Algemeen

Regisseur en schrijver zegt sorry voor 'X-Men: The Last Stand'

Ditmaal wordt het beter.

door Jim Pedd om 08:30 in Algemeen
Regisseur Simon Kinberg zegt sorry. Sorry voor de mislukte eerste poging om de beroemde Dark Phoenix-saga uit de Marvel-comics te verfilmen. Dat leidde tot X-Men: The Last Stand, een gedrocht van een film waar Kinberg het script van schreef. Nu doet Kinberg het dunnetjes over met X-Men: Dark Phoenix.

In een gesprek met Entertainment Weekly sprak Kinberg over de eerste poging om de comicverhaallijn te verfilmen. Dat was op zijn zachtst gezegd een rommelige film met meerdere subplots, waardoor het geheel niet lekker werkte. "Ik vind het jammer van X-Men 3. We probeerden het Dark Phoenix-verhaal te vertellen, maar deden dat niet goed. Dus ditmaal zit er geen subplot rond een geneesmiddel in. Er is geen ander plot. Het is het Dark Phoenix-verhaal zoals dat in de comics en de cartoons verteld wordt. Sophie vormt het middelpunt van de film, daarom staat ze als enige op de teaser poster. De hele film draait om haar," aldus Kinberg.

"Het is een film die de ruimte induikt, en heel erg geïnspireerd is door wat Taika [Waititi] met Thor gedaan heeft - al is de toon heel anders - maar het vermogen om een realistisch aanvoelende film te maken die draait om een personage, maar gevestigd is in een andere wereld... Dat is heel leuk om te doen. Jessica Chastains personage is een alien - meer kan ik daar niet over vertellen. Maar in elk geval is dit het Dark Phoenix-verhaal zoals je dat in de comics hebt gelezen. Als je daarvan hield, hou je ook van deze film."

Dat merken we voorlopig nog niet. De film gaat pas in juni 2019 in première.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Nou nou, X-Men The Last Stand een gedrocht van een film, dat is wel heel erg overdreven.
Ik vind het nog steeds een goede en gave film.

Ik kijk heel erg uit naar Dark Phoenix, maar ik hoop maar voor Kinberg dat de film goed valt. Want door al die reshoots en uitstellen van de film elke keer, hebben weinig mensen goede hoop.
Als de film slecht ontvangen wordt krijgen hij en Fox er weer flink van langs.

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Als de film slecht ontvangen wordt krijgen hij en Fox er weer flink van langs."
En terecht.
Vergeet ook niet dat Kinberg verantwoordelijk was voor Fant4stic. Simon schreef het script (met o.a. Josh Trank) en was ook nog producer.

SunChaser

Avatar

wat een onzin een van de betere Xmen films

shellghost

Avatar

Was/is inderdaad een van de slechtste X-men film tot nu toe. Samen met Apocalyps.

Xenolicker

Avatar

Lekkere X-Menfilm, veel nieuwe karakters veel actiescenes en speciale effecten. En natuurlijk Famke Janssen als middelpunt! Een leuke afwisseling na de ingetogener eerste 2 films.

Frietgezicht

Avatar

Hij had toch ook geschreven aan Apocalypse. Leuk al die excuses maar eerst maar zien of de komende een toppertje gaat worden. Dit lijken promo praatjes(de volgende gaat alles goed maken bla bla,kom dat zien, kom dat zien bla bla)

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Hij had toch ook geschreven aan Apocalypse."
Klopt.

Frietgezicht "Dit lijken promo praatjes(de volgende gaat alles goed maken bla bla,kom dat zien, kom dat zien bla bla)"
Simon Kinberg en promopraatjes.

Weet iemand wat Kinberg ooit vertelde van Fan4stic (schrijver en producent).

Simon Kinberg: 'Fantastic Four' reboot wordt à la 'Batman Begins
In een interview met The Daily Beast, ging scenarist en producent Simon Kinberg in op de aankomende Fantastic Four reboot. ”De toon van deze film zal net zo uniek voelen als wanneer je Iron Man, X-Men of Batman Begins voor het eerst zag,” aldus Kinberg.


Producent: 'Fantastic Four' geen ramp
Tegenover Entertainment Weekly liet Kinberg zich uit over de situatie en zegt dat de film zelf goed is en dat hij hoop heeft voor de franchise:

"Ik ben er trots op. Het is geen ramp. Het is een goede film. Ik vind Fantastic Four een moeilijk stripboek om te vertalen naar film. Ik denk dat de toon erg lastig is. Het is bedrieglijk eenvoudig. Het uitvogelen hoe de komedie en de drama en de superkrachten vertaald kunnen worden naar een toon die wij voor ogen hadden is moeilijk. Maar ik ben blij hoe dit is verwezenlijkt.


Vervolgens wist Kinberg een draai te geven aan Fan4stic.
Speaking on the Happy Sad Confused podcast, Fantastic Four writer/producer Simon Kinberg talked about the film’s shortcomings, wisely not blaming any one thing in particular, but just an overall mistake in tone.

I don’t think that there is, in any movie that doesn’t work, a single decision that is the reason that that movie doesn’t work. I think that there were many decisions we made along the way that led to a movie that people didn’t like and to a movie that I would do differently next time. I think the biggest takeaway for me [is that] the tone of the movie, while really interesting and ambitious, ran counter to the DNA of the source material. I think the source material of Fantastic Four is bright, optimistic, poppy in tone. There’s a sort of plucky spirit to those characters, and we made a darker, sort of body-horror kind of version of Fantastic Four, which again as I say it now sounds really interesting and cerebrally ambitious, but isn’t necessarily Fantastic Four.


Verkooppraatjes heeft Kinberg wel, maar kan hij ook regisseren?

Colruiter

Avatar

X-men 3 en Spiderman 3 hadden allebei last van hetzelfde probleem: teveel plotlijnen. In X-men 3 zorgde dat ervoor dat Dark Phoenix in de tweede helft van de film hoofdzakelijk in de schaduw van Magneto mocht staan, en bij Spiderman 3 zorgde dat voor een ellendige introductie van de nochtans fenomenale Venom. En nu beweert Kinberg dat hij de comics volgt??????????? Waar is dan de Hellfire Club? Waar is Mastermind? De Dark-Phoenix-sage kan niet in één film gebracht worden, dat hadden ze nu echt eens in drie films moeten doen, want in de comics loopt het verhaal van Jean Grey als Phoenix over een groot aantal delen, waarin vooral ook de relaties tussen alle personages goed uitgewerkt worden, en dat zie ik in een film van 2 uur niet gebeuren. De hoofdrolspelers van deze Dark Phoenix zijn allemaal op een heel povere manier binnengebracht in Apocalypse. De relatie tussen Scott Summers en Jean Grey is de kern van het Dark Phoenix-verhaal, maar van die relatie hebben we nauwelijks iets gezien in Apocalypse, dus gaan ze dat ook allemaal nog in Dark Phoenix moeten stoppen. Ik geloof er eigenlijk niet in, maar blijf toch benieuwd, en hoop de film ooit nog te zien.

Frietgezicht

Avatar

^ Ze werd ook wel erg snel en simpel de Phoenix in de vorige film.
Phoenix saga zou idd meer iets zijn voor een serie van 10 afleveringen ofzo(met het budget wat in de beurt komt van GoT)
Vroeger onmogelijk maar tegenwoordig...

Ik had liever gewoon een Mr Sinister gezien ofzo.

@ mof, dat bedoel ik dus. Ik moet het nog maar zien. Maar vermakelijk zal het vast worden.

Artificialis

Avatar

X-Men: The Last Stand is een film vol spektakel waarin de mutanten eindelijk eens op volle kracht te zien waren. De scènes waarin de Phoenix de woning uit haar jeugd van de grond tilt en Magneto de Golden Gate Bridge de lucht in krijgt zijn adembenemend. Storm heeft in deze film eindelijk wat te doen. Beast is een perfecte vertolking van de comics. De dood van Cyclops, Xavier en Jean Grey zijn pijnlijke gebeurtenissen die emotioneel krachtig zijn neergezet. De ''Dark Phoenix Tragedy'' is ongetwijfeld één van de mooiste muziekstukken uit de franchise.

Natuurlijk, het is aan X-Men en X-Men 2 te danken dat we überhaupt met de karakters meeleven. Het is jammer dat de verhaallijn rondom de Phoenix door het geneesmiddel-plot werd verstikt en dat we haar niet als vurige feniks te zien kregen. Maar een gedrocht is deze film allerminst.

NieuwsFilm

meest populair