Morgan Freeman voor het eerst op rode loper sinds beschuldigingen seksuele intimidatie

Morgan Freeman voor het eerst op rode loper sinds beschuldigingen seksuele intimidatie

Freeman laat zijn gezicht weer zien.

Hollywoodacteur Morgan Freeman (Angel Has Fallen, The Nutcracker and the Four Realms) is voor het eerst nadat hij door meerdere vrouwen werd beschuldigd van seksuele intimidatie weer in het openbaar verschenen. Freeman verscheen op het Deauville American Film Festival in Frankrijk om een oeuvre-award in ontvangst te nemen. In zijn bedankspeech refereerde hij nog subtiel aan alle ophef.

In mei dit jaar publiceerde CNN een ontluikend verhaal over acteur Morgan Freeman (81). In het artikel werd hij door meerdere vrouwen beschuldigd van wangedrag. In een statement dat een dag later verscheen liet Freeman weten dat hij onschuldig is en dat het hooguit zou gaan om een aantal misplaatste grappen. "Alle slachtoffers van seksuele intimidatie verdienen het om gehoord te worden. Desondanks is het niet juist om dergelijke, verschrikkelijke incidenten te vergelijken met misplaatste complimenten en grappen", zei de acteur toen in zijn verklaring.

Voor het eerst weer op de rode loper
Afgelopen vrijdag verscheen Freeman voor het eerst weer in het openbaar. Freeman verscheen met een strak zwart pak en een zonnebril op de rode loper van een filmfestival in Frankrijk. Later op die avond kreeg de Oscarwinnaar een bijzondere prijs uitgereikt voor zijn werk als acteur. In zijn speech refereerde hij nog kort aan de aantijgingen. "Wegens redenen die dit jaar nog serieuzer zijn dan ooit, ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen", zei hij.

Excuses en nieuwe kans
Freeman heeft na de berichtgeving van CNN meermaals zijn excuses aangeboden aan de desbetreffende vrouwen. Tijdens de bijbehorende persconferentie weigerde hij vragen te beantwoorden over de beschuldigingen en #MeToo. Eerder deze maand maakte National Geographic bekend dat de documentaireserie The Story of God met Freeman weer terug op de buis zal keren. De zender stopte met de uitzendingen na de publicatie van CNN.

NieuwsFilm

meest populair