Algemeen

M. Night Shyamalan betaalde 'Glass', 'Split' en 'The Visit' zelf

De acteur financierde zijn eigen terugkeer.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 09:50 in Algemeen
Deze week gaat Glass in première. Ondanks dat er een wisselend ontvangst is onder de critici, lijkt de film wel groots van start te gaan aan de bioscoopkassa's. Het blijkt dat regisseur M. Night Shyamalan er veel voor over had om zijn stempel op deze en enkele andere van zijn recente films te drukken. Hij financierde namelijk zelf de productiebudgetten.

Volgens Forbes heeft Shyamalan flink wat eigen geld in de films gestoken om zo veel als mogelijk creatieve controle te hebben over de films. Ook wist hij niet de juiste financiële deals te sluiten met de studio's.

Productiekosten voor eigen rekening
Om het productiebudget van The Visit bij elkaar te krijgen, nam Shyamalan een tweede hypotheek op zijn huis a 5 miljoen dollar. Voor film=https://www.filmtotaal.nl/film/28157]Split[/film] stak de filmmaker 9 miljoen dollar in de film en voor Glass was het zelfs 20 miljoen dollar - de productiekosten van de film. Dat bedrag bestond uit een nieuwe lening op zijn huis en de verdiensten van de twee eerder genoemde films.

Dat Shyamalan zoveel eigen geld in de films steekt, valt hem te prijzen. De films voor The Visit waren (financiële) flaters en dat gaf studio's weinig reden om met hem in zee te gaan. The Visit haalde $100 miljoen op. Split bijna $280 miljoen. Glass opent komend weekend met zo'n $70 - 65 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Toch triest dat hij vooral wordt herinnert door de grote blockbuster-flops die hij heeft gemaakt en niet door de reeks prima films die hij daarvoor heeft afgeleverd. Met Split was ook weinig mis, dus dat had toch een soort van vertrouwen moeten geven bij studio's...

Het is volgens mij meer dan duidelijk dat de man maar eigenlijk één ding echt goed kan. Dat klinkt misschien triest, maar ik zou het niet zo willen bestempelen. Als hij doet waar hij echt goed in is, dan pakt dat eigenlijk altijd wel goed uit.

Goku32

Avatar

Respect want zijn allemaal leuke films

Marklar

Avatar

toch respect dat ie zo ver durft te gaan om de films te maken zoals hij het wil.

al met al een prima regisseur die een paar minder films en een paar heel slechte films gemaakt heeft. Maar hoe het ook is, hij maakt wel altijd iets aparts

LeonardoPacino

Avatar

Hoe zit het met de opbrengsten dan van Split? Als hij er 9 miljoen in heeft gestoken en de film 280 miljoen op heeft gebracht, zou hij er toch een aardig zakcentje aan over moeten houden.

Devenace

Avatar

Ben benieuwd naar deze film, vooral na zijn Youtube clipje over bepaalde scenes in Glass, en de naam van de film zegt natuurlijk ook al wat.
Elke film liefhebber die zelf dit opzet met eigen geld verdient gewoon het dubbele terug. Mooi ezelsbruggetje voor deze Darth Vader fan film https://youtu.be/Ey68aMOV9gc
Disney wilt hem kaalplukken en boycotten, Lucasfilm heeft zich er nu ook positief mee bemoeit maar alsnog is het een beetje triest wat hier gebeurt.
Kijk de korte fanfilm als je wilt want hij is zeker de moeite waard.

SunChaser

Avatar

Glass verdient t om te floppen. wat slecht

nieuwslaatste nieuws

meest populair