'It'-regisseur mag live-action 'Attack on Titan' maken

'It'-regisseur mag live-action 'Attack on Titan' maken

Eindelijk beweging.

It-regisseur Andy Muschietti gaat een nieuwe film regisseren. Hij mag Hajime Isayama's gruwelijke post-apocalyptische manga Attack on Titan verfilmen. Het verhaal werd al vermaakt tot een goed ontvangen animereeks, een minder goed ontvangen live-action film en enkele videogames.

Eerder hoorden we al dat Warner Bros. achter de filmrechten op de franchise zou zitten end at is nu bevestigd. Variety schrijft dat uitgeverij Kodansha een deal gesloten heeft met Warner. Muschietti zal de film regisseren; It-producent Barbara Muschietti mag verder als producent meewerken en zal daarin bijgestaan worden door David Heyman en Masi Oka.

Het is nog niet zeker wanneer de productie van start moet gaan, maar Muschietti is momenteel nog druk met het afronden van de opnames van It: Chapter Two. Die film komt in september 2019 uit in de bioscopen, dus daarna zouden de opnames van Attack on Titan eventueel al van start kunnen.

Attack on Titan speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid bijna helemaal uitgeroeid is door mysterieuze reuzen: de Titans. Die zijn uiterst ingewikkeld te doden, dus heeft het leger daar speciale middelen voor moeten ontwikkelen. Daarmee kunnen ze de Titans op hun enige zwakke plek - hun nek - raken. Centraal staat de jonge man Eren Yeager, die de mensheid wil verdedigen.

NieuwsFilm

meest populair