IMAX trekt geheel de stekker uit VR-bioscopen

IMAX trekt geheel de stekker uit VR-bioscopen

Bye bye VR in de bioscoopzaal.

De Virtual Reality-bioscopen die IMAX Corporation heeft in Toronto, Bangkok en Los Angeles sluiten hun deuren. IMAX ziet geen toekomst meer in deze nieuwe bioscoop-innovatie. Eerder werden de deuren van vier andere VR-zalen gesloten, waaronder de enige Europese IMAX VR-bioscoop in Manchester.

Variety pikte de sluiting op uit een document van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. "Na de start van de IMAX VR-test wilde wij een aantal verschillende concepten en locaties toetsen om te kijken welke benaderingen werkten. Na een testperiode met de VR-centra hebben wij besloten het programma af te ronden en de drie overgebleven locaties te sluiten,", aldus een woordvoerder van IMAX.


Het is snel gegaan met de Virtual Reality-bioscopen. In 2016 werden de plannen onthuld en in 2017 opende in Los Angeles de eerste VR-bioscoop met de VR-ervaring Star Wars: Trials of Tatooine. Warner Bros.en IMAX werkten aan een heuse Justice League VR-film (zie onder de trailer), maar deze zal waarschijnlijk losgelaten worden.

Volgens IMAX waren de reacties van VR-bezoekers enthousiast, maar bleven de bezoekcijfers achter op de verwachting. Overigens zijn Virtual Reality-gamecenters wel behoorlijk groeiende.



NieuwsFilm

meest populair