Algemeen

Zwemt DC-film 'Aquaman' naar $1 miljard?

Justice League en Batman v Superman lukten het niet.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Sinds begin deze maand is Aquaman te zien op het Chinese witte doek. De film doet het daar zelfs zo goed, dat deze daar langer te zien zal zijn dan in eerste instantie gepland. Het lijkt er nu zelfs op dat de DC-film van regisseur James Wan nog wel eens een wereldwijd omzet kan gaan scoren van meer dan één miljard dollar.

Op dit moment staat de teller op 550 miljoen dollar wereldwijd. Daarvan is ruim 230 miljoen dollar opgehaald in China en sinds afgelopen vrijdag noteerde Aquaman al een prima 106 miljoen dollar in de States. Volgens Forbes zal de zesde film in het DCEU (DC Extended Universe) moeiteloos langs de 900 miljoen dollar gaan en met een beetje mazzel wordt de $1 miljard aangetikt.

De meest succesvolle film in het DCEU is op dit moment Batman v Superman: Dawn of Justice met 873,6 miljoen dollar. De 657,9 miljoen dollar van Justice League zal waarschijnlijk deze kerst-week al gepasseerd worden door Aquaman.

Mocht Aquaman de grens van $1 miljard weten te bereiken dat is het de vijfde 2018-film die dat lukt.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Ik gun DC/Warnerbros wel een succesje. Ik vond het daarnaast een toffe film en Mera is een lust voor het oog.

Goku32

Avatar

Zou wel terecht zijn want het was een leuke film beter dan al die andere DC films op wonder woman na dan, en batman natuurlijk

eltorro

Avatar

Leuke film en de filmt verdient het zeker. Maar het is nog wel even afwachten tot het komende weekend voordat het zeker is of de film over de 900 miljoen gaat.

RobzZ01

Avatar

Met de puinhoop dat het Universum was (ondanks dat ik het gros, op Justice League na, zeker kan waarderen) is het fijn dat deze film positieve reacties én positieve box office meekrijgt. Het Universum is nog niet dood en dit geeft Warner een duwtje in de rug om op deze manier verder te gaan!

eltorro

Avatar

@Rafael11: Opzich hebben ze hiervoor al 4 succesjes gehad.

zwiggelbig

Avatar

als ze nou gewoon de tijd hadden genomen met een gave justice league op te zetten.. had het best wat kunnen worden

Xenolicker

Avatar

v RAFAEL 11, Nou! Vooral die naaktscene met de sidderaal! O, wacht, sorry, die zit niet in de film, dat was een (natte) droom van mij.

Sunspot

Avatar

DC dioet het financieel helemaal nie tzo slecht, behalve dan BvS, maar was ook onwijs duur, iets wat je in de film helemaal niet terug zag eigenlijk.

JL weet ik niet, volgens mij ook nauwelijks echt marketing toch? En echt magere opbrengst, maar goed, rest van de films echt wel oke gedaan, SQ, WW helemaal en nu lijkt Aquaman dik goed te doen .

Wat velen al zeggen, als DC nou even kalm bleef, niet zo paniekerig na 1 tegenslag en gewoon de tijd nemen, plannen, de juiste mensen, erin geloven ook vooral.

Hoop ech tdat Aquaman zo door blijft gaan, alleen maar meer kans dat we meer van de rest weer gaan zien, Superman en zo.

Maar dan die 2e Joker ook opeens weer, snap nog steeds niet waarom men daar niet mee had gewacht, is gewoon te verwarrend, bedoel, DCEU is pas opgestart eigenlijk.

Kan je wel zeggen dat het niet bij DCEU hoort, maar veel mensen zien dat gewoon niet zo, zullen het al verwarrend vinden.

kokosnoot

Avatar

Ik gun het DC van harte. Aquaman was een vermakelijke film! vond de film wel iets bombastisch/episch. Wat het moeilijk zal maken voor een deel 2. Een aquaman die een soort onderwater Captain America was geweest met een wat kleiner plot was denk ik slimmer geweest. In ieder geval makkelijker voor vervolgen!

Innocent

Avatar

Gister naar Aquaman geweest en heb me heerlijk vermaakt, humor en actie is afwisselend genoeg om je vast tehouden tot het eind

nieuwslaatste nieuws

meest populair