Kritiek op teaser trailer 'Aladdin'

Maar is deze kritiek terecht?

Afgelopen vrijdag verscheen de teaser trailer voor de live action-sprookjesfilm Aladdin online. Het was een echte teaser trailer die slechts een aantal geheimen uit de film onthulde. Toch kunnen de beelden rekenen op kritiek van één van de makers van de animatiefilm waarop de sprookjesfilm gebaseerd is.

Het is Terry Rossio, een van de schrijvers van Aladdin uit 1992, die geen goed woord over heeft voor Walt Disney. "Zo vreemd dat letterlijk de enige woorden die in de nieuwe Aladdin-trailer worden gesproken toevallig een rijm zijn die mijn schrijfpartner en ik hebben geschreven. Disney biedt ons geen compensatie, niet eens een t-shirt of een toegangskaart naar het park," aldus Rossio via Twitter.

Uiteraard moet deze opmerking enigszins genuanceerd benaderd worden. De schrijvers leverden hun werk af voor de animatietopper uit 1992 en het lijkt erop dat Disney de rechten over die film in handen heeft. Hiermee lijkt het er ook op dat Disney niet verplicht is om medewerkers van die film, of andere verfilmde animatiefilms, verplicht is te compenseren.


Met rollen voor Mena Massoud (Aladdin), Will Smith (Genie), Naomi Scott (Jasmine) en Marwan Kenzari (Jafar) verschijnt Guy Ritchie's Aladdin op 22 mei in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair