Algemeen

Tweede 'IT': Pennywise is doodeng

Aldus James McAvoy, de volwassen Bill.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Na de zomer is het tijd voor het vervolg op de horrorhit IT uit 2017. In die film keert ook het personage Bill terug, de jongen die zijn verdwenen broertje Georgie zoekt. In IT: Chapter Two zien we de leider van de Losers' Club terug als volwassen man, gespeeld door X-Men en Glass-acteur James McAvoy.

In gesprek met Good Morning America zei McAvoy dat hij behoorlijk onder de indruk was van clown Pennywise, gespeeld door Bill Skarsgård. Hij was zelfs doodsbang voor de spooky gedaante. Net als de rest van de cast overigens.


"Hij is geweldig. Die gast die de clown speelt, is angstaanjagend. Hij is een aardige vent en toch heeft hij me flink laten schrikken. Ik herinner me dat ik bij de rest van de cast stond, allemaal volwassenen, en we hadden allen rare freaky dingen gedaan. En we keken allemaal naar elkaar zo van, 'ik wil hier niet zijn'. Het was niet echt leuk om die dag acteur te zijn. Hij maakte me echt doodsbang. Als kind hield ik nooit van clowns."

Andere rollen zijn voor Bill Hader (Richie), Jessica Chastain (Beverly), James Ransone (Eddie), Andy Bean (Stan), Jay Ryan (Ben) en Isaiah Mustafa (Mike) en Andy Muschietti's IT 2 draait vanaf 5 september in de Nederlandse bioscoopzalen.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Het kan aan mij liggen maar vond de eerste it niet echt veel aan. Had er meer van verwacht. En de sfeer was er niet goed.

Maac

Avatar

Ik vond het eerste deel super. Het enige probleem was de marketing; het werd namelijk gepresenteerd als een regelrechte horrorfilm die ongelooflijk eng zou zijn, terwijl de film veel meer was. Het was absoluut een horrorfilm, maar het droeg meerdere genres (coming of age, avontuur, drama) en dat was juist zo sterk.
Het commentaar van het publiek was voornamelijk dat ze de film niet eng genoeg vonden, heel vreemd. Wat is eng? Zit dit publiek te wachten op een film gevuld met jumpscares en zoveel mogelijk kills en zo min mogelijk verhaal?
Ik ben bang dat het tweede deel op dezelfde manier bekritiseerd gaat worden.

Ereptile

Avatar

Ik vond IT: Chapter 1 ook gewoon een goede film. Zaten goede stukken tussen en wat Maac ook zegt, het was niet alleen horror maar ook meerdere genres. Qua verhaal vond ik het zeker geen slechte film!

Renegade

Avatar

Ik mis er een sfeertje die ik wel had in een serie zoals stranger Things. Kan ook nostalgie zijn omdat ik de mini serie van It in het verleden heb gezien. Maar vond het juist een beetje rommelig de eerste film.

Mav Damian

Avatar

Van mij mocht It wat meer bruter zijn. De opening scene was sterk dat mijn verwachtingen ineens hoger waren, maar slaagde niet helemaal om zijn niveau te houden.
Ik vond It nog wel een zeer leuke film.

Goku32

Avatar

Release,dat ligt inderdaad aan jou want hij was geweldig. Ik hoop zeker wel dat deel 2 veel enger word dat wel. Maar deel 1 was gewoon een goeie vermakelijke horror film om te zien

Warhasbegun

Avatar

Om een film eng te vinden hoeft ie echt niet propvol met jumpscares te zitten maar er moet gewoon een onheilspellende sfeer inzitten en die vond ik compleet ontbreken in het eerste deel

GreenHornet

Avatar

IT was niet eng en zal ook niet eng worden.

Goku32

Avatar

GreenHornet hoezo niet heb je het boek wel eens gelezen, daar komen best aardig wat enge stukjes voor hoor, en die dingen zouden ze ook in een film kunnen stoppen. Dus waarom zou It dan nooit eng kunnen zijn.

Spider-fan

Avatar

Ik vond hem in vergelijking met de mini-serie zeker wel enger. Een nadeel is dat je Pennywise te veel ziet, hij voelt meer vertrouwd dan angstaanjagend. Het zou enger worden als je hem veel meer in de schaduw zou houden (alleen een silhouet met een angstaanjagende stem bijvoorbeeld), hij wordt in te veel scènes gebruikt. Toch vond ik vooral de sound design van de film best wel creepy soms en van sommige scènes vond ik het verloop moeilijk te voorspellen, wat met weinig horrorfilms zo is. Wat de film vooral goed maakt is het spel van de jonge acteurs, hij had misschien in andere opzichten nog wel wat kunnen worden verbeterd.

Tycho Nestoris

Avatar

Wisten jullie al dat Pennywise heel eng is? Nou, hij is dus heel eng.

Luizelgespuizel

Avatar

Wij van wc eend adviseren. Ik kan dit soort publiciteit weinig serieus nemen.

David Mills

Avatar

@ totalone, respecteer ieders mening aub ! Jij reageert op ieder artikel precies hetzelfde, je doet bij ieder artikel gewoon copy paste. Waarom die behoefte ?

ridjieddo

Avatar

Totalone is One10, bannen die handel. Ben zeer benieuwd naar de tweede IT, zeker gezien de grote namen.

Rutherford

Avatar

Heerlijk die One1 en zijn aliassen. Ik vind het net amusant. Gewoon niet met in discussie gaan. Hij kickt er op.

Moviemagic

Avatar

Nou FT....tijd voor de waarheid om die regeltjes aan te trekken en die "Totalone" een ban te geven!

Frietgezicht

Avatar

Ik doe er nu zelf aan mee maar het is toch al te laat.

Wat ik niet begrijp is dat 1 persoon een algemeen berichtje kan plaatsen over dat we allemaal losers zijn enz en dat daarna elke reactie precies doet wat hij wilt namelijk happen. Het onderwerp van IT is weg en hij is het middelpunt.

GreenHornet

Avatar

De IT uit de jaren 90 was eng omdat IT goed gecast was. De acteur die nu IT speelt is helemaal niet eng.

chefry1983

Avatar

Ik schrik niet zo snel bij films maar de oude IT was wel een goede film. Ik heb deze versie nog niet gezien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair