Celebrity

Volgens Chris Pratt is Hollywood niet anti-christelijk

De Hollywoodster verkondigt zijn geloof in God regelmatig.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 12:03 in Celebrity
Hollywoodster Chris Pratt (Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom) is een uitgesproken aanhanger van het christendom. Sommigen beweren dat het riskant is in Hollywood om je religieuze overtuiging uit te drukken. Volgens Pratt is dat niet waar. Hij heeft zich als christen nooit belemmerd gevoeld.

Chris Pratt praat vaak openlijk over zijn geloof in God. In juni verkondigde Pratt nog op het podium van de MTV Movie & TV Awards aan zijn fans: "God bestaat. God houdt van jullie. God wil het beste voor jullie. Geloof daarin, net als ik". Pratt zei in een eerder interview dat hij zich 'geroepen' voelt om het woord van God te verspreiden. Desondanks is hij zich ervan bewust dat deze boodschap niet voor iedereen is. "Deze boodschap is voor een specifieke groep bedoeld", vertelt Pratt nu. "Niets maakt mij zo gelukkig als een kind dat door mij overtuigd wordt om zelf ook te gaan bidden".

Hollywood is niet anti-christelijk
Er gaan al jaren verhalen rond dat de Amerikaanse filmindustrie christenen en andere gelovigen niet met open armen ontvangt. Volgens Pratt is dat absoluut niet waar. "Iedereen in Hollywood stimuleert je ondanks je opvattingen. Men is voorstander van alles wat iemand authentiek maakt", legt de populaire acteur uit. Pratt vertelt dat hij nog nooit anders is behandeld wegens zijn geloof. "En al zou dat wel zijn, ik weiger te veranderen. Ik ben wie ik ben".

Geloof ook reden scheiding?
Boze tongen beweren dat de fanatieke geloofsbelijding van Pratt zelfs de reden is geweest dat zijn ex Anna Faris van hem wilde scheiden. Pratt zou meer zijn gaan bidden toen het slecht ging met zijn zoontje.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Had dat idee ook nooit, juist dat veel mensen geloven, sowieso leeft dat toch veel meer in Amerika

RoberPaulsen

Avatar

Ik bid altijd voor drugs, maar het werkt niet. Volgens mij bestaat God helemaal niet.

Master Of Films

Avatar

Nu we het toch op gaan opbiechten.
Ik doe altijd een schietgebiedje voordat ik GTA online of CoD speel. Ik wil toch mijn kills of the day gaan halen.

Goov25

Avatar

In de VS zit dat nog veel meer in de cultuur om iets met God te hebben, met God bless the USA enzo. Het is daar veel gewoner om te geloven. Dus nee, lijkt me niet dat Pratt het moeilijk zou vinden dat te uiten.

Master Of Films

Avatar

RoberPaulsen "@MoF: Badum tss"

Nu met beeld en geluid.

ThomasOMalley

Avatar

Er is een groot verschil tussen Amerika en Hollywood.

Artificialis

Avatar

Niets maakt mij zo gelukkig als een kind dat door mij overtuigd wordt om zelf ook te gaan bidden.

Typerend voor alle christenen en moslims. Er is blijkbaar geen groter geluk dan het voor elkaar te krijgen een ander mee te nemen in je eigen waanzin. De bekeringsdrift is één van de kenmerkendste symptomen van deze neurologische aandoening.

Thiver

Avatar

Álle christen en moslims? Ik heb er uit beide categorie aardig wat ontmoet en slechts een heel klein percentage daarvan propageert actief voor zijn geloof. Overigens zijn degenen die dat doen in mijn ervaring vooral mensen die op latere leeftijd het geloof gevonden of hervonden hebben, ook al hebben ze daarvoor alles gedaan wat God (of Allah) verboden heeft. Niet veel anders dan gestopte rokers die na jaren stevig te hebben gepaft ineens anderen van het roken af proberen te krijgen.

ThomasOMalley

Avatar

^Hij bedoelt niet alle christenen en moslims. Je moet gewoon de nuance zelf even toevoegen, mocht je een zinloos dialoog willen vermijden.

Artificialis

Avatar

Oh nee hoor, in dit geval bedoel ik alle christenen en moslims.

nieuwslaatste nieuws

meest populair