De 'Shrek'-filmreeks krijgt mini-reboot

De 'Shrek'-filmreeks krijgt mini-reboot

Maar willen wij dat wel?

Met een miljardenopbrengst zijn de Shrek-films nog altijd de succesvolste titels van DreamWorks Animation. Al jaren wordt er gesproken over een wederopstanding en nu blijkt Universal Pictures te werken aan een soort... mini-reboot?

Variety sprak met Despicable Me-producent Chris Meledandri en hij gaf aan dat er gewerkt wordt aan een mini-reboot van de franchise, welke bestaat uit meerdere Shrek-films en de Puss in Boots spin-off.

De filmstudio zou maar al te graag opnieuw de voornaamste stemmencast bij elkaar willen krijgen om een nieuwe film te maken, met onder meer namen als Mike Myers, Antonio Banderas, Eddie Murphy en Cameron Diaz. De inzet: een nieuwe generatie.

Meledandri weet wel dat het niet zomaar iets is. Er moet namelijk wel afstand genomen worden van wat er al is verschenen. "Als je terugkijkt dan zijn die ingesproken stemmen geweldig. Hoewel je zeker een pleidooi zou kunnen houden voor een volledige reboot, merk ik dat ook ik reageer op mijn eigen nostalgische gevoelens om terug te keren naar die eerdere personages. De uitdaging voor ons is om iets te vinden dat oprecht het gevoel heeft dat het niet simpelweg een nieuwe film is in een reeks vervolgfilms," aldus Meledandri.

Met vier Shrek-films en de spin-off rond Puss werd er $3,5 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



NieuwsFilm

meest populair