Nieuw bewijs uitgelekt: Asia Argento liegt over sekspartij met kindster

Nieuw bewijs uitgelekt: Asia Argento liegt over sekspartij met kindster

Deze foto en berichtjes zeggen genoeg...

Roddelwebsite TMZ heeft nieuw bewijs in handen gekregen waaruit moet blijken dat de van aanranding beschuldigde actrice en regisseuse Asia Argento (Do Not Disturb, Marie Antoinette) inderdaad seks heeft gehad met voormalig kindsterretje Jimmy Bennett (Heartthrob, Star Trek). Niet alleen is de beruchte foto waarop de twee op bed te zien zijn opgedoken, maar ook een aantal tekstberichtjes met een hoop pikante details.

De Italiaanse beroemdheid Asia Argento mag dan wel ontkennen dat zij in 2013 seks heeft gehad met de toen minderjarige Jimmy Bennett, maar het bewijs dat zij daarover liegt stapelt zich langzaam steeds verder op. Volgens Argento is er sprake van afpersing, maar The New York Times blijft bij zijn oorspronkelijke claims. Eerder deze week bracht die krant het nieuws naar buiten op basis van uitgelekte rechtbankdocumenten. Argento zou een deal gesloten hebben met Bennett en hem 380.000 dollar betalen als schadevergoeding voor het trauma dat hij destijds naar eigen heeft opgelopen. Volgens Argento had hij het geld alleen nodig om uit de schulden te komen.

Nieuw bewijs: foto's en tekstberichten
Bennett beweert in 2013 te zijn 'aangerand' door Argento op een hotelkamer in Californië. In die staat is seks met minderjarigen strafbaar. TMZ heeft nu een foto gepubliceerd waarop Argento en Bennett halfnaakt in bed liggen. Deze foto zou zijn genomen na hun vrijpartij. Ook heeft de site screenshots geplaatst van een vertrouwelijk gesprek tussen Argento en een vriendin. "Ik had seks met hem, maar het voelde maar vreemd. Ik wist niet dat hij minderjarig was totdat ik zijn chanterende brief las", schrijft Argento in een van de berichten. Ook zegt Argento dat zij zelf als tiener ook seks had met oudere mannen.

Een bericht gedeeld door TMZ (@tmz_tv) op


Hoe geloofwaardig?
Vooralsnog moeten we deze nieuwe ontwikkeling maar even met een korreltje zout nemen. De screenshots kunnen immers ook nep zijn, maar het feit dat The New York Times zijn berichtgeving niet intrekt, lijkt erop te duiden dat de bewijzen erg sterk zijn. Dat Argento in de tekstberichten ontkent dat zij niet wist dat Bennett minderjarig was, is ook niet heel geloofwaardig. Bennett speelde op zevenjarige leeftijd de zoon van Argento in haar film The Heart Is Deceitful Above All Things (2004). Sindsdien zouden de twee altijd contact hebben gehouden. Dat de tiener destijds zelf lijkt te hebben aangedrongen op seks, doet niets af aan het feit dat Argento strafrechtelijk alsnog fout bezig was.

#MeToo
Opvallend is dat Argento een uitgesproken voorstander is van de #MeToo-beweging. Zo beschuldigde zij als een van de eerste vrouwen studiobaas Harvey Weinstein van seksuele intimidatie. Sindsdien is zij een van de gezichten van de vrouwenbeweging, maar daar lijkt met deze ontwikkelingen een eind aan te komen...

NieuwsFilm

meest populair