Algemeen

Forse kritiek op 'The Lion King' trailer

Live-action amehoela!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Er is kritiek op de eerste trailer van Jon Favreaus The Lion King. De remake werd aangekondigd als een live-action film, maar gezien de eerste trailer, is het dat bepaald niet. Het is een virtuele productie, die voornamelijk op blue screen stages opgenomen is en blijkt er niet echt uit te zien als een live-action film.

Preices daarop is nu wat commentaar. Net als The Jungle Book, is The Lion King namelijk opgenomen in Los Angeles, waarbij alles in detail met computers geanimeerd is. Van de leeuwen en andere dieren, tot de omgevingen waarin scènes zich afspelen.

Op Twitter is dan ook precies daarop commentaar. Mensen vinden dat het nog altijd een animatiefilm is, alleen al om de reden dat er 22 maanden door een enorm team van animators aan het project gewerkt is. Live-action is het dus niet, maar hadden we dat ook wel mogen verwachten? Eigenlijk niet natuurlijk, want de dieren zouden altijd al geanimeerd zijn...

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Gezeik. Veel acteurs zitten toch onder de stickers geplakt voor de motion capture e.d? En dan nog... Wat een gezeik.

dakai-world

Avatar

Mensen proberen (terecht) een nuance toe te voegen en de animatoren te prijzen.

FT: FORSE KRITIEK...

Naah, het is nuance.

GreenHornet

Avatar

het is een conversie van origineel naar 3D animatie.

Master Of Films

Avatar

Novarellum "Veel acteurs zitten toch onder de stickers geplakt voor de motion capture e.d?"
Het eindresultaat echter is 100% CGI.

Deze "live-action" Lion King heeft dezelfde principe als een Playstation game, maar dan niet interactief. Of gaan we Uncharted 4 ook live action gaan noemen?

Brein8998

Avatar

Het is geen live action, het is photorealistic animation

Steadicam

Avatar

Heeft Disney (USA) die term ooit gebruikt of is 'live action' een product van de media zelf? Bij de aankondiging in 2016 had Disney het over een 'reimagining'.

aspers

Avatar

"Liveaction is een term uit de film- en televisiewereld waarmee wordt aangegeven dat bij de vervaardiging van een creatief werk gebruik is gemaakt van menselijke acteurs. Daar dit bij de meeste films het geval is, wordt de term doorgaans alleen gebruikt voor werken waarvan men niet direct verwacht dat er menselijke acteurs aan te pas komen."


Aldus wikipedia (niet heilig, maar ik keur 'm goed!).

GreenHornet

Avatar

Diegene die kritiek hebben moeten eerst eens lezen. Het is de fout van de Media.

Artificialis

Avatar

Dit betweterige groepje twitteraars zijn de aandacht niet waard. Het ziet er uit als live-action, dat is waarom het zo wordt genoemd. Door het een animatie te noemen lijkt het juist alsof we het over de tekenfilm hebben.

Goku32

Avatar

Wtf Lekker boeiend de trailer ziet er geweldig uit. Wat maakt het uit waar het opgenomen is desnood in me achter tuin wtf, als het er zo uit ziet zoals nu dan boeit het niet

Goku32

Avatar

Die mensen zijn echt dom zullen vast geen Nederlanders zijn hopelijk. Als ze echte dieren gaan gebruiken dan krijg je nooit zo een film als de animatie film. Dus nu ze dit doen is niet meer dan logisch. Dus Twitter dildo.s ga ergens anders huilen

chefry1983

Avatar

Er is een groot verschil tussen een animatiefilm en een tekenfilm. Live action lion king is het zeker niet. En dat zal het nooit worden ook.

ThysRomani

Avatar

Wat hadden al die azijn fijnproevers dan verwacht?

Trouwens, de animatie is geprijst sinds het eerste moment dat die trailer verscheen. Het is belachelijk goed, zelfs in een trailer. Het is een duidelijke zaak, die Oscars gaat opleveren voor het animatie team.

Dit is gewoon een ode aan childhood's all-over (op basis van het zien van de trailer uiteraard. De film moet natuurlijk eerst worden bekeken).

Dat Social Media hé. Het gaat er steeds meer naar toe dat er allerhande lokale Jezus Christussen met een club aan malle volgelingen (lees volgers) jou gaan vertellen hoe het is - of vooral hoe het zou moeten zijn.

esteban

Avatar

Een beetje zoals op FT dus.

Grendizer

Avatar

waren er echte dieren geweest waren ook weer hordes zure twitteraars en facebookers geweest die gaan lopen klagen dat zoiets dieren mishandeling is.

Vor dit soort figuren is niets goed,en nemen overal aanstoot aan.

NieuwsFilm

meest populair