Celebrity

Olivia Munn voelt zich in de steek gelaten door collega's rond 'Predator'-schandaal

"Het is een frustrerend gevoel om behandeld te worden alsof ik degene ben die naar de gevangenis gestuurd is."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
De controverse rond The Predator gaat verder. Voor de sciencefictionfilm van Shane Black moest hoofdrolspeelster Olivia Munn voor één scène het scherm delen met acteur Steve Wilder. De 38-jarige Amerikaanse ontdekte pas later dat hij in het verleden veroordeeld is voor een zedenzaak en meldde dat bij 20th Century Fox op 15 augustus. Geschokt kreeg de actrice maar geen bericht terug, totdat de studio uiteindelijk besloot om de scène eruit te knippen. Deze zet heeft vanzelfsprekend stof doen opwaaien.

In 2010 pleitte Wilder schuldig te zijn aan het verleiden van een 14-jarig meisje via het internet. Hij kreeg vervolgens zes maanden celstraf. Tegenover diverse journalisten onthulde Munn haar kant van het verhaal, wat al snel resulteerde in negatieve feedback jegens haar. Dit probeerde ze recht te zetten middels een interview met Variety, waarin ze o.a. vertelde waarom ze niet met Wilder wilde werken en dat hij desondanks een tweede kans verdient. Het mocht echter niet baten. Munn werd weer onder vuur genomen en dat leidde tot de onderstaande uitspraken die ze bedroefd in Toronto maakte tijdens de Creative Coalition's Spotlight Awards.

Op dit moment gaat het haar niet zozeer meer om de negatieve reacties die ze krijgt, maar het feit dat Munn's The Predator-castleden haar niet steunen. De actrice: "Het verhaal kwam donderdag uit en het opvallendste is dat niet één van mijn collega's contact heeft opgenomen en vroeg: 'Gaat het met je?' Of 'Bedankt' zeiden of wat dan ook. Ik blijf maar doorzetten met de gedachte dat ik het juiste heb gedaan. Zelfs als ik geen steun krijg."

Munn vervolgt dat ze onder andere omstandigheden nooit over zoiets persoonlijks zou praten, maar tijdens een verleden interview zou een onbekend castlid zijn weggelopen en weigerde deel te nemen aan andere vraaggesprekken met Munn. "Omdat het te vermoeiend zou zijn," vertelde ze. "Ik probeer mijn tranen tegen te houden. Ik huil niet omdat ik droevig ben, maar omdat het zo'n frustrerend gevoel is om behandeld te worden alsof ik degene ben die naar de gevangenis gestuurd is voor een misdaad tegen een kind, terwijl ik alleen maar het juiste gedaan heb."

Ook zou haar gevraagd zijn haar mond te houden over het schandaal, maar dat weigerde ze. "De film gaat in première en het is een grote blockbuster. Mensen boven mij hebben me gezegd mijn klep te houden. Maar dat deed ik niet. Ik probeer gewoon het juiste te doen en ik vind dat inspirerend. Uiteindelijk denk ik ook dat het gewoon beter voor de film is. Nietwaar? Maar, mensen voelen zich niet graag ongemakkelijk. Gelukkig is het mijn taak niet om mensen op hun gemak te stellen. Het is mijn taak om de waarheid te vertellen. En ik denk dat wij dat als acteurs allemaal doen."

Inmiddels hebben een paar collega's over de toestand gesproken, waaronder Jake Busey, Keegan-Michael Key, Boyd Holbrook en Sterling K. Brown. Key sprak niet zozeer over Munn, enkel dat Fox de beste beslissing gemaakt zou hebben om met de situatie om te gaan. Brown (42 jaar) toonde zijn steun aan via Twitter. Hij schreef onder meer: "Het spijt me dat je, je zo geïsoleerd voelt, lieverd. En dat je de enige bent die hier publiekelijk over spreekt. Wanneer iemand voor een misdaad van seksuele aard veroordeeld is, dan hebben we het recht om te zeggen dat het niet deugd! Onze studio kreeg die kans niet. Hetzelfde geldt voor de cast. Ik hoop dat je, je niet meer zo alleen voelt. Je hebt juist gehandeld."

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Psycho-M

Avatar

huilie huilie huilie.
Wat een drama zeg. Ze hadden beter Wilder en haar uit de film kunnen knippen.

GreenHornet

Avatar

Olivia had haar mond moeten houden. Dit gaat haar minder film rollen opleveren. Logisch dat andere hun mond houden.

Frietgezicht

Avatar

Ik knip graag haar slipje open

Rich Art

Avatar

Ik denk dat haar actie een beetje uit zijn context is getrokken en ze het nu alleen maar erger maakt door het te blijven verdedigen.

Want het is vreemd als je iemand een tweede kans gunt, maar niet in jouw bijzijn. Dat is krom en scheef en vast niet helemaal zoals ze het bedoelde. Het punt wat ze, volgens mij, eigenlijk wilde maken is dat Fox haar niet op de hoogte heeft gebracht van het verleden van Wilder en dat ze dus niet zelf de keuze kon maken om wel of niet met hem samen te werken.

Neemt niet weg dat Wilder heeft bekent een meisje te hebben verleid (zonder daadwerkelijk echt wat gedaan te hebben), daar voor heeft geboet door zes maanden te brommen en nu dus gewoon weer onderdeel zou moeten zijn van de maatschappij.

Mellie

Avatar

@ Rich Art
In principe ben ik het met je eens...
Maar als vader van twee kinderen blijf ik altijd een naar gevoel houden bij een tweede kans voor kind misbruikers.
(ook al heeft hij niets gedaan, de intentie was er wel degelijk het is alleen niet gelukt...)

Sunspot

Avatar

Jeetje, zo mooi die vrouw

Artificialis

Avatar

Het verhaal kwam donderdag uit en het opvallendste is dat niet één van mijn collega's contact heeft opgenomen en vroeg: 'Gaat het met je?' Of 'Bedankt' zeiden of wat dan ook. Ik blijf maar doorzetten met de gedachte dat ik het juiste heb gedaan. Zelfs als ik geen steun krijg.

Wat is dit voor narcistisch aandachtswijf? De wereld draait niet om jou meisje! Die mensen zijn met andere dingen bezig. Wat denkt dit mens wel niet? Ze gooit olie op het vuur en gaat vervolgens klagen dat niemand haar komt helpen blussen.

Misschien moet ze ook even over Robert Downey Jr. gaan klagen. En aangeven dat ze niet begrijpt dat andere mensen met hem op de set durven te staan. Want tja, hij heeft in de gevangenis gezeten hè?

pete928s

Avatar

tja de prinsesjes hebben aandacht nodig he .

ThomasOMalley

Avatar

Mellie "@ Rich Art
In principe ben ik het met je eens...
Maar als vader van twee kinderen blijf ik altijd een naar gevoel houden bij een tweede kans voor kind misbruikers.
(ook al heeft hij niets gedaan, de intentie was er wel degelijk het is alleen niet gelukt...)"
Aah maar zoals je in de topreaguursels boven de mijne kan lezen moet je misdrijven niet categoriseren. Kijk, Robert Downey Jr. is geen pedo, maar heeft wel in de gevangenis gezeten. Dat betekent dat je hem precies hetzelfde moet behandelen als andere ex-gedetineerden, want verschillen in waar je voor gezeten hebt tellen niet.
Probeer wat vaker te generaliseren, dan hoef je niet zoveel na te denken.

Sunspot

Avatar

^

Er is wel verschil, dik ook.

kokosnoot

Avatar

Ze geeft zelf aan dat ze het eerst niet wist. Haar mede collega's wisten het ook niet. Ze heeft dus vermoedelijk bij alle collega's de achtergrond gecheckt/ Tja daar maak je je niet populair mee lijkt me. Van.."Oh, ze heeft even alle data bekeken wat er over ons te vinden is...van schulden, processverbalen, voorkomen. Stel eentje had ooit eens wat gestolen zou ze het ook weten en voor je voeten kunnen gooien of bij rijden met alcohol op. Zo een collega zou ik ook niet leuk vinden. Dat vind ik echt iets van de filmmaatschappij om zo een achtergrond check te doen. Stel ze was geen acteur maar werkt bij je op kantoor! Leuk zo een collega die overal mede collega''s gaat uitpluizen. Dus geen wonder dat collega's haar minder steunen maar dat idee is nooit bij haar opgekomen blijkbaar.

Sunspot

Avatar

^

Is ook zo, maar uiteindelijk heeft ze wel gelijk, alleen had ze het minder arrogant moeten brengen, doen.

kokosnoot

Avatar

@Sunspot ja, precies! Dat en wat ik zeg samen. Ze doet duidelijk dingen echt voor haar eigen gevoel. Prima maar dan zijn je collega's ook vrij om te bepalen van uit hun eigen beleving of ze jou willen steunen of niet. Dat kan je dan niet meer gaan verwachten of eisen. Verder had ze het ook gewoon niet tegenstrijdig moeten brengen...van ja ik ben er tegen maar hij verdient een 2e kans. Heb dan gewoon ballen en zeg ik doe dit om deze reden. Klaar. Want ze is helemaal niet in haar daden voor een 2e kans lol prima maar doen dan niet alsof. Wees consequent.

nieuwslaatste nieuws