Hoe 'Fantastic Beasts 2' de geschiedenis van Dumbledore compleet verpest

Hoe 'Fantastic Beasts 2' de geschiedenis van Dumbledore compleet verpest

Bloed voor bloed.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zien we een jongere versie van Albus Dumbledore, gespeeld door Jude Law. De gebeurtenissen in deze film lijken maar moeilijk te rijmen zijn met de eerdere verhaallijnen over Dumbledore. Let op: dit artikel bevat spoilers!

Bekijk de afbeelding
Eergisteren schreven we al over de onmogelijke aanwezigheid van professor McGonagall en gisteren heb je een artikel kunnen lezen over de bekende Beukwilg. Vandaag bespreken we nog één mogelijke fout in The Crimes of Grindelwald en die heeft alles te maken met het bloedpact dat Dumbledore en Grindelwald (Johnny Depp) sloten in de film waarmee ze afspraken nooit tegen elkaar te zullen vechten.

Zus van Dumbledore
Dat vechten gebeurt ook niet in de film, maar toch lijkt er iets niet helemaal te kloppen. In Harry Potter and the Deathly Hallows leren we dat de vriendschap tussen Dumbledore en Grindelwald aan zijn einde komt na een duel waarbij Dumbledore's doorgedraaide zus Ariana om het leven komt door een spreuk van Grindelwald.

De broer van Dumbledore, Aberforth, vocht destijds ook mee en vertelde dit verhaal aan Harry en zijn vrienden. In The Crimes of Grindelwald wordt er niet verteld wanneer de twee krachtige tovenaars hun vriendschappelijke bloedpact precies hebben gesloten. Dat zouden ze hebben kunnen gedaan na Ariana's dood, maar dat lijkt niet logisch.

Speuren en speculeren
Natuurlijk is dit artikel bedoeld als een vorm van vermaak. Dergelijke fouten laten je vast niet minder genieten van deze betoverende film en wie weet komt Rowling nog wel met een aantal geweldige plottwisten om het een en ander te verklaren.


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait sinds vorige week in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair