Algemeen

'Pirates of the Caribbean'-reboot zonder Johnny Depp $90 miljoen goedkoper

De miljardenfranchise is toe aan een opfrissing.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales of Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge uit 2017 zagen we Johnny Depp voor de allerlaatste keer als Captain Jack Sparrow. De acteur heeft geen goede indruk achter gelaten bij Walt Disney. De studio zoekt nu naar een manier om de franchise een herstart te geven zonder Depp. Forbes komt tot de conclusie dat een Pirates of the Caribbean-film zonder Depp al snel 90 miljoen dollar minder kost om te maken.

Die 90 miljoen dollar zouden de verdiensten zijn van Depp bij franchise. Alleen dat bedrag zou al voldoende reden zijn om het over een andere boeg te gooien. Waarschijnlijk was Depp de vele dollars wel waard. De vijf films met de acteur leverden namelijk wereldwijd $4,5 miljard op. De kosten voor de films waren enorm. Gezamenlijk kostten ze bijna $1,5 miljard om te maken. Alleen Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides zou al 378,5 miljoen dollar hebben gekost.

Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick zijn aangetrokken om de franchise een nieuwe twist te geven. De kans is aanwezig dat er wordt gezocht naar een nieuwe toon met een aantal frisse nieuwe personages. Volgens eerdere berichten zou het nieuwe vrouwelijke pretparkpersonage Redd in beeld zijn om het gat op te vullen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NickToon

Avatar

Een reboot zonder Johnny Depp is ook 90% gaarder.

MovieMaster2

Avatar

Maar wordt het een reboot?
Of de zelfde films zonder depp?

Artificialis

Avatar

Liever een voortzetting in hetzelfde universe, dan kunnen ze Jack Sparrow altijd nog laten terugkeren op een later moment in de franchise.

MovieWanker

Avatar

Johnny Depp`s Jack Sparrow IS Pirates of the Caribbean! Gaat dus helemaal niks worden zonder hem. Wat een stel waardeloze slappe hypocrieten zijn het toch bij Disney.

chefry1983

Avatar

Jack sparrow werd na 5 films wel saai.

John Wayne

Avatar

Jack Sparrow werd al vanaf de 2e film vervelend en dat werd per film erger.

lamoteg

Avatar

de eerste: wat zalig die film! Alleen al de locatie en decors. Dan depp die dit personage super neerzette.
Toen wel 3x naar de bios geweest.

De 2de en 3de vond ik al een heel stap minder kwa verhaal. Visueel nog steeds een parel. Behalve de CGI personages ( niet zo geslaagd).

Vanaf de 4de was mijn interesse beetje weg, zelfs heeel saai de film,
Daar kreeg ik al geen stijve meer van depp zijn performance. Misschien was ik de personage beu, nieuwe was er af en we hebben het allemaal al eens gezien.

En 5 ja, verhaal en cgi personages vond ik slecht. Was niet mijn ding...

Sparrow mag met pensioen, mag gerust eens onverwacht een cameo hebben in een film of 3 later.

Gebruik de 90 miljoen voor een super film met goeie maar onbekende acteurs.

Tim78

Avatar

Deze films zijn gebouwd rond het personage van Depp, maar wellicht is de chemie uitgewerkt. Reboot zou ik niet doen, maar doe wat Arti zegt, bouw een Pirates universe dan kunnen cross overs altijd nog later plaatsvinden. Genoeg verhalen te vertellen over bekende piraten, mooi voorbeeld hiervan is Black Sails.Met de mogelijkheid of het hinten naar een terugkeer van JS (zoals Marvel dat zo geniaal doet, rent iedereen weer naar de bios over x aantal jaar voor de grote terugkeer van JS Smiley face

JIGSAW8

Avatar

Piraten of the carribbean zonder johny is net zo waardeloos als een frikandellenbroodje zonder een frikandel

kokosnoot

Avatar

Pure uitmelking, als daar vraag naar is..mijn zegen hebben ze maar ik ga dan pas lol als de film keigoeie reviews heeft xD Denk dat er een grote kans is op een 'boot up' van het publiek maar wie weet, misschien maakt het een grote groep mensen niks uit.

Sunspot

Avatar

Maakt niet uit, al was Depp het beste in franchise.

Kap gewoon ermee, is genoeg geweest, zoveel films al.

Over decennia weer Smiley face

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Jack Sparrow was van een vreemde maar intelligente en vindingrijke kapitein na de eerste 3 films geëvolueerd naar een volslagen idioot karikatuur van zijn eigen personage. Zelfs hij kon die films niet meer redden (enfin, deel 4 toch niet. Deel 5 heb ik zelfs nooit willen zien maar gezien de reacties erop was dat ook niet het geval). Dus ja, wat hebben ze te verliezen om zonder hem door te gaan? Het zou zowaar kunnen leiden naar een goede film aangezien ze nu niet afhangen van een grote naam op de poster.

comkees

Avatar

Whahaha geen Dep geen pirates !!!!!
En de vijfde film was eindelijk weer een beetje als de eerste .

Bintzak

Avatar

Mega salaris maar zonder Depp ga ik hem niet in de bioscoop kijken. Misschien een keer op Netflix

Goku32

Avatar

Zonder Johnny depp dan is het niet eens de moeite waard om te gaan kijken naar deze flut film

NieuwsFilm

meest populair