Waarom Marvel nu pas met superheldenfilm met vrouwelijk hoofdpersoon komt

Waarom Marvel nu pas met superheldenfilm met vrouwelijk hoofdpersoon komt

Het duurde tien jaar!

Captain Marvel is de eerste Marvel-film waarin een vrouw de hoofdrol speelt. Het is daarnaast de eerste van vele films waarin dit het geval zal zijn. Dat laat Kevin Feige weten, die nu ook uitlegt waarom het zo lang heeft geduurd voordat Marvel een film met vrouwelijk hoofdpersoon maakt.

Volgens Feige komt het eigenlijk vooral door geld, zoals ook wel te verwachten viel. Gedacht werd dat een superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol niet genoeg kijkers zou trekken en daardoor geen geld op zou leveren.

"Ik denk dat er een boel redenen voor zijn, waarvan de voornaamste ligt in het feit dat er vele jaren verkeerd gedacht werd dat het publiek geen film met een vrouwelijke heldin in de hoofdrol zou willen zien, wat komt door een reeks films van vijftien jaar geleden die flopte," aldus Feige. "Ik dacht altijd dat ze niet werkten omdat het geen goede films waren, niet omdat een vrouw de hoofdrol speelde."

Het succes van DC-film Wonder Woman liet zien dat de wereld klaar was voor dat soort superheldenfilm. Feige vertelt dan ook dankbaar te zijn voor het succes van die film, waardoor Marvel ook groen licht kon geven en Brie Larson kon tekenen voor de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair