Petitie voor vrouwelijke regisseur voor 'Bond 25'

Petitie voor vrouwelijke regisseur voor 'Bond 25'

Als vervanger voor de vertrokken Danny Boyle

Er is veel reuring deze week rondom Bond 25. Kort na recente geruchten rondom dat Idris Elba de rol van James Bond misschien op zich gaat nemen nadat Daniel Craig er mee ophoudt, is regisseur Danny Boyle danwel vertrokken, danwel ontslagen van de productie van Bond 25.

Wat weer een reeks nieuwe geruchten opleverde, waaronder die dat Daniel Craig nu ook wil opstappen, en dat de breuk met Danny Boyle begon bij een conflict tussen de twee over de casting van een Poolse acteur als de Russische schurk van de film. En door het gerucht dat Daniel Craig gaat opstappen kwamen er meteen weer nieuwe geruchten dat het nu echt tijd wordt voor Idris Elba.

Nu komt daar een online petitie bij om als vervanging van Danny Boyle niet een man maar een vrouw in te huren. De petitie is opgezet door Rebecca G. bij Care2.com. Volgens haar is de filmreeks, die al meer dan vijftig jaar mannen wordt geregisseerd, toe aan een vrouwelijke regisseur. Ze noemt Patty Jenkins (Wonder Woman), Ava Duvernay (A Wrinkle in Time) en Lynne Ramsay (You Were Never Really Here) als voorbeelden van de vele geweldige vrouwelijke regisseurs die hebben bewezen een actiefilm met een groot budget te kunnen maken, en die de volgende James Bond-film extra bijzonder zouden kunnen maken.

Op dit moment is het volgens een recente studie zo dat het aantal vrouwen dat blockbusters regisseert juist weer aan het afnemen. In 2015 werd 9% van de top 250 best verdienende films geregisseerd door vrouwen, in 2016 was dat nog maar 7%.



NieuwsFilm

meest populair