Poll

POLL: Engste poppen in films

Van Chucky tot Billy!

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Een derde Annabelle is onderweg, recent verscheen er een tweede Goosebumps en Chucky zien we waarschijnlijk volgend jaar terug in een reboot van Child's Play, Enge poppen lijken in! Hieronder een aantal poppen / poppenfilms die door de jaren heen zijn verschenen. Aan jou de vraag: van welke enge pop word jij bang?

Toen in 1988 de moordende pop Chucky debuteerde in Child's Play waren er al wat enge poppen voorbijgekomen. Zo zagen we de enge Clown in Poltergeist (1982) en jaagde He Who Kills op angstige mensen in Trilogy of Terror (1975). En in Richard Attenboroughs Magic (1978) bleek Anthony Hopkins' handpop Fats ook geen lieverdje.

Na Chucky waren er ook een aantal bekende enge poppen. Zo zijn onder meer Blade uit Puppet Master (1989) en Baby Oopsy Daisy uit Demonic Toys (1992) niet bepaald de poppen die je in huis wilt hebben. Moderne griezelpoppen zijn Billy uit Saw (2004), Billy uit Dead Silence (2007) en uiteraard Annabelle uit The Conjuring (2013). Alle drie creaties uit films van James Wan. Nog recenter zagen we Slappy, ondertussen al te zien in twee Goosebumps-films.

Veel van bovengenoemde films kregen vervolgen, maar we houden het hier bij de versies uit de eerste delen. Uiteraard verschenen er meer (B-)films rond enge en moordenden poppen. Mis je jouw favoriet, laat het weten via het daarvoor bestemde invulvenster! Succes met stemmen!15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Ik mis The Muppets en Kim Jong-il.

GreenHornet

Avatar

Annabelle is de enige pop based on true events

Spider-fan

Avatar

Van dit lijstje de Clown van Poltergeist. Eentje die er niet bij staat, maar die speelt ook maar in één scène is die opwindbare pop uit Deep Red (1975) - ziet er uit als een soort buiksprekerspop en komt snel af op iemand uit een deur, vlak voor die persoon door een moordenaar wordt aangevallen.

Magic heb ik nooit gezien. Klinkt wel interessant.
Trilogy of Terror is erg leuk, het vervolg daarop is ook nog heel sterk.

Frietgezicht

Avatar

Chucky.
Hij wordt natuurlijk ook wel als 'komisch' gezien(net als Freddy) maar als kind heb ik echt gescheten bij de eerste 3 delen. Vooral het einde van deel 2 in die fabriek bleef eng ondanks dat ik hem meerdere keren zag.

Ereptile

Avatar

Chucky, maar die blijft toch ook de meest iconische pop die tot leven komt, naast Pinocchio...

Goov25

Avatar

Haha, dit is duidelijk niet mijn genre. Geen één van deze films gezien! ;)

Xenolicker

Avatar

Ik vind maar weinig eng in films (het is tenslotte niet echt) en poppen al helemaal niet. Maar ik vind ze wel grappig en omdat ik mijn favoriet 'Billy van Saw' niet graag zie verliezen krijgt die mijn stem. Verder wil ik voor de liefhebbers nog de cultklassieker 'Barbarella' (1968, Roger Vadim) vermelden waarin Barbarella wordt aangevallen door een hele horde bijtgrage poppen!

Frietgezicht

Avatar

Mijn oma had altijd een enge pop ergens staan waarmee ze als kind speelde. Die zagen dr vroeger altijd creepy uit alsof ze je aankeken.

Artificialis

Avatar

Leuke poll, maar ik ben helaas alleen bekend met de Child's Play en Saw franchise. Van die twee poppen moet ik toch voor Chucky gaan. Niet per sé het engst, wel het leukst.

Psycho-M

Avatar

Ik mis Dolly Dearest. haha
Chucky blijft gewoon een horror icoon hoe slecht de laatste vervolgen ook zijn geweest.
Hopelijk wordt de remake of de serie weer een stuk beter.

J0hnM0r

Avatar

Gonzo van the muppets. Man, die neus kan werkelijk overal tussen geraken...

Xenolicker

Avatar

^ Euh... heb je daar misschien persoonlijke ervaring mee, J0hnM0r?

Blockbuster

Avatar

Team America: World Police? Small Soldiers? Dat is meer poppetjes.

The Dark Crystal? Labyrinth? Gremlins? Critters? Dat is meer handpoppen.

Filmenboekenfan

Avatar

De engste vond ik slappy ik heb het boek ook gelezen daarom was het nog enger

NieuwsFilm

meest populair