Regisseur en schrijver zegt sorry voor 'X-Men: The Last Stand'

Ditmaal wordt het beter.

Regisseur Simon Kinberg zegt sorry. Sorry voor de mislukte eerste poging om de beroemde Dark Phoenix-saga uit de Marvel-comics te verfilmen. Dat leidde tot X-Men: The Last Stand, een gedrocht van een film waar Kinberg het script van schreef. Nu doet Kinberg het dunnetjes over met X-Men: Dark Phoenix.

In een gesprek met Entertainment Weekly sprak Kinberg over de eerste poging om de comicverhaallijn te verfilmen. Dat was op zijn zachtst gezegd een rommelige film met meerdere subplots, waardoor het geheel niet lekker werkte. "Ik vind het jammer van X-Men 3. We probeerden het Dark Phoenix-verhaal te vertellen, maar deden dat niet goed. Dus ditmaal zit er geen subplot rond een geneesmiddel in. Er is geen ander plot. Het is het Dark Phoenix-verhaal zoals dat in de comics en de cartoons verteld wordt. Sophie vormt het middelpunt van de film, daarom staat ze als enige op de teaser poster. De hele film draait om haar," aldus Kinberg.

"Het is een film die de ruimte induikt, en heel erg geïnspireerd is door wat Taika [Waititi] met Thor gedaan heeft - al is de toon heel anders - maar het vermogen om een realistisch aanvoelende film te maken die draait om een personage, maar gevestigd is in een andere wereld... Dat is heel leuk om te doen. Jessica Chastains personage is een alien - meer kan ik daar niet over vertellen. Maar in elk geval is dit het Dark Phoenix-verhaal zoals je dat in de comics hebt gelezen. Als je daarvan hield, hou je ook van deze film."

Dat merken we voorlopig nog niet. De film gaat pas in juni 2019 in première.



NieuwsFilm

meest populair