'Robin Hood' is de grootste flop van 2018

'Robin Hood' is de grootste flop van 2018

Tot nu toe in elk geval.

De nieuwe Robin Hood-film met acteurs Jamie Foxx en Taron Edgerton is een gigantische flop. De film verdiende wereldwijd in zijn openingsweekend slechts 22 miljoen dollar, met een budget van bijna 100 miljoen dollar. Daarmee lijkt de kans erg klein dat de film het goed gaat doen.

The Wrap meldt dat de film in vijf dagen tijd dat kleine bedrag verdiende. Daarmee zou het zomaar eens de grootste box office bom van het jaar kunnen zijn. Dit jaar is er tot nu toe nog geen flop geweest van het formaat van King Arthur: Legend of the Sword dat vorig jaar flink flopte.

Maar er waren wel wat films die dit jaar niet heel sterk openden, waaronder The Predator (budget 88 miljoen; opbrengst wereldwijd 160 miljoen) en Solo: A Star Wars Story (budget meer dan 200 miljoen; opbrengst wereldwijd nog geen 400 miljoen). Echter deed geen van die films het zo slecht als Robin Hood.

De film haalde in de Verenigde Staten in zijn lange weekend 9,1 miljoen dollar op. In nog eens 33 andere landen, haalde de film nog eens 8,7 miljoen dollar op. Het Verenigd Koninkrijk deed 't het best van de landen waar Robin Hood draaide, met 1,7 miljoen dollar aan opbrengst.



NieuwsFilm

meest populair