Algemeen

Vrouwelijke spin-off rond '21 Jump Street' in de maak

Een buddy komedie met vrouwen.

door Jim Pedd om 07:15 in Algemeen
Variety meldt dat er mogelijk gekeken wordt naar een spin-off rond de 21 Jump Street-films. Die zou moeten draaien om twee vrouwelijke hoofdpersonen, zoals ook de Ghostbusters-reboot van Sony om vrouwen draaide. Helemaal zeker is het nog niet waar de film precies om draait, maar het concept moet hetzelfde blijven.

"We denken dat er iets grappigs zit in het uitgangspunt van de genadeloze geest van Jump Street, maar dat dan te vertellen vanuit een vrouwelijk undercover perspectief," aldus Sanford Panitch van Columbia Pictures in een statement. "We hebben genoeg buddy komedies met mannen gehad. Dit script was echt heel erg grappig en heel verfrissend."

Voor fans van de franchise zal het een verrassing zijn, want eerder was er nog een spin-off gepland rond Men in Black en deze franchise, waarin de helden uit de Jump Street-films te maken krijgen met de Men in Black. Dat bleek te complex te zijn en daarom werd de film uiteindelijk geannuleerd.

Momenteel is er nog geen regisseur of cast gevonden voor de nieuwe Jump Street.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

En zo werd Hollywood nog verder verkloot. "van iedere testosteron film, moet ook een vrouwelijke variant van komen, want emancipatie."

Ghostbusters
21 jump street
Fast & Furious
Mission Impossible
Welke vergeet ik?

ThomasOMalley

Avatar

Ocean's 8 en What Men Want. Kan zijn dat het er nog meer worden. Het trieste is dat hier dus blijkbaar publiek voor is.
Ik kan weinig zeggen over de kwaliteit, ik kijk dit soort films niet.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Het trieste is dat hier dus blijkbaar publiek voor is."
Het grappige is dat je het ook kan invullen voor Marvel Studios Smiley face Gelukkig maak je een statement maakt dat je bepaalde films niet kijkt, dan hoef je er ook niet wakker van te liggen dat dit soort films (zowel de testosteron naar oestrogenen alsmede Marvel Studios)

Novarellum "En zo werd Hollywood nog verder verkloot"
Maybe.

Maar onthoud de volgende zaken.
1) Jij hebt een keuze. Je bent niet verplicht om (alle) films te gaan kijken.
2) Er komen nog genoeg films uit Hollywood, die je wellicht wel kunnen aanspreken.
3) Naast Hollywood, heb je ook nog indie films. Europese films, Aziatische films enz.

Marklar

Avatar

Er zal vast publiek voor zijn, maar toch zeker niet zoveel publiek als de originele versie's. Oceans 8 heeft bijvoorbeeld nog geen 300 miljoen wereldwijd opgehaald. Geen financiele flop maar ook niet echt geweldig als je ziet wat voor cast erin meedoet.

Alsof er geen vrouwelijke buddy komedie's zijn, ik werd in de bios doodgegooid met zo een irritante trailer van The Spy Who Dumped me. Ook totaal niet grappig. Maargoed dan kunnen de bioscopen tenminste af en toe een lady's night organiseren

Straka

Avatar

Ocean's 8 deed het dus ongeveer even goed als 12 en 13 (en 11 deed het niet eens veel beter). Eigenlijk was de vrouwelijke invalshoek in Ocean's serie wel verfrissend: dit was een con-job met een doelwit en uitvoering die niet had gewerkt met mannen.
De originele 21 Jumpstreet serie had ook een vrouw in het team, er wordt dus een punt gemaakt van niets.

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Het grappige is dat je het ook kan invullen voor Marvel Studios Smiley face Gelukkig maak je een statement maakt dat je bepaalde films niet kijkt, dan hoef je er ook niet wakker van te liggen dat dit soort films (zowel de testosteron naar oestrogenen alsmede Marvel Studios)"
Ik zie dat toch anders. Dat er een publiek is voor Marvel (waar ikzelf in mindere mate ook onderdeel van ben) vind ik niet triest, da's gewoon een kwestie van smaak. Zodra er films gemaakt worden omdat er bepaalde diversiteitsquota gehaald moeten worden of wanneer er films gevierd worden om andere verkeerde redenen (Wonder Woman, Black Panther), dan pas spreek ik van triestigheid.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben helemaal voor diversiteit in films, maar niet als dat het doel op zich is. Als ik in elke film minstens één zwarte man en één Aziatische vrouw moet zien omdat er boxjes afgevinkt moeten worden dan neem ik je als filmmaker niet serieus en je publiek nog een beetje minder.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Dat er een publiek is voor Marvel (waar ikzelf in mindere mate ook onderdeel van ben) vind ik niet triest, da's gewoon een kwestie van smaak. Zodra er films gemaakt worden omdat er bepaalde diversiteitsquota gehaald moeten worden of wanneer er films gevierd worden om andere verkeerde redenen (Wonder Woman, Black Panther), dan pas spreek ik van triestigheid."
Dat Marvel gebeuren was een grapje van me. Aangezien je zelf niet geheel tot het publiek behoorde, kon ik het laten om Marvel Studios erbij te betrekken Smiley face

Ironisch genoeg haal je wel Black Panther als voorbeeld erbij dat deze film idd verkeerd wordt gevierd omdat er een bepaalde diversiteitsquota is voldaan. De film zelf is voor een bepaalde deel wel trouw aan het bronmateriaal. Hierbij wil vermelden dat Black Panther al in 1966 is ontstaan. Er was zelf een animatie serie van Black Panther (waar zelf Stan Lee nog een gaststemmentje had). Dus zo nieuw is BP niet eens.

Je kan dan toch niet echt spreken over een revelation.
Het is toch niet zo dat we in ene van D.W. Griffith The Birth of a Nation (met blackfaces) naar Black Panther (bijna all in zwarte cast) zijn gegaan.

In 1998 hadden we ook al een zwarte superheld (zover hem een superheld kan noemen) in een live action film. Blade (ontstaan in 1973 bij Marvel), maar daar was niet zo een diversiteits fuss rondom dat Blade. Maar hij was wel een zwarte superheld van een Marvel comic verfiliming. Het enige verschil tussen BP en Blade, is dat Blade een lust naar bloed heeft. Niemand kon zich mee identificeren met een halve vampier, maar wel met een koning van een fictief Afrikaanse land (dat meer BNP per capita dan Qatar en de VS).

Anyway. Naar mijn mening was Blade zelfs een wederopstanding van superhelden films, wat daarvoor met Burton's Batman en daarvoor met Donner's Superman gebeuren. Maar het was Singer's X-men die alle lof kreeg, maar eigenlijk verdient Blade het.

Ik had ook de korte versie kunnen schrijven dat ik het met je eens bent op het gebied van diversiteit ter wille van diversiteit.
Oh en ik behoor wel tot de doelgroep van Marvel Studios.

ThomasOMalley "Als ik in elke film minstens één zwarte man en één Aziatische vrouw moet zien omdat er boxjes afgevinkt moeten worden dan neem ik je als filmmaker niet serieus en je publiek nog een beetje minder."
Ik wil ook goede geschreven karakters die acteurs/actrice onder een goeie regisseur hun karakters tot uiterste kunnen geven voor de kijker. The right man/woman for the right job.

justmikemovies

Avatar

Ach, een franchise met Jonah Hill valt toch al niet serieus te nemen.

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Dat Marvel gebeuren was een grapje van me."
Niet in de gaten gehad!
Eens met je verhaal verder. Ik zou in het geval van Black Panther of Wonder Woman inderdaad de makers niet verantwoordelijk stellen voor de reactie van het publiek.

Master Of Films

Avatar

Nu krijg je idd dat Hollywood (althans een deel daarvan) deze opervlakkerige publiek wil gaan bedienen dmv testosteron naar oestrogenen versies te maken. Ik zeg niet dat het slecht is, en vanuit zakelijke standpunt zoekt Hollywood altijd naar the next best thing full of ca$h. De kachels moeten wel branden. Maar als je alleen een film maakt om diversiteitsquota's te gaan halen alleen maar om deze opervlakkerige publiek tevreden wilt stellen dan ben je idd verkeerd bezig. De portemonnee is enige die spreekt tegen Hollywood en als consument heb je wel die stem.

P.s. Ocean's 8 heb ik wel gezien. Film was wel ok. Ik had eigenlijk meer "problemen" met bepaalde casting. O.a. Rihanna. Je hebt 3 Oscarwinnaresen in je film en dan heb je Rihanna. Ik blijf erbij dat ze is gecast alleen maar omdat ze populair is. Een onbekende actrice van de straat had makkelijk zelfs de rol van 8-ball kunnen gaan invullen. Zoals ik al eerder heb geschreven. Right woman for the right job.

NieuwsFilm

meest populair