De topfilms die in november op Netflix verschijnen

De topfilms die in november op Netflix verschijnen

Heel wat moois deze maand!

Netflix heeft vandaag een hele waslijst aan films aangekondigd voor de eerste helft van de maand. Aangezien het er zoveel zijn, en we niet elke film daarvan de moeite van het uitlichten waard vinden, hebben we de opzet van deze maandpreview iets gewijzigd. Ditmaal een overzicht met vijf topfilms, gevolgd door een compleet overzicht met alle nieuwe titels.

The Other Side of the Wind (2 november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Orson Welles | Cast: John Huston, Robert Random, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg | Bekijk de trailer
Tussen 1970 en 1976 nam Orson Welles deze film op. Maar de productie verliep moeizaam, vol tegenslagen en leidde ertoe dat de film nooit uitkwam. Uiteindelijk bestonden er meer dan tien uur aan opnames en was pas 40 minuten van de film samengesteld. Netflix kocht in 2016 de rechten op de film, en liet hem afmaken. Centraal in deze postume zwanenzang staan de laatste dagen in het leven van de legendarische filmregisseur Jake Hannaford. Hij worstelt ermee zijn comeback als groot filmmaker af te maken: The Other Side of The Wind.

They'll Love Me When I'm Dead (2 november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Morgan Neville | Cast: Peter Bogdanovich, Steve Ecclesine, Oja Kodar, Frank Marshall | Bekijk de trailer
Documentaire over het leven van filmmaker Orson Welles aan het einde van zijn carrière. Hij wist niet meer de successen als Citizen Kane te maken, maar was verworden tot een kunstenaar in ballingschap. The Other Side of the Wind had zijn comeback moeten worden, maar de film moest tussen alle projectjes van Welles om geld te verdienen opgenomen moeten worden. In 1985 overleed hij, voordat de film af was. Deze documentaire kijkt in detail naar de productie en de nadagen van dit icoon.

Outlaw King (9 november)
Regie: David Mackenzie | Cast: Florence Pugh, Chris Pine, Aaron Johnson, James Cosmo | Bekijk de trailer
Bekijk de afbeelding Er is heel wat te doen geweest om de penis van Chris Pine in deze Netflix-film. Maar de film draait om iets heel anders, namelijk het verhaal van Robert the Bruce, die de Schotse troon wist te heroveren op de Engelsen, nadat William Wallace hem inspireerde tot een opstand. De Original zit vol spectacultaire actie en schijnt nog best onderhoudend - maar niet ijzersterk - te zijn.

E.T. the Extra-Terrestrial (9 november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Dee Wallace, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton | Bekijk de trailer
Wie kent deze klassieker niet? De Spielberg-film veroverde vermoedelijk ieders hart wel. ET Phone Home. Centraal staat een stel kinderen dat een buitenaards wezen aantreft en besluit voor hem te zorgen. Terwijl de overheid er alles aan doet om ET te vinden, willen zij de gestrande alien juist helpen om terug te keren naar huis.

Ghost in the Shell (9 november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rupert Sanders | Cast: Scarlett Johansson, Johan Philip Asbæk, Takeshi Kitano, Juliette Binoche | Bekijk de trailer
Whitewashing was een probleem bij deze Hollywood-film, maar an sich is het een prima poging om het complexe Japanse bronmateriaal te verfilmen. Major is een cyborg die 's werelds meest gevaarlijke criminelen moet stoppen. Zij kan hackers die erin geslaagd zijn de menselijke geest over te nemen stoppen. Maar terwijl ze dat doet, leert ze zaken over haar eigen verleden.

En verder...

1 november:
Disney's Teigetjes Film (2000)
2 november:
The Holiday Calender (2018)
9 november:
Public Enemies (2009)
Psycho (1998)
15 november:
Braqueurs (2015)
Disney's Tarzan (1999)


NieuwsFilm

meest populair