Netflix-hit 'Bird Box' al 45 miljoen keer bekeken; regisseur verdedigt einde!

Netflix-hit 'Bird Box' al 45 miljoen keer bekeken; regisseur verdedigt einde!

De best bekeken originele Netflix-film.

Volgens Stephen King is het een dikke aanrader en heel wat mensen spraken er de afgelopen dagen over; Bird Box, de nieuwste originele film van Netflix. Dit keer komt de 'original' van Deens regisseur Susanne Bier, bekend van de serie The Night Manager van BBC One, en speelt actrice Sandra Bullock (Ocean's 8, Gravity) de hoofdrol.

Als eerste het bericht dat al ruim 45 miljoen Netflix-abonnees Bird Box hebben gezien. Dit meldt Netflix zelf. Dit is een enorm aantal, maar zeker niet ondenkbaar, aangezien Netflix in totaal zo'n 140 miljoen abonnees heeft. Netflix geeft normaal gesproken geen kijkcijfers vrij.


De horrorthriller is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2014 van Josh Malerman. Het einde van de film verschilt van het boek. Bier verdedigde haar keuzes tegenover Polygon:

"De film is iets positiever. De film is in veel opzichten anders dan het boek, maar het is ook gebaseerd op het boek. Het boek heeft ook een soort positief einde en ik wilde geen apocalyptische film doen. In zekere zin heeft vrijwel alles wat ik heb gedaan een hoopvol einde. Ik ben er niet zo voor om het publiek, uit de bioscoop of van het eigen scherm, te laten vertrekken met een geheel somber gevoel. Dat is niet waar ik in geloof."

Het einde van Bird Box mag dan wel enigszins positief zijn, maar dat betekent nog niet dat alles zo vrolijk is in de angstaanjagende film van Bier. De horrorthriller heeft goed gekeken naar verhalen van King en raakt zelfs M. Night Shyamalans The Happening aan.

Onze deskundige recensent Jim Pedd gaf onlangs 3,5 ster aan Bird Box. Pedd zag spannende momenten en noemde de interessant opgezette thema's onderbelicht.



NieuwsFilm

meest populair