Algemeen

Regisseur noemt 'The Mummy' pijnlijke ervaring

Er lijkt nog weinig over van de Dark Universe-ambities.

door Bram de Groot om 07:55 in Algemeen
Met Dracula Untold uit 2014 moest een nieuwe franchise gestart worden rond de filmmonsters van Universal Pictures. De film pakte niet goed uit en er werd in 2017 een nieuwe start gemaakt met The Mummy met Tom Cruise. De franchise kreeg toen ook de titel Dark Universe. Het mocht allemaal niet baten, ook The Mummy bleek geen succes.

In gesprek met The Hollywood Reporter keek regisseur Alex Kurtzman terug op The Mummy en het Dark Universe. Hij geeft aan dat hij niet datgene wist af te leveren wat hij wilde en dat hij niets meer met de franchise te maken heeft:


"The Mummy werd niet wat ik wilde dat het moest worden. Ik ben er niet langer bij betrokken en heb geen idee wat er gebeurt. Ik kijk er nu op terug en dat wat pijnlijk aanvoelde, is nu een ongelooflijke zegen voor mij. Ik heb geleerd dat ik mijn eigen instincten moet volgen en als ik dat niet volledig kan, denk ik niet dat ik kan slagen. Die films zijn mooi omdat de monsters gebroken personages zijn en we onszelf erin zien. Ik hoop dat dit de films zijn die ze maken. Ik wil ze zien."

Mogelijke nieuwe Dark Universe-films
Ondanks dat bijna zeker lijkt dat de films er niet, of niet snel gaan komen, staan er nog flink wat titels in de reeks gepland. Zo werden Javier Bardem en Johnny Depp aangetrokken om het Monster van Frankenstein en respectievelijk de Invisible Man te gaan spelen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Oprecht, het was geen top topfilm, maar ik heb mij enorm vermaakt met the mummy. Ik snap echt niet dat die film zo afgebrand is. Verstand op nul, chips op tafel en genieten, heerlijk. Ik hoop dan ook serieus dat de franchise doorgaat

J0hnM0r

Avatar

Voor mij was de film ook een pijnlijke ervaring...

Master Of Films

Avatar

Volgens Variety had Tom Cruise de leiding.

Sietze1983 "Ik snap echt niet dat die film zo afgebrand is. Verstand op nul, chips op tafel en genieten, heerlijk."
Werkelijk, je snapt niet waarom uitgerekend die film zo is afgebrand.

Het verstand op nul, chips op tafel en genieten is zeker toepasbaar op The Mummy 1999 tov The Mummy 2017. De verschillen tussen de 2 films is zo groot. Neem b.v. Rick O'Connell tov Nick Morton. Beide zijn anti-helden. Alleen Nick is een echte klootzak waar je als kijker geen sympathiek meekrijgt. Sidekicks Beni Gabor vs Sgt. Vail. Die laatste is niet grappig. Sterker nog, Vail is zelfs een regelrechte kopie van Jack Goodman (gespeeld door Griffin Dunne in An American Werewolf in London). Evelyn Carnahan vs Jenny Halsey. Duidelijk dat Jenny een dom blondje is, plus ze is een cliche damsel in distress. Evelyn is vele malen slimmer dan Rick, en ze red Rick zelfs van de dood. Arnold Vosloo als Imhotep is uiteraard de betere engere Mummy met een betere motivatie. Sofia Boutella als Ahmanet probeert haar best te doen, maar het materiaal waarmee ze werkt kan ze niks mee. Waarbij The Mummy 2017 ook nog per se The Mummy 1999 moest gaan na-apen dmv een zand gezicht. Praat me er niet van om verplichte verwijzingen om te laten zien dat ze Dark Universe gaan opbouwen. Russell Crowe was alleen voor het uitleggen en te laten zien dat ze Dark Universe gaan opbouwen. Kan je zo uit de film knippen en The Mummy 2017 veranderd niet eens.

Wat dat betreft heeft Marvel een schoolvoorbeeld gebouwd met Iron Man. Nick Fury tijdens de end credits en de hint naar Avengers/MCU is gelegd. Meer was niet nodig.

Slechts een kleine observatie hoe je een Mummy remake moet gaan maken. The Mummy 1999 is duidelijk de winnaar, en als dat de start was geweest van Dark Universe dan was het een prima begin geweest. Maar helaas. Men denkt dat een Dark Knight + MCU film te kunnen maken, zodat ze flink kunnen ca$hen. The Mummy 2017 was niets minder dan een vuile ca$hgrab. Blij dat het geflopt is geworden en dat de Dark Universe is gestopt. Verstand op nul bij The Mummy 2017 is niet mogelijk, aangezien er totaal geen enkele entertainment in zit.

RoberPaulsen

Avatar

Dracula Untold was niet eens zo slecht. Het was overduidelijk een B-film, maar zo slecht als deze The Mummy was ie niet.

kvr007

Avatar

Het was zeker geen topfilm, maar hij was ook niet slecht hoor. Het probleem is gewoon met de mensen (beter gezegd sukkels die niets van films kennen) en een slechte recensie hierover schrijven. Die zorgen ervoor dat mensen zoiets hebben van "ah oei, geen goede film. Laat het dan maar." Ik hoop dat the Dark Universe nog doorgaat. Want het heeft veel kansen op slagen. Ik heb deze film ook op Blu-Ray omdat ik hem echt wel goed vond. Maar iedereen heeft een andere kijk op films (wat normaal is). Maar leer ook eens genieten van een film zonder die af te breken.

Zembo

Avatar

@ Master of Films.

Beter kan ik het niet verwoorden hoe tegenvallend deze film is. Geef mij maar de eind jaren 90 versie en het vervolg. Deel 3 met Jet Li daarin tegen........

Goku32

Avatar

Ik vond de mummy echt slecht maar Tom was ook een gemiste kans in deze film, ze hadden voor branden fraser moeten kiezen van de old school mummy. Ik vond de gil van Tom in het vliegtuig zo slecht gedaan ook. Echt heel jammer

Goku32

Avatar

Kvr007 ik oordeel zelf over een film die ik check. Ik vond het een borring slechte film the mummy, the old school mummy 1 2 3 zijn 100x beter dan die met Tom er in.

kvr007

Avatar

Goku32 Stop met films te vergelijken. Dat is een gouden tip die ik geef.

nieuwslaatste nieuws

meest populair