Einde 'It: Chapter 2' mogelijk hartverscheurend voor de fans

Scriptschrijver over het vasthouden aan het einde van het boek.

De opnames voor IT: Chapter Two zijn ondertussen afgerond en nu hebben regisseur Andy Muschietti en zijn team een jaar de tijd om de film af te ronden. Scriptschrijver Gary Dauberman (The Nun, Annabelle) sprak met Slash Film over wat we kunnen verwachten van het vervolg op het succesvolle eerste deel IT uit 2017.

Op de vraag van Slash Film of het tweede deel vasthoudt aan het einde van het boek van Stephen King gaf Dauberman uiteraard geen klinkklaar antwoord. Wel zei hij dat het einde "het publiek tevreden zal stellen en misschien zijn hart een beetje breekt." Daaraan voegde hij toe dat It: Chapter 2 het "volledige verhaal" zal zijn.

Het lijkt er dus op dat we geen derde hoofdstuk hoeven te verwachten, iets dat uiteraard geen onlogische optie zou zijn. Het eerste deel was een enorm succes en er is voldoende materiaal om twee vervolgfilms te maken. Zeker als Warner Bros. besluit het verhaal aan te laten vullen met bijvoorbeeld nieuwe personage-ontwikkelingen.

Met rollen voor Bill Skarsgård (Pennywise the Dancing Clown), James McAvoy (Bill), Bill Hader (Richie) en Jessica Chastain (Beverly) moet het tweede en dus afsluitende deel vanaf 5 september 2019 in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair