Volgens Chris Pratt is Hollywood niet anti-christelijk

De Hollywoodster verkondigt zijn geloof in God regelmatig.

Hollywoodster Chris Pratt (Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom) is een uitgesproken aanhanger van het christendom. Sommigen beweren dat het riskant is in Hollywood om je religieuze overtuiging uit te drukken. Volgens Pratt is dat niet waar. Hij heeft zich als christen nooit belemmerd gevoeld.

Chris Pratt praat vaak openlijk over zijn geloof in God. In juni verkondigde Pratt nog op het podium van de MTV Movie & TV Awards aan zijn fans: "God bestaat. God houdt van jullie. God wil het beste voor jullie. Geloof daarin, net als ik". Pratt zei in een eerder interview dat hij zich 'geroepen' voelt om het woord van God te verspreiden. Desondanks is hij zich ervan bewust dat deze boodschap niet voor iedereen is. "Deze boodschap is voor een specifieke groep bedoeld", vertelt Pratt nu. "Niets maakt mij zo gelukkig als een kind dat door mij overtuigd wordt om zelf ook te gaan bidden".

Hollywood is niet anti-christelijk
Er gaan al jaren verhalen rond dat de Amerikaanse filmindustrie christenen en andere gelovigen niet met open armen ontvangt. Volgens Pratt is dat absoluut niet waar. "Iedereen in Hollywood stimuleert je ondanks je opvattingen. Men is voorstander van alles wat iemand authentiek maakt", legt de populaire acteur uit. Pratt vertelt dat hij nog nooit anders is behandeld wegens zijn geloof. "En al zou dat wel zijn, ik weiger te veranderen. Ik ben wie ik ben".

Geloof ook reden scheiding?
Boze tongen beweren dat de fanatieke geloofsbelijding van Pratt zelfs de reden is geweest dat zijn ex Anna Faris van hem wilde scheiden. Pratt zou meer zijn gaan bidden toen het slecht ging met zijn zoontje.

NieuwsFilm

meest populair