Tweede 'IT': Pennywise is doodeng

Aldus James McAvoy, de volwassen Bill.

Na de zomer is het tijd voor het vervolg op de horrorhit IT uit 2017. In die film keert ook het personage Bill terug, de jongen die zijn verdwenen broertje Georgie zoekt. In IT: Chapter Two zien we de leider van de Losers' Club terug als volwassen man, gespeeld door X-Men en Glass-acteur James McAvoy.

In gesprek met Good Morning America zei McAvoy dat hij behoorlijk onder de indruk was van clown Pennywise, gespeeld door Bill Skarsgård. Hij was zelfs doodsbang voor de spooky gedaante. Net als de rest van de cast overigens.


"Hij is geweldig. Die gast die de clown speelt, is angstaanjagend. Hij is een aardige vent en toch heeft hij me flink laten schrikken. Ik herinner me dat ik bij de rest van de cast stond, allemaal volwassenen, en we hadden allen rare freaky dingen gedaan. En we keken allemaal naar elkaar zo van, 'ik wil hier niet zijn'. Het was niet echt leuk om die dag acteur te zijn. Hij maakte me echt doodsbang. Als kind hield ik nooit van clowns."

Andere rollen zijn voor Bill Hader (Richie), Jessica Chastain (Beverly), James Ransone (Eddie), Andy Bean (Stan), Jay Ryan (Ben) en Isaiah Mustafa (Mike) en Andy Muschietti's IT 2 draait vanaf 5 september in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair