[Gerucht] Ware reden vertrek Danny Boyle: hij wilde James Bond niet doden

This is the end... Hold your breath and count to ten...

De Britse sensatiekrant The Sun komt met een interessant gerucht over de 25ste James Bond-film. Volgens insiders zou regisseur Danny Boyle bij het project zijn vertrokken, omdat hij James Bond niet wilde doden aan het einde van de film. Hoofdrolspeler Daniel Craig en producente Barbara Broccoli zouden daar sterk op hebben aangestuurd. Ook zouden ze het niet eens zijn geworden over het budget van de film.

Creatieve meningsverschillen blijf je bij ieder filmproject houden natuurlijk. Als we de laatste berichtgeving van roddelkrant The Sun nu mogen geloven, hebben de producenten van de volgende James Bond-prent hele duidelijke plannen voor het lot van Daniel Craigs Bond. Het idee is namelijk om Agent 007 te laten sterven aan het einde van de film. Regisseur Danny Boyle, die onlangs bij het project vertrok, zou het absoluut niet eens zijn geweest met die koers en om die reden zijn gestopt.

Discussies over de dood van Bond
"Er waren discussies of men Bond aan het einde van de film op een dramatische wijze zou moeten doden", vertelt de insider aan The Sun. Vooral Craig en Broccoli zouden daar een groot voorstander van zijn. "Zo'n einde biedt ook mogelijkheden voor een twist in de film daarna - dat Bond toch niet was gestorven of dat zijn rol op een Doctor Who-achtige manier wordt overgenomen door een nieuwe acteur". Ondanks dat zo'n cliffhanger misschien te controversieel is voor sommige fans, lijkt het wel een handige manier of Craig uit de franchise te schrijven.

Nog meer onenigheden
Ook zou er onenigheid zijn geweest over het beoogde budget. Door al deze problemen achter de schermen wordt de productie noodzakelijkerwijs maanden uitgesteld. Ondertussen wordt er naar een nieuwe regisseur gezocht. Er gaan ook geruchten rond dat Craig niet tevreden was over de geplande Russische schurk en inmiddels zelfs zou willen opstappen. Hoewel we dit nieuwe gerucht van The Sun vooralsnog maar met een korreltje zout moeten nemen, geeft dit toch weer het beeld dat Craig echt helemaal klaar is met zijn rol als de populaire meesterspion.

NieuwsFilm

meest populair