Officieel: Jack Sparrow niet meer in 'Pirates of the Caribbean'

Het is echt over en uit voor de rol van Johnny Depp.

Het hing al een tijdje in de lucht; het is nu echt over en uit voor Johnny Depps Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-franchise. De filmreeks verandert van koers en gooit daarmee ook het bekendste en belangrijkste personage overboord.

In gesprek met The Hollywood Reporter antwoordde Sean Bailey, productiebaas bij Walt Disney, als volgt op de vraag of Pirates of the Caribbean kan overleven zonder Depp:

"We willen nieuwe energie en levendigheid inbrengen. Ik ben dol op de films, maar een deel van de reden waarom Paul en Rhett zo interessant zijn, is dat we de boel een schop onder de kont willen geven. En dat is wat ik hen heb opgedragen."

Even geleden werden Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick aangetrokken om een script te schrijven voor een mogelijke (soft)reboot voor de Pirates-reeks. Recent gaf Stuart Beattie, een schrijver van de franchise, aan dat een nieuw vrouwelijk personage de reeks zou moeten gaan redden. Dit is Redd.

In 2017 verscheen Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / Salazar's Revenge en deze vijfde film in de reeks zal dus Depps laatste zijn geweest. De film beleefde door toedoen van Depp een productiehel, maar wist wereldwijd wel een prima $800 miljoen op te halen.



NieuwsFilm

meest populair