Algemeen

'Mortal Engines' wordt de monsterflop van 2018?

En dit terwijl dat de naam van Peter Jackson op het affiche prijkt.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Bijna een jaar geleden verscheen er al een eerste teaser trailer voor Mortal Engines en nu de fantasyfilm van de zeer betrokken producent Peter Jackson in de bioscopen draait, lijkt deze op de valreep de grootste flop van 2018 te worden.

Voor maar liefst $100 tot 150 miljoen werd het gelijknamige boek van schrijver Philip Reeve verfilmd door Universal Pictures en de tot op heden redelijk onbekende regisseur Christian Rivers. Aangezien bovenop het productiebudget ook nog de distributie- en promotiekosten komen (misschien wel oplopend tot $100 miljoen), lijkt Mortal Engines zeker niet uit de kosten te gaan komen.

Volgens Variety menen de analisten dat Mortal Engines tot een verlies gaat leiden van maar liefst $100 - 125 miljoen voor Universal. Hiermee is de flop groter dan eerdere 2018-flops, zoals het recente Robin Hood en de eerdere flops Solo: A Star Wars Story en A Wrinkle in Time.

Met rollen voor Robert Sheehan, Hera Hilmar, Hugo Weaving en Stephan Lang draait Mortal Engines op dit moment in de Nederlandse bioscoopzalen. De FilmTotaal recensent gaf drie sterren.23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Geen verrassing, toch?

SilentF0rce

Avatar

Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar ik heb in Tsjechië ook vrijwel geen reclame gezien, weinig trailers bij andere films en het klinkt heel stom, maar de titel van de film trekt me ook al niet aan.

Rich Art

Avatar

De marketing had veel scherper gemoeten... Beetje teasen, mensen beetje prikkelen... Langzaam een hype opbouwen... Dit soort "onbekende" films hebben dat hard nodig. Een titels als "van de makers van LotR" is echt niet afdoende in deze. Dat blijkt ook wel weer.

Thiver

Avatar

Bram de Groot "Hiermee is de flop groter dan eerdere 2018-flops, zoals het recente Robin Hood en de eerdere flops Solo: A Star Wars Story en A Wrinkle in Time."

Spijtig, want Mortal Engines is beter dan al die drie films.

Jeroen Pasman

Avatar

Deze leek me aanvankelijk heel erg gaaf, Maar de film schijnt te verzuipen in 'uitleg' tussen de hoofdpersonen. Dat haalt de vaart uit het verhaal

Skihvo

Avatar

Zou best zonde zijn als dit een flop wordt want hebt het laatst gezien en was aangenaam verrast. Geen moment verveeld en was echt een prima film. Ik denk dat mensen er ook niet heen gaan omdat het niet de beste recensies had maar bij deze, iedereen die deze film nog niet heeft gezien, ga het kijken. Actie is prima en de personages zijn prima

Brein8998

Avatar

De openingsscène is geweldig. Daarna zakt de film in.

Had vgm ook bij een poll aangegeven dat dit de flop van 2018 zou worden

Marklar

Avatar

niet alleen financieel een flop maar ik vond het kwalitatief ook een gigantische flop. Wat een domme film, en dan niet alleen door het vreemde concept maar vooral ook door het verhaal, subplots en karakters. Visueel ok maar dat was het dan ook wel

esteban

Avatar

Zoals verwacht. Zelf kijk ik er nog steeds naar uit, overigens. De marketing hiervoor liet ook zwaar te wensen over.

draganta

Avatar

Was best wel ok.

lamoteg

Avatar

Moet nog gaan kijken, maar het trekt me ook niet zo zeer aan. Zal eentje zijn voor thuis op de bank

Artificialis

Avatar

Walgelijk hoe deze computer gegenereerde bagger zichzelf heeft proberen te verkopen door zich de ''makers van The Lord of the Rings'' te noemen. Deze film staat symbool voor het slechtste wat Peter Jackson te bieden heeft, een special effects extravaganza zonder enige geloofwaardigheid, noch inhoud of sfeer.

rainking

Avatar

Was wel vermakelijk, maar niet geweldig. Er rijdt een gigantische stad in de rondte die best wel heen en weer schudt, maar als je dan een woning ziet, dan blijven de glazen gewoon op tafel staan. Hebben ze dezelfde demper technologie als The Enterprise als die naar warpspeed gaat? En als Londen een kleine stad aanvalt staat het hele volk te juichen. Zijn hier geen tegenstanders van? Was me niet helemaal duidelijk. Misschien dat het in de boeken wordt uitgelegd. Oh, en een andere actrice had misschien wel aardig geweest. En dan nog geeneens vanuit haar acteertalent gezien, maar zodra ze die doek voor haar mond afdoet, ziet ze er te lief uit voor een revenge verhaal.

deregtx

Avatar

Jammer dat Solo: A Star Wars Story een flop was. En de veel slechtere episode 7 en 8 een succes zijn...

horizon

Avatar

:(
Ik vond Mortal Engines gewoon erg leuke film. De Valerian of Jupiter Ascending van dit jaar.

Maar goed dat ze de film zo laten eindigen dat er geen verplicht vervolg nodig is om verhaallijnen af te wikkelen.

Ninsh

Avatar

Mortal Engines - 2018
Valerian and the City of a Thousand Planets - 2017
Allegiant - 2016
Tomorrowland - 2015
Jupiter Ascending - 2015

Kan zo wel doorgaan. Maar het lijstje hierboven zegt genoeg. Allemaal bepaald genre met veel CGI en een smerige love story tussen twee mensen die nergens over gaat. Laat ze maar komen zulke films en hopelijk flopt de volgende harder dan de vorige....

chefry1983

Avatar

De trailers konden me al niet boeien om deze film te gaan kijken. En als ik bovenstaande reacties moet geloven is het een beter idee om je geld in je zak te houden.

horizon

Avatar

Ninsh, je mist Guardians of the Galaxy vol1. Op de humoristische cast na kwalitatief minder dan een Jupiter Ascending.
Mooi dat je het leuke Valerian toevoegt.

Waarom zijn die love stories smerig?

Robbepost

Avatar

Ninsh had dit allang voorzien. Echt jammer dat daar niemand naar luistert.

Goku32

Avatar

Ook al stond er de naam van Bassie, het maakt geen reet uit welke naam boven de film staat, als de film maar vet is, en je kon al zien aan de trailers dat het deze niet geworden is.

Jaws

Avatar

zo slecht als sommige zeggen is hij echt niet. Ik heb me wel vermaakt.

centr1no

Avatar

Ninsh "Allemaal bepaald genre met veel CGI en een smerige love story tussen twee mensen die nergens over gaat. Laat ze maar komen zulke films en hopelijk flopt de volgende harder dan de vorige...."

Kun je even aangeven wat voor soort films jij dan wel waardeert zodat wij die ook onnodig en ongefundeerd de grond in kunnen boren?
Robbepost "Ninsh had dit allang voorzien. Echt jammer dat daar niemand naar luistert.."

Ninsh was echt niet de enige die dit had 'voorzien' en de manier waarop hij het brengt zorgt er wel voor dat mensen met een beetje intelligentie hem niet serieus nemen.
Hij heeft een significante sociale handicap of is een troll.

nieuwslaatste nieuws

meest populair