Algemeen

Kritiek op teaser trailer 'Aladdin'

Maar is deze kritiek terecht?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen vrijdag verscheen de teaser trailer voor de live action-sprookjesfilm Aladdin online. Het was een echte teaser trailer die slechts een aantal geheimen uit de film onthulde. Toch kunnen de beelden rekenen op kritiek van één van de makers van de animatiefilm waarop de sprookjesfilm gebaseerd is.

Het is Terry Rossio, een van de schrijvers van Aladdin uit 1992, die geen goed woord over heeft voor Walt Disney. "Zo vreemd dat letterlijk de enige woorden die in de nieuwe Aladdin-trailer worden gesproken toevallig een rijm zijn die mijn schrijfpartner en ik hebben geschreven. Disney biedt ons geen compensatie, niet eens een t-shirt of een toegangskaart naar het park," aldus Rossio via Twitter.

Uiteraard moet deze opmerking enigszins genuanceerd benaderd worden. De schrijvers leverden hun werk af voor de animatietopper uit 1992 en het lijkt erop dat Disney de rechten over die film in handen heeft. Hiermee lijkt het er ook op dat Disney niet verplicht is om medewerkers van die film, of andere verfilmde animatiefilms, verplicht is te compenseren.


Met rollen voor Mena Massoud (Aladdin), Will Smith (Genie), Naomi Scott (Jasmine) en Marwan Kenzari (Jafar) verschijnt Guy Ritchie's Aladdin op 22 mei in de Nederlandse bioscoop.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Wat een trieste reactie dan. Hij kende in '92 de voorwaarden ook al. En dan nu ineens 'boehoe, geef me nogmaals erkenning'.

Darthmar

Avatar

Als FT het hele verhaal hadden vertaald dan wijst Rossio ook op de regels van de vakbond en dat schrijvers van animatiefilms daar niet onder vallen. Wat wel gek is. Had hij het script geschreven van een film met mensen had hij nu recht op compensatie gehad.

Scheerzeep

Avatar

@Darthmar

Klopt. Het zijn de rare regels van de WGA. Weet ook niet precies hoe het zit, maar als een superheldenfilm op een bepaald stripboek is gebaseerd krijgt die auteur vaak ook een vermelding.

Duikboot

Avatar

Ik heb meer het idee dat dit om de centen gaat en niet om een vermelding. Naar goed Amerikaans gebruik zeg maar... :P

GreenHornet

Avatar

Eigen schuld dan had hij dit al in het contract moeten zetten.

Magnanimous

Avatar

Ik vind het jammer dat er in dit artikel niet geschreven wordt of Ben Affleck nogmaals Batman zal spelen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair