Algemeen

IMAX trekt geheel de stekker uit VR-bioscopen

Bye bye VR in de bioscoopzaal.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 20:06 in Algemeen
De Virtual Reality-bioscopen die IMAX Corporation heeft in Toronto, Bangkok en Los Angeles sluiten hun deuren. IMAX ziet geen toekomst meer in deze nieuwe bioscoop-innovatie. Eerder werden de deuren van vier andere VR-zalen gesloten, waaronder de enige Europese IMAX VR-bioscoop in Manchester.

Variety pikte de sluiting op uit een document van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. "Na de start van de IMAX VR-test wilde wij een aantal verschillende concepten en locaties toetsen om te kijken welke benaderingen werkten. Na een testperiode met de VR-centra hebben wij besloten het programma af te ronden en de drie overgebleven locaties te sluiten,", aldus een woordvoerder van IMAX.


Het is snel gegaan met de Virtual Reality-bioscopen. In 2016 werden de plannen onthuld en in 2017 opende in Los Angeles de eerste VR-bioscoop met de VR-ervaring Star Wars: Trials of Tatooine. Warner Bros.en IMAX werkten aan een heuse Justice League VR-film (zie onder de trailer), maar deze zal waarschijnlijk losgelaten worden.

Volgens IMAX waren de reacties van VR-bezoekers enthousiast, maar bleven de bezoekcijfers achter op de verwachting. Overigens zijn Virtual Reality-gamecenters wel behoorlijk groeiende.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SAS1982

Avatar

Nu 3D nog

chefry1983

Avatar

Zal wel erg prijzig zijn geweest

nieuwslaatste nieuws

meest populair