De grootste originele Netflix-films in 2019

De grootste originele Netflix-films in 2019

Na mooie titels in 2018 ook volgend jaar prestige-projecten.

Met Roma, Mowgli: Legend of the Jungle en Bird Box verschenen er afgelopen weken opvallende "originele" Netflix-films. Ook in 2019 gaan er heel wat grote en interessante "originals" op Netflix verschijnen. Hieronder de meest opvallende titels.


The Irishman
Regie: Martin Scorsese
Gebaseerd op het boek 'I Heard You Paint Houses' uit 2004 van Charles Brandt en al jaren in ontwikkeling is The Irishman misschien wel de grootste productie die Netflix zal laten zien in 2019. Het is een maffiafilm met grootheden als Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel. Het misdaaddrama vertelt over de misdaden van de Iers-Amerikaanse Frank Sheeran (De Niro) en zijn relatie met de maffia en de machtige vakbondsleider Jimmy Hoffa (Pacino). Met een budget van ergens tussen de $100 en 200 miljoen is dit een prestigeproject van jewelste. Een verschijningsdatum is nog niet bekend.

Bekijk de afbeelding

Triple Frontier
Regie: J. C. Chandor
Ook deze film is geen kleintje. Zeker niet als je kijkt naar de cast. Onder meer Ben Affleck, Oscar Isaac, Pedro Pascal en Charlie Hunnam zijn te zien in deze misdaadfilm van regisseur J. C. Chandor, bekend van onder meer Margin Call (2011) en A Most Violent Year (2014). De film volgt vijf bevriende ex-leden van de Special Forces die besluiten de handen in elkaar te slaan om de Zuid-Amerikaans drugsbaron Gabriel Martin Lorea te bestelen. De titel verwijst naar het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. Op 15 maart 2019 verschijnt Triple Frontier en hieronder de reeds verschenen trailer!



6 Underground
Regie: Michael Bay
Ook deze film heeft een enorm budget, namelijk $150 miljoen. En dat kan ook niet anders, aangezien het de volgende film is van Transformers-kopman Michael Bay. Voor deze actiefilm kreeg hij namen als Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Dave Franco en Manuel Garcia-Rulfo bij elkaar en werkt hij op basis van een script van Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick. In de film zetten zes miljardairs hun eigen dood in scène om een eliteteam samen te kunnen stellen die beruchte misdadigers om zeep helpt. Een verschijningsdatum en trailer zijn nog niet beschikbaar. Wel onderstaande vermakelijke video van Ryan Reynolds.



The Laundromat en High Flying Bird
Regie: Steven Soderbergh
Dit zijn de eerste films die Soderbergh maakt voor Netflix. De getalenteerde regisseur baseert The Laundromat op 'Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elite' uit 2017 van Jake Bernstein en heeft zowaar Oscarwinnaars Meryl Streep en Gary Oldman aan boord, alsmede Antonio Banderas, Matthias Schoenaerts en Jeffrey Wright. Het politieke drama gaat over een groep journalisten, die 11,5 miljoen bestanden openbaart en deze koppelt aan 's werelds krachtigste politieke figuren die geheime bankrekeningen hebben om belasting te ontwijken. Er geen datum of trailer beschikbaar. Het sportdrama High Flying Bird over een sportmakelaar in de basketbalwereld biedt rollen voor onder meer Zazie Beetz, Kyle MacLachlan, Bill Duke, André Holland en Zachary Quinto. Deze is vanaf 8 februari te zien op Netflix.


Velvet Buzzsaw
Regie: Dan Gilroy
Deze kleinere horrorthriller komt van de regisseur van Nightcrawler en Roman J. Israel, Esq. en er zijn rollen voor Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Collette en John Malkovich. In Velvet Buzzsaw wordt een reeks schilderijen van een onbekende kunstenaar ontdekt. Een bovennatuurlijke kracht neemt wraak op diegenen die hun hebzucht boven kunst plaatsen. Eind januari debuteert de film tijdens het Sundance Film Festival en op 1 februari moet Velvet Buzzsaw op Netflix online gaan. Een trailer is er nog niet, wel onderstaande eerste foto:

Bekijk de afbeelding

Overige originele Netflix-films in 2019
Uiteraard verschijnen er nog veel meer originele Netflix-films. Hieronder nog tien opvallende titels!
The Last Laugh - Regie: Greg Pritikin (5 januari)
Eli - Regie: Ciarán Foy (15 januari)
IO - Regie: Jonathan Helpert (18 januari)
Polar - Regie: Jonas Åkerlund (25 januari)
Highwaymen - Regie: John Lee Hancock (29 maart)
Dolemite is My Name - Regie: Craig Brewer
Murder Mystery - Regie: Kyle Newacheck
The King - Regie: David Michôd
The Last Thing He Wanted - Regie: Dee Rees
The Boy Who Harnessed The Wind - Regie: Chiwetel Ejiofor


NieuwsFilm

meest populair