Olivia Munn voelt zich in de steek gelaten door collega's rond 'Predator'-schandaal

Olivia Munn voelt zich in de steek gelaten door collega's rond 'Predator'-schandaal

"Het is een frustrerend gevoel om behandeld te worden alsof ik degene ben die naar de gevangenis gestuurd is."

De controverse rond The Predator gaat verder. Voor de sciencefictionfilm van Shane Black moest hoofdrolspeelster Olivia Munn voor één scène het scherm delen met acteur Steve Wilder. De 38-jarige Amerikaanse ontdekte pas later dat hij in het verleden veroordeeld is voor een zedenzaak en meldde dat bij 20th Century Fox op 15 augustus. Geschokt kreeg de actrice maar geen bericht terug, totdat de studio uiteindelijk besloot om de scène eruit te knippen. Deze zet heeft vanzelfsprekend stof doen opwaaien.

In 2010 pleitte Wilder schuldig te zijn aan het verleiden van een 14-jarig meisje via het internet. Hij kreeg vervolgens zes maanden celstraf. Tegenover diverse journalisten onthulde Munn haar kant van het verhaal, wat al snel resulteerde in negatieve feedback jegens haar. Dit probeerde ze recht te zetten middels een interview met Variety, waarin ze o.a. vertelde waarom ze niet met Wilder wilde werken en dat hij desondanks een tweede kans verdient. Het mocht echter niet baten. Munn werd weer onder vuur genomen en dat leidde tot de onderstaande uitspraken die ze bedroefd in Toronto maakte tijdens de Creative Coalition's Spotlight Awards.

Bekijk de afbeeldingOp dit moment gaat het haar niet zozeer meer om de negatieve reacties die ze krijgt, maar het feit dat Munn's The Predator-castleden haar niet steunen. De actrice: "Het verhaal kwam donderdag uit en het opvallendste is dat niet één van mijn collega's contact heeft opgenomen en vroeg: 'Gaat het met je?' Of 'Bedankt' zeiden of wat dan ook. Ik blijf maar doorzetten met de gedachte dat ik het juiste heb gedaan. Zelfs als ik geen steun krijg."

Munn vervolgt dat ze onder andere omstandigheden nooit over zoiets persoonlijks zou praten, maar tijdens een verleden interview zou een onbekend castlid zijn weggelopen en weigerde deel te nemen aan andere vraaggesprekken met Munn. "Omdat het te vermoeiend zou zijn," vertelde ze. "Ik probeer mijn tranen tegen te houden. Ik huil niet omdat ik droevig ben, maar omdat het zo'n frustrerend gevoel is om behandeld te worden alsof ik degene ben die naar de gevangenis gestuurd is voor een misdaad tegen een kind, terwijl ik alleen maar het juiste gedaan heb."

Bekijk de afbeeldingOok zou haar gevraagd zijn haar mond te houden over het schandaal, maar dat weigerde ze. "De film gaat in première en het is een grote blockbuster. Mensen boven mij hebben me gezegd mijn klep te houden. Maar dat deed ik niet. Ik probeer gewoon het juiste te doen en ik vind dat inspirerend. Uiteindelijk denk ik ook dat het gewoon beter voor de film is. Nietwaar? Maar, mensen voelen zich niet graag ongemakkelijk. Gelukkig is het mijn taak niet om mensen op hun gemak te stellen. Het is mijn taak om de waarheid te vertellen. En ik denk dat wij dat als acteurs allemaal doen."

Inmiddels hebben een paar collega's over de toestand gesproken, waaronder Jake Busey, Keegan-Michael Key, Boyd Holbrook en Sterling K. Brown. Key sprak niet zozeer over Munn, enkel dat Fox de beste beslissing gemaakt zou hebben om met de situatie om te gaan. Brown (42 jaar) toonde zijn steun aan via Twitter. Hij schreef onder meer: "Het spijt me dat je, je zo geïsoleerd voelt, lieverd. En dat je de enige bent die hier publiekelijk over spreekt. Wanneer iemand voor een misdaad van seksuele aard veroordeeld is, dan hebben we het recht om te zeggen dat het niet deugd! Onze studio kreeg die kans niet. Hetzelfde geldt voor de cast. Ik hoop dat je, je niet meer zo alleen voelt. Je hebt juist gehandeld."



NieuwsFilm

meest populair