Liev Schreiber wordt niet vervolgd voor mishandelen fotograaf

De rechter vindt dat er onvoldoende bewijs op tafel ligt.

Hollywoodster Liev Schreiber (A Rainy Day in New York, Isle of Dogs) zal niet worden vervolgd voor de mishandeling van een fotograaf. Schreiber werd begin juni aangeklaagd door een paparazzo die beweert fysiek te zijn benaderd door Schreiber toen hij kiekjes stond te schieten van de opnames van de televisieserie Ray Donovan. Een rechter in Nyack, New York, oordeelt nu dat er onvoldoende bewijs is en wijst de zaak af. De fotograaf is op zijn beurt verbijsterd over dat besluit.

"Voor de rechtbank moeten verschijnen om jezelf te verdedigen tegen valse beschuldigingen, is voor niemand leuk", schrijft Schreiber in een statement. "Het is helemaal verschrikkelijk als je kinderen er online dingen over lezen en je er naar vragen". Volgens Schreiber zijn Hollywoodsterren in dergelijke zaken vaak al veroordeeld door het publiek voordat een rechter er überhaupt naar gekeken heeft. "Om die reden ben ik ontzettend blij en dankbaar dat de rechter in mijn zaak heeft besloten om de aanklacht af te wijzen".

Schreiber was inderdaad pissig
Paparazzo Sherwood Martinelli beschuldigde de Hollywoodster van mishandeling. Schreiber zou hem begin juni meermaals hebben geslagen en zijn camera hebben vernield toen hij foto's stond te maken van de filmset van Ray Donovan. "Ik heb hem nooit met een vinger aangeraakt. Zijn lichaam heeft mijn lichaam nooit aangeraakt", zei Schreiber na afloop. "Ik was inderdaad pissig, maar meer ook niet". Martinelli kon geen overtuigend bewijs presenteren aan justitie en daarom besloot de rechter zijn aanklacht ongeldig te verklaren.

De gewone man vaker het slachtoffer
Martinelli zei woensdag dat hij 'ontzettend teleurgesteld' is in de beslissing van de rechter. Volgens de fotograaf wees de rechter zijn zaak af omdat de stad financieel profiteert van de show. "Deze rechter heeft een geschiedenis. De elite bepaalt hier de zaken. De gewone man, zoals ik, delft het onderspit", aldus Martinelli. Of Martinelli nog vervolgstappen gaat ondernemen, is niet bekend. Schreiber is in ieder geval opgelucht dat de zaak voor nu is afgedaan.

NieuwsFilm

meest populair