Fan Bingbing gearresteerd? Heftige celstraf mogelijk wegens belastingfraude

De actrice uit 'X-Men: Days of Future Past' zit aardig in de penarie.

Het gaat naar verluidt niet goed met Fan Bingbing. De Chinese actrice uit films als X-Men: Days of Future Past en Skiptrace wordt al een lange tijd in verband gebracht met belastingfraude. Vorige maand vernamen we nog dat dit kon leiden naar een soort acteerverbod, maar het ziet ernaar uit dat de 36-jarige schone dieper in de problemen zit.

De Chinese krant Securities Daily publiceerde onlangs een artikel waarin ze vermelden dat Bingbing in hechtenis genomen is en zal toestemmen met een juridisch besluit dat genomen moet worden. Daarnaast zou de actrice niet enkel met contracten hebben gesjoemeld, ook wordt ze verdacht van andere zaken omtrent illegale leningen en corruptie. Tijd in de gevangenis doorbrengen lijkt een mogelijkheid. Op aparte wijze werd het artikel uren later verwijderd.

Bekijk de afbeeldingBingbing boekt al lange tijd veel succes in China en is één van de best betaalde actrices daar. Een nieuwspresentator onthulde echter in mei dat Bingbing en haar vertegenwoordigers de belastingdienst besodemieteren met verschillende contracten betreffende één project. Eén van de papieren werd bij de overheidsinstantie ingediend, de ander niet. Degene die achter werd gehouden bevatte een grotere som salaris. Het contract dat een veel lagere waarde bevat en wel wordt aangegeven, noemt men in China een yin-yang-contract.

Fans van de actrice maken zich zorgen, want Bingbing is al maandenlang van sociale media verdwenen en sinds 1 juli niet meer in het openbaar gezien. Dat geldt voor zowel de actrice als haar vriendje, acteur Li Chen. Overigens deelde een door de overheid gesubsidieerde, academische studie onlangs cijfers uit aan Chinese bekendheden, wat aantoont hoe professioneel zij zijn, hoeveel werk ze verrichten voor liefdadigheidsinstellingen en hun persoonlijke integriteit. Fan Binging kreeg maar liefst een beoordeling van nul procent. Men noemde haar sociaal onverantwoordelijk.



NieuwsFilm

meest populair