Netflix wilde volledig afgekraakte 'Holmes & Watson' niet hebben

Netflix wilde volledig afgekraakte 'Holmes & Watson' niet hebben

De film van Sony Pictures met Will Ferrell en John C. Reilly heeft een score van 6% op Rotten Tomatoes...

Het laatste jaar werd er veel gegrapt over beoogde flops die door filmstudio's werden doorverkocht aan Netflix, dat niet al te kritisch zou zijn over hun aankopen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. The Cloverfield Paradox en het recente Mowgli: Legend of the Jungle. Je kunt hier natuurlijk ook films van hoge kwaliteit als Roma en Annihilation tegenover zetten.

Dat Netflix echter wel degelijk een standaard heeft, blijkt uit artikelen van Deadline en The Wrap. Hierin wordt gemeld dat Sony Pictures de comedy-film Holmes & Watson met John C. Reilly en Will Ferrell had aangeboden, maar dat de streamingdienst geen enkele interesse had. Netflix had namelijk hoogte gekregen van de desastreuze testscreenings die indertijd werden gehouden.

Nu de film van regisseur Etan Cohen de bioscopen bereikt in Amerika, blijkt dat Netflix een goede keuze heeft gemaakt. Holmes & Watson is met een score van 6% op Rotten Tomatoes een van de slechtst gerecenseerde films van het jaar. Desalniettemin bereikt de film ook op 10 januari a.s. de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair