Alles wat we al weten over 'Avengers 4'

Alles wat we al weten over 'Avengers 4'

We zetten alles op een rij.

Volgend jaar mei gaat Avengers 4 in première. De film rond het verhaal van de Infinity Stones en de gestoorde titaan Thanos (Josh Brolin) af. Maar de Marvel-film is in nevelen gehuld en er is vrij weinig echt zeker. Toch weten we al een paar dingen zeker en vertellen beelden van de set ook al iets over de film. In deze special zetten we alles wat we al over de film weten op een rij.


Achter de schermen
Toen Marvel zijn plannen voor Phase 3 aankondigde, werden Avengers: Infinity War en deze vierde Avengers als tweeluik aangekondigd. Regisseurs Anthony en Joe Russo hadden indruk gemaakt met Captain America: The Winter Soldier en met Civil War laten zien dit soort grote team-ups te kunnen verfilmen. En dus kregen zij de opdracht om deze twee films back-to-back op te nemen.

Bekijk de afbeelding
Net als de vorige film is ook het script van deze film geschreven door Christopher Markus en Stephen McFeely. Een synopsis is er helaas nog niet en die zal vermoedelijk nog wel even op zich laten wachten. We hebben immers nog niet eens een titel: momenteel staat de film enkel te boek als Untitled Avengers Film. De titel zou een spoiler zijn, al vertelde Marvel-baas Kevin Feige op een later moment dat het allemaal wel meevalt en dat zijn studio er enigszins spijt van heeft om de titel niet gewoon bekend te maken. Geruchten rond die titel zijn er overigens veel: van Avengers: Infinity Gauntlet tot Avengers: Annihilation, Avengers: End Game en Avengers: The Last Avenger.


De draad oppikken
Avengers 4 pikt de draad na de gebeurtenissen in Infinity War op. Zodoende weten we al iets van het plot. Op Aarde moeten Captain America (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Bruce Banner (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), War Machine (Don Cheadle) en Rocket Raccoon (Bradley Cooper) om zien te gaan met de gevolgen van hun verlies. Tegelijk zitten Iron Man (Robert Downey Jr.) en Nebula (Karen Gillan) vast op de thuiswereld van Thanos, Titan, waar ze niet zomaar vandaan kunnen.

Bekijk de afbeelding
En dan is er nog Scott Lang (Paul Rudd). Hij zit sinds Ant-Man and the Wasp vast in de Quantum Realm, zonder dat er iemand is die daar vanaf weet. We hebben ook nog Hawkeye (Jeremy Renner), die geheel ontbrak in Infinity War en van wie we niet weten wat hij precies deed in die film.


Afscheid van Avengers
Misschien viel het je ook op: veel van de personages die sneuvelden aan het einde van Infinity War vallen in de categorie nieuwe Avengers. Dat is niet heel gek: Avengers 4 vormt namelijk het afscheid van de oorspronkelijke Avengers. Dat betekent dat Iron Man, Captain America en Thor nog eenmaal mogen shinen, alvorens we definitief afscheid van ze moeten nemen.

Bekijk de afbeelding
De vraag is nog op welke manier we afscheid van hen zullen nemen. Er zullen vast nog meer doden vallen in de strijd tegen Thanos en de pogingen van de overgebleven helden om zijn moord op de helft van al het leven in het universum ongedaan te maken. Te hopen valt dat niet iedereen dood gaat en dat helden als Iron Man en Captain America gewoon met pensioen kunnen gaan, om nooit meer terug te keren en met de benen omhoog te genieten van het leven.


Niet definitief dood
Vanaf dag één stellen scenaristen Markus en McFeely dat iedereen die dood ging in Infinity War ook echt dood is. Toch moeten we dat ruim opvatten. Personages als Black Panther (Chadwick Boseman) en Spider-Man (Tom Holland) gingen in rook op, maar keren hoe dan ook terug. Holland is immers druk met de opnames van solofilm Spider-Man: Far From Home en Black Panther is zo populair dat het onwaarschijnlijk is dat Marvel nu al afscheid van hem neemt.

Bekijk de afbeelding
De meest gehoorde fantheorie is dat iedereen die verdween nadat Thanos in zijn vingers knipte, terecht is gekomen in de Soul World. Dat is een alternatieve dimensie die zich in de Infinity Stone bevindt. Dat zou betekenen dat de personages die verdwenen niet echt dood zijn, maar enkel naar een andere dimensie verplaatst. Wel zullen personages die voor de vingerknip overleden dood blijven. Denk daarbij aan Loki (Tom Hiddleston), Heimdall (Idris Elba), Gamora (Zoe Saldana) en Vision (Paul Bettany).


Hoe lossen ze het op?
Er zijn twee zaken die een rol van betekenis lijken te spelen in Avengers 4: de Quantum Realm en tijdreizen. Eerst de Quantum Realm: die staat los van ruimte en tijd en we weten van Kevin Feige dat dit een belangrijke rol zal spelen in Phase 3. Die rol zal vermoedelijk komen in Avengers 4, waarbij Ant-Man misschien wel de held is die de strijd tegen Thanos kan winnen. Geinig is dat in Ant-Man and the Wasp Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) Scott waarschuwde voor een time vortex: daarvan zitten er meerdere in de Quantum Realm.

Bekijk de afbeelding
De kans lijkt groot dat precies zo'n vortex een rol gaat spelen in Avengers 4. Naar het schijnt reizen de Avengers namelijk terug in de tijd. Setfoto's tonen bijvoorbeeld de Battle of New York die we in The Avengers (2012) konden bewonderen. Ook zagen we Thor op de set verschijnen met zijn lange haar en oude kostuum. Maar ook Captain America, Hulk en Iron Man verschenen in oude kostuums op de set. Opvallend genoeg werden zij telkens vergezeld door Ant-Man. Dat impliceert dat Ant-Man hen zal helpen terug in de tijd te reizen om Thanos alsnog te stoppen. Tot slot is er nog een grote rol voor Captain Marvel (Brie Larson) weggelegd, want zij is het sterkste MCU-personage ooit en zal Thanos vermoedelijk verslaan.

NieuwsFilm

meest populair