft zo zijn extreme gevallen, maar daarom hoef je nog niet gelijk elke feminist over dezelfde kant te gooien.

Civilian Supreme

Avatar

Oke, mooi, nu gelijk regisseur Mquarrie en acteur Henry Cavill vastleggen!

GreenHornet

Avatar

Hier was ik al bang voor

nieuwslaatste nieuws

meest populair