Algemeen

Officieel: Jack Sparrow niet meer in 'Pirates of the Caribbean'

Het is echt over en uit voor de rol van Johnny Depp.

door Bram de Groot om 15:26 in Algemeen
Het hing al een tijdje in de lucht; het is nu echt over en uit voor Johnny Depps Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-franchise. De filmreeks verandert van koers en gooit daarmee ook het bekendste en belangrijkste personage overboord.

In gesprek met The Hollywood Reporter antwoordde Sean Bailey, productiebaas bij Walt Disney, als volgt op de vraag of Pirates of the Caribbean kan overleven zonder Depp:

"We willen nieuwe energie en levendigheid inbrengen. Ik ben dol op de films, maar een deel van de reden waarom Paul en Rhett zo interessant zijn, is dat we de boel een schop onder de kont willen geven. En dat is wat ik hen heb opgedragen."

Even geleden werden Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick aangetrokken om een script te schrijven voor een mogelijke (soft)reboot voor de Pirates-reeks. Recent gaf Stuart Beattie, een schrijver van de franchise, aan dat een nieuw vrouwelijk personage de reeks zou moeten gaan redden. Dit is Redd.

In 2017 verscheen Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / Salazar's Revenge en deze vijfde film in de reeks zal dus Depps laatste zijn geweest. De film beleefde door toedoen van Depp een productiehel, maar wist wereldwijd wel een prima $800 miljoen op te halen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sparrow_LW

Avatar

Ik was persoonlijk ook wel uitgekeken op Jack Sparrow ... ben benieuwd wat het gaat worden.... persoonlijk mag er van mij wel weer een wat rauwere piratenfilm komen.... vind het nog altijd jammer dat Black Sails gestopt is tijdje terug....

SeanDeNiro

Avatar

Een rauwe film met een vrouwelijke piraat x Walt Disney? Think again.
Dit gaat natuurlijk (weer) niks worden.

Master Of Films

Avatar

Mooi en nu een goeie film maken die niet eens draait om een personage. Dat was ook nog eens de kracht Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De 1e film draaide niet eens om hem. Er waren meerdere personages die belicht werden. Maar ja, Jack Sparrow viel wel op, dus werden de andere PoTC eigenlijk Jack Sparrow films met Barbossa als side kick.

Thiver

Avatar

Beter (tien jaar te) laat dan nooit.

zwiggelbig

Avatar

Word een transgender piraat

chefry1983

Avatar

Captain Jack werd inderdaad wel per film irritanter en vervelender. Voor 3 films was het wel leuk.
Ik snap niet waarom het nu al moet rebooten.

Zembo

Avatar

@zwiggelbig.

Ik blijf liever mezelf.

Artificialis

Avatar

Ach, over 10 jaar kunnen ze altijd nog een oudere Jack Sparrow laten terugkomen. Misschien ook maar prima om het nu over een andere boeg te gooien. Liever geen reboot, maar gewoon een continuering binnen dezelfde wereld.

Sunspot

Avatar

En over en uit voor de franchise, ,kom over een decennie of 2 weer er mee terug voor andere generaties.

WAs allang dood eigenlijk, maar weer redelijk leven vanwege terugkeer Jack Sparrow.

Gewoon kappen nu, vooral nu Jack Sparrow er definitief uit is.

donniebrasco

Avatar

Zzzzzzzzzzzzzzzz..............

Sharky13

Avatar

Deze reeks moeten ze mee stoppen. De eerste 3 films waren echt erg leuk, maar de vierde en vijfde waren regelrechte aanfluitingen.

planetjean

Avatar

Leuk om te zien dat dezelfde quote op de ene website kan zorgen voor "Johny Depp 100% zeker exit" en op de andere "Baily geeft niet duidelijk antwoord, dus alles kan nog"

NieuwsFilm

meest populair