Woedende Hollywoodacteur geblokkeerd op Twitter om oude politieke meme

Woedende Hollywoodacteur geblokkeerd op Twitter om oude politieke meme

Acteur James Woods is niet meer welkom op het platform.

De Amerikaanse acteur James Woods (White House Down, Jobs) is woedend op Twitter nadat zijn account werd geblokkeerd op het bekende social media-platform. De reden? Hij had in juni een tweet gedeeld met een politieke meme. "Schijnbaar kennen we in dit land geen vrijheid van meningsuiting meer", reageert Woods tegenover persbureau AP.

Het Twitter-account van acteur James Woods (71) is onlangs geblokkeerd wegens een maanden oude tweet. In dat bericht staat een politieke afbeelding die mannen oproept om niet te gaan stemmen, zodat de stem van vrouwen meer waard wordt tijdens de verkiezingen in november. Het gaat natuurlijk om een hoax. Twitter heeft ingegrepen omdat de tweet misleidend is en impact zou kunnen hebben om het stemgedrag van mensen. "De vrijheid van meningsuiting wordt zo op een laffe manier gedood", laat Woods weten in een reactie aan het AP.

Veel volgers
Woods denkt er specifiek door Twitter te zijn uitgepikt omdat hij veel volgers heeft. Twitter wil de blokkade op zijn account alleen opheffen als hij de desbetreffende tweet verwijdert. Dat gaat de hem echter te ver, want volgens Woods schendt Twitter met deze acties zijn vrijheid van meningsuiting. "Het gaat hier niet om een bekendheid die wordt gemuilkorfd, maar om een Amerikaan die wordt stil gehouden", reageert Woods. Volgens de acteur is het bedrijf hypocriet bezig. "Juist door mij te verbannen mengen ze zichzelf ook in het politieke debat".

NieuwsFilm

meest populair