DC-film 'Joker' mogelijk erg tragisch en politiek kritisch

Joaquin Phoenix wordt een compleet andere Clown Prince of Crime.

Revenge Of The Fans heeft weer wat mogelijke details over de DC-film Joker die later dit jaar in de bioscoop moet verschijnen. De film van regisseur Todd Phillips (The Hangover) zou inhaken op het huidige, onrustige politieke klimaat in de Verenigde Staten.

Volgens Revenge Of The Fans zou de film heel anders uitpakken dan wat we de afgelopen maanden online hebben gezien. We zagen vooral foto's van hoofdrolspeler Joaquin Phoenix met allerlei Joker/clown-versies, vaak lachend. De film zou compleet anders aan gaan voelen, dan een standaard superheldenfilm. Woorden als "hartverscheurend", "erbarmelijk" en "een tragedie" zouden het beste passen bij de herkomstfilm rond de DC-slechterik, ook bekend onder de naam Clown Prince of Crime.

V For Vendetta
De film zou aandoen als V For Vendetta (2005) met "politieke onderstromen" en op momenten "gerichte kritiek op Donald Trump". Dit zou een opmerkelijke keuze zijn, aangezien hier maar weinig voor wordt gekozen in het subgenre. Er werd aan toegevoegd dat de film ook omschreven kan worden als "Taxi Driver ontmoet The King of Comedy".
 
Vanaf 4 oktober draait Joker in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair