De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Er zijn precies vijf films toegevoegd.

Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films uit die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

Tonio (2016)
Bekijk de afbeelding Regie: Paula van der Oest | Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters, Stefanie van Leersum | Bekijk de trailer
Het is 23 mei 2010. De 21-jarige Tonio van der Heijden wordt door een auto geschept en overlijdt vlak daarna in het ziekenhuis. Daarop veranderen de levens van zijn ouders, die hun enige kind zien overlijden voor altijd. Zijn bestaan laat een pijn achter die niet te vatten valt: overal denken ze aan hem. Ze rouwen, maar raken ook bijna in een neerwaartse spiraal van constant verdriet. Samen proberen ze daar een plek aan te geven.

The 9th Life of Louis Drax (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alexandre Aja | Cast: Jamie Dornan, Aiden Longworth, Sarah Gadon, Michael Adamthwaite | Bekijk de trailer
Louis Drax maakt op zijn negende verjaardag een bijna dodelijke val. Hij raakt in coma. Daarop besluit een arts, Dr. Allen Pascal, de omstandigheden rond de valpartij eens goed te onderzoeken. Louis heeft namelijk al een heel leven vol bijna fatale ongelukken achter zich. Er lijkt opzet in het spel te zijn. Maar er blijkt veel meer aan de hand.

Hold the Dark (28 september)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeremy Saulnier | Cast: Alexander Skarsgård, Danielle Riley Keough, James Badge Dale, Jeffrey Wright | Bekijk de trailer
Het dorpje Keelut, in het noorden van Alaska, heeft het zwaar te verduren vanwege de aankomende, meedogenloze winter. Ook de wolven moeten in actie komen als ze niet willen verhongeren en doen zich te goed aan drie kinderen, waaronder de 6-jarige zoon van Medora en Vernon Slone. Omdat haar man in het Midden-Oosten oorlog voert, schakelt Medora de hulp in van wolfexpert en natuurschrijver Russell Core. Maar die komt voor een zware kluif te staan, want de wolven zijn wel heel hongerig.

Notes from Dunblane: Lesson from a School Shooting (2018)
Bekijk de afbeeldingBekijk de trailer
Twee priesters staan centraal in deze documentaire. Het gaat om Basil O'Sullivan uit Schotland, die een brief schreef naar Bob Weiss. O'Sullivan maakte in 1996 een schietpartij mee waarbij zestien kinderen werden doodgeschoten door een schutter. In Sandy Hook, waar Weiss vandaan komt, gebeurde iets soortgelijks op de Sandy Hook basisschool, maar kwamen twintig leerlingen en hun leraren om het leven. De priesters vormden een band en probeerden samen een manier te vinden om de tragedies een plek te geven en vooral hun gemeenschap verder te helpen.

Two Catalonias (2018)
Bekijk de afbeelding
Regie: Álvaro Longoria, Gerardo Olivares
Op 21 december 2017 werd er in Catalonië een referendum georganiseerd. Daarin besloot het volk voor onafhankelijkheid te gaan. Maar het referendum werd direct illegaal verklaard door de Spaanse overheid. Deze documentaire kijkt naar de verkiezingen, hoe ze verliepen en wie er allemaal aan meewerkten. Aan de hand van tientallen interviews met juristen, politici, journalisten en burgers reconstrueert deze docu een indrukwekkend beeld van een extreem gepolitiseerd onderwerp, waarbij de verkiezingsnacht en de dircte nasleep centraal staan.

En verder...
Is er niets. Netflix zal maandag, als het 1 oktober is, een hele sloot aan nieuwe films toevoegen en dan komt hopelijk deze karige periode tot een einde.

NieuwsFilm

meest populair