Guillermo del Toro zet niet geproduceerde passieprojecten op een rij

Guillermo del Toro zet niet geproduceerde passieprojecten op een rij

'Justice League Dark', 'At the Mountains of Madness' en nog véél meer.

Als er iemand is die niet graag stilzit, dan is het de Mexicaanse filmmaker Guillermo del Toro wel. De man achter succesvolle films als The Shape of Water, Pan's Labyrinth en de twee Hellboy-titels heeft het helaas niet altijd makkelijk. Gedurende zijn carrière heeft del Toro aan vele andere projecten willen werken, maar wegens verschillende omstandigheden kwam hier niets van in. Pas geleden besloot de regisseur deze passieprojecten, waarvan de scripts voltooid zijn, online te plaatsen. Zodoende hoopt hij ze nog enigszins in leven te houden.

Bekijk de afbeeldingThe Witches
De eerste titel die del Toro noteert is boekverfilming The Witches van de Engelse auteur Roald Dahl. In 1990 is hier al een versie van uitgekomen, gemaakt door Nicolas Roeg met in de hoofdrollen o.a. Anjelica Huston en Rowan Atkinson. Samen met ambtgenoot Alfonso Cuarón wilde del Toro een stop-motionfilm maken. Eind 2008 verscheen dit nieuwtje voor het eerst. Eerder dit jaar maakte Robert Zemeckis bekend dat hij het boek onder handen gaat nemen als scenarist en regisseur.

Bekijk de afbeeldingJustice League Dark / Dark Universe
Begin 2013 vernamen fans van het DC-filmuniversum dat del Toro interesse toonde in een adaptatie van de Justice League Dark-stripboeken. Het is een groep bestaande uit opvallende karakters die allen wat te maken hebben met het bovennatuurlijke, waaronder John Constantine, Deadman, Swamp Thing en Zatanna. Een jaar na het nieuws leek Warner Bros. het schrijfwerk van del Toro een duim omhoog te geven. Toch verliet de filmmaker het project vanwege andere regieklussen. Diverse regisseurs hebben ook nog getracht werk te maken van de verfilming, waaronder Doug Liman, maar hier is vooralsnog niets van gekomen.

Bekijk de afbeeldingAt the Mountains of Madness
Del Toro is helemaal weg van H.P. Lovecraft. Dat weten liefhebbers vermoedelijk wel gezien del Toro's andere films. Zo gek is het dan ook niet dat een verfilming van At the Mountains of Madness één van zijn grote liefdes is. Lovecraft schreef het korte verhaal in 1931. Medio 2010 kwam dit aparte nieuws uit. Del Toro zou de handen ineen slaan met Universal Pictures en James Cameron. Laatstgenoemde achtte Tom Cruise een mooie keus voor de hoofdrol. Omdat men het niet eens kon worden over het grootschalige budget en de PG-13-kijkcijfer, verliet del Toro het project. Ook zou de film teveel op Ridley Scott's Prometheus gaan lijken.

Bekijk de afbeeldingPacific Rim 2
Als producent was hij verbonden aan Pacific Rim: Uprising, maar het is te merken dat del Toro eigenlijk heel iets anders in gedachten had. Dat schrijft hij dan ook via Twitter. De regisseur onthulde eerder dat zijn geschreven visie niet verwezenlijkt kon worden vanwege tijdgebrek. Legendary Pictures ging in zee met een Chinees bedrijf en vroeg aan del Toro of hij een periode van negen maanden kon wachten met de productie. In stilzitten zag hij geen brood, dus ging de Mexicaan verder met The Shape of Water, wat hem twee Oscars opleverde.

Bekijk de afbeeldingThe Haunted Mansion
Hoewel de film, net als Pirates of the Caribbean, gebaseerd is op een attractie van Disney, wil del Toro ontzettend graag de film met Eddie Murphy uit 2003 opnieuw maken. Deze keer met minder humor, al wilde del Toro nog steeds dat men plezier zou hebben tijdens de griezelfilm. Voor het project schreef de regisseur meerdere scenario's. Volgens hem was het moeilijk om het verhaal tot stand te brengen. Del Toro werkt hier al aan sinds 2010. De laatste keer dat we iets positiefs hoorden was in 2015, toen Ryan Gosling gesprekken voerde om op te treden als hoofdrolspeler. Sindsdien is het stil.

De lijst van Gulermo del Toro is een lange. Verder kaart hij ook aan dat andere geschreven scripts nog steeds niet verwezenlijkt zijn, zoals boekverfilmingen The Count of Monte Cristo, The Wind in the Willows, Mephisto's Bridge, The Buried Giant, Drood en The List of 7. Ook had hij zelf Beauty and the Beast willen remaken, evenals Nightmare Alley. Fantastic Voyage, Superstitious en The Coffin wilde de filmmaker ook tot leven zien komen. Momenteel werkt de beste man levendig aan een donkere stop-motionfilm van Pinocchio voor streamingdienst Netflix.



NieuwsFilm

meest populair