'Big Trouble in Little China' met Dwayne Johnson wordt een vervolg

Dat bevestigt een productie-partner van de acteur.

Goed nieuws voor liefhebbers van Big Trouble in Little China - de fantastische actiefilm van John Carpenter zal geen remake meer krijgen, maar wel een vervolg. Daar is Collider achter gekomen in gesprek met Hiram Garcia, één van de hoofden van Seven Bucks Productions. Het productiebedrijf is eveneens opgericht door Dwayne Johnson, die al sinds 2015 betrokken is bij de onderneming. Fans van het origineel waren niet al te vrolijk toen het nieuws uitkwam. Het lijkt erop dat men er naar geluisterd heeft.

Garcia zegt dat er hard gewerkt wordt om het verhaal, dat in 1986 begon, verder uit te werken. Hij erkent dat je niet zomaar iets opnieuw moet maken. "Het is niet de bedoeling om 'Big Trouble in Little China' te remaken. Zo'n klassieker kan je niet remaken, dus we zijn van plan om verder te gaan met het verhaal. Het universum van 'Big Trouble in Little China' voort te zetten."

Bekijk de afbeeldingVolgens Johnson's productie-partner wordt het origineel gezien als een op zichzelf staand verhaal dat wel plaats heeft gevonden in het nieuwe deel. "Ik denk dat er maar één persoon is die Jack Burton zou kunnen spelen," gaat Garcia verder. "Dwayne zou dus nooit proberen om dat karakter te spelen."

Kennelijk zijn ze veel verder met hun plannen - de basis van het verhaal zou al klaar zijn. Garcia vermoedt dat we binnenkort er meer over zullen horen. Of dit nieuws inhoudt dat Kurt Russell misschien terugkeert als Burton, is momenteel onbekend. Het maken van de film zal ook nog wel even duren, vanwege Johnson's drukke schema. Op het moment van schrijven werkt hij aan Jungle Cruise en daarna gaat hij de Fast & Furious- spin-off Hobbs and Shaw filmen. En dan staat Red Notice en het vervolg op Jumanji: Welcome to the Jungle ook nog op de planning.



NieuwsFilm

meest populair