Rupert Grint wilde op jonge leeftijd al stoppen met de 'Harry Potter'-films

Rupert Grint wilde op jonge leeftijd al stoppen met de 'Harry Potter'-films

De acteur die de beste vriend van Harry speelde kon het bijna niet aan.

Zeven jaar geleden zagen liefhebbers van Harry Potter hoe de jonge tovenaar eindelijk zijn aartsvijand wist te verslaan in Harry Potter and the Deathly Hallows - Part II. Dat deed hij uiteraard niet alleen, maar ook met zijn beste vrienden Hermoine/Hermelien en Ron. De 30-jarige acteur die jarenlang het laatstgenoemde karakter vertolkte - Rupert Grint - vertelt nu in een interview met The Guardian dat het anders had kunnen verlopen. Op jonge leeftijd voelde hij de druk van het film maken al heel erg.

"Er waren absoluut tijden dat ik overwoog om te vertrekken," begint de Engelsman. "De opnames van 'Harry Potter' vereisten een enorme opoffering. Werken op jonge leeftijd en dan voor lange periodes... Ik herinner me zeer zeker dat ik gedurende een uitgebreide pauze dacht: 'Dit hele gebeuren neemt alles in beslag. Wil ik echt terugkeren? Misschien is het niet voor mij.' Waarschijnlijk gedroeg ik me gewoon als een tiener."

Bekijk de afbeeldingTijdens het gesprek onthulde Grint ook hoe hij in de reeks terechtkwam en al redelijk snel zijn enthousiasme opzij moest schuiven om ruimte te maken voor de verplichting van een bekendheid. "Ik had een luxueus leventjes gedurende de eerste paar 'Harry Potter'-films. Ik deed auditie omdat ik gek was op de boeken. Toen we echter bij de derde of vierde film kwamen kreeg ik een overweldigend gevoel van verantwoordelijkheid omdat de films zo populair waren. De pers en de rode loper waren een aanval op mijn zintuigen. Ik blink niet uit op dat gebied."

Het afronden van de laatste film was ook een hele ervaring voor Grint. "Het was onwerkelijk. Het was een heel erg vreemd gevoel, maar het kwam op het juiste moment omdat we klaar waren voor de volgende stap. Maar na die laatste shot was het behoorlijk raar om daar aan te denken. Op dat moment had ik niet echt door wat er aan de hand was. Ik voelde me een beetje verdwaald."

Bekijk de afbeeldingDe Engelsman is er overigens van overtuigd dat hij op jonge leeftijd zijn hoogtepunt al bereikt heeft. "En daar heb ik vrede mee," legt Grint uit. "Het zou belachelijk zijn om te denken dat je dat succes kan nabootsen. Het zal altijd een uitdaging zijn, maar daar geniet ik wel ietwat van. Het is zeer leuk om mensen te verrassen."

Na het achter zich laten van de Harry Potter-films trad de acteur tevreden op in titels als Into the White, The Necessary Death of Charlie Countryman en Moonwalkers. Ook in tv-land is Grint druk bezig, waaronder met Snatch en het komische Sick Note. Daarin speelt hij naast Nick Frost. Fans van de Harry Potter-reeks hoeven uiteraard ook niet droevig te zijn, want sinds 2016 is er leven geblazen in een nieuwe serie genaamd Fantastic Beasts. Daarvan kwam vorige maand het tweede deel uit.



NieuwsFilm

meest populair