'Pirates of the Caribbean'-reboot zonder Johnny Depp $90 miljoen goedkoper

'Pirates of the Caribbean'-reboot zonder Johnny Depp $90 miljoen goedkoper

De miljardenfranchise is toe aan een opfrissing.

In Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales of Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge uit 2017 zagen we Johnny Depp voor de allerlaatste keer als Captain Jack Sparrow. De acteur heeft geen goede indruk achter gelaten bij Walt Disney. De studio zoekt nu naar een manier om de franchise een herstart te geven zonder Depp. Forbes komt tot de conclusie dat een Pirates of the Caribbean-film zonder Depp al snel 90 miljoen dollar minder kost om te maken.

Die 90 miljoen dollar zouden de verdiensten zijn van Depp bij franchise. Alleen dat bedrag zou al voldoende reden zijn om het over een andere boeg te gooien. Waarschijnlijk was Depp de vele dollars wel waard. De vijf films met de acteur leverden namelijk wereldwijd $4,5 miljard op. De kosten voor de films waren enorm. Gezamenlijk kostten ze bijna $1,5 miljard om te maken. Alleen Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides zou al 378,5 miljoen dollar hebben gekost.

Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick zijn aangetrokken om de franchise een nieuwe twist te geven. De kans is aanwezig dat er wordt gezocht naar een nieuwe toon met een aantal frisse nieuwe personages. Volgens eerdere berichten zou het nieuwe vrouwelijke pretparkpersonage Redd in beeld zijn om het gat op te vullen.



NieuwsFilm

meest populair