Algemeen

Regisseur en hoofdrolspeler gevonden voor Marlon Brando biopic

Billy Zane gaat de legendarisch acteur spelen.

door Wouter Drummen om 11:56 in Algemeen
Marlon Brando is een van de meest legendarische en beste acteurs aller tijden. De Amerikaanse acteur wordt beschouwd als een van de belangrijkste method actors, die de acteertechniek in Hollywood in de jaren vijftig onder de aandacht bracht met rollen in A Streetcar Named Desire en On the Waterfront, beide geregisseerd door Elia Kazan. Voor de laatstgenoemde won hij zijn eerste Oscar. Ook speelde Brando in klassiekers zoals Apocalypse Now en The Godfather, waar hij opnieuw het gouden beeldje won voor beste acteur. Daarnaast won hij eveneens maar liefst vijf Golden Globes.

Meer dan een jaar geleden werd al bekend gemaakt dat er een biopic over het leven van Brando zou komen en daar hebben we nu eindelijk wat meer informatie over. Zo zal de film de titel Waltzing with Brando dragen en geregisseerd worden door Bill Fisherman, die tevens het script voor zijn rekening neemt. Billy Zane, o.a. bekend van The Titanic, zal Brando gaan spelen. De film zal zich voornamelijk begin jaren zeventig afspelen, toen Brando de architect Bernard Judge leerde kennen, die later ook een memoire zou schrijven over hun vriendschap.

Waltzing with Brando zal dit jaar nog beginnen met de opnames.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Niet echt een indrukwekkend c.v. die Billy Zane, maar hij heeft inderdaad wel wat weg van Brando.

Filmgast2.0

Avatar

Het had zijn tweelingbroer kunnen zijn, hij kan acteren én heeft de juiste leeftijd. Nu hopen dat de film goed gaat worden.

MovieWanker

Avatar

Vind ut mer unne gladjanus!

Prince John

Avatar

@ Alfaman
Nee hoor, je hebt gewoon zelf heel wat topfilms gemist ;)

Maac

Avatar

@Prince John
Misschien ontgaat mij het sarcasme in je comment, maar ik dacht eerlijk gezegd hetzelfde als alfaman. Niet letterlijk dat Zane van het toneel verdwenen was, op IMDb is duidelijk te zien dat hij niet stilgezeten heeft sinds Titanic (waar ik hem dan van ken), maar als je reactie serieus was ben ik wel benieuwd naar de films die je bedoelt. Ik dacht namelijk ook dat hij niets noemenswaardigs had gedaan in de afgelopen 20 jaar.
Heb je tips?

chefry1983

Avatar

Brando is fenomenaal goed in the Godfather als don Corleone. Terecht dat hij daarvoor een Oscar won!
Ik kijk wel uit naar een biografie.

Pronk47

Avatar

Moet hij wel een paar kilootjes aan komen.

Sunspot

Avatar

Hij heeft er wel het hoofd voor.

Leuk voor hem ook toch, heb niks meer van hem gehoord sinds jaren, allang uit de spotlights

Prince John

Avatar

Ah nee sorry Maac, was inderdaad maar een flauwe grap, want Zane heeft niks fatsoenlijks meer gemaakt na Titanic...

Maac

Avatar

Haha aight, no worries! Smiley face

Thebirds

Avatar

Sorry maar Billy Zane moet de grootste acteur aller tijde gaan spelen, in een regie van 'Bill Fishman' (niet Fisherman). Dit word sowieso een b-film als niet een c-film. Als die man zijn repertoire opzoek.

nieuwslaatste nieuws

meest populair