Featured

De grootste Fanboy-films! [deel 2]

Deze films zijn voor vele liefhebbers maar moeilijk objectief te beoordelen.

door Bram de Groot om 19:36 in Featured
Het is alweer een week geleden dat we naar de eerste vijf absolute fanboy-films keken. Hieronder weer een nieuwe reeks. Wil je de definitie van fanboy-films weten, click dan nog even terug!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 volgt...


Blade Runner (1982)

Waarom? Ridley Scott maakte met Alien (1979) al een van de beste scifi-horrorfilms. Zijn aansluitende film Blade Runner werd zijn meest ondergewaardeerde werk, zeker toen de sciencefictionfilm met Harrison Ford en Rutger Hauer verscheen. Het is ook de eerste (grote) verfilming van werk van Philip K. Dick (Total Recall, Minority Report) en er verschenen door de jaren heen maar liefst zeven versies, waaronder "The Final Cut". Het geflopte vervolg Blade Runner 2049 zal over enkele jaren ongetwijfeld een vergelijkbare status moeten krijgen.


In Blade Runner hebben vier menselijk uitziende androids een ruimteschip gestolen. Ze keren terug naar aarde om hun schepper te vinden. Blade runner Rick Deckard moet gedwongen zijn pensioen afbreken om de androids uit te schakelen.Office Space (1999)

Waarom? Gewoon daarom! En omdat werken niet leuk is. De film van Mike Judge (Beavis and Butt-Head) is een cult-klassieker onder de fans. In 1999 bleek de komedie overigens een financiële flop. Met Ron Livingston als Peter Gibbons, Jennifer Aniston als Joanna en Gary Cole als Bill Lumbergh is dit er eentje die ervoor zorgde dat de VHS-uitgave grijs gedraaid werd. Er zijn een hoop Office Space-fanboys. Toch?


In Office Space besluit Peter Gibbons na een hypnosebeurt niet langer naar zijn werk te gaan. Dit gebeurt uitgerekend op het moment dat ze op kantoor op zoek zijn naar mensen die ze kunnen ontslaan. Wanneer twee van zijn beste vrienden uiteindelijk ontslagen worden, verzinnen ze een plan om veel geld van het bedrijf te kunnen verduisteren.


The Godfather (1972)

Waarom? Dit is natuurlijk de beste film ooit gemaakt. Niet The Shawshank Redemption... En het is ook zo dat eigenlijk The Godfather: Part II net iets beter is. Of toch eigenlijk ook niet... Het is voor de Godfather-fanboy maar moeilijk kiezen tussen de jonge en oude Vito Corleone. Het enige nadeel is en blijft dat onnodige derde deel. Of werd die gewoon verkeerd begrepen? Uiteraard staat deze voor de complete trilogie.


In Francis Ford Coppola's The Godfather heeft Don Corleone (Marlon Brando) in New York een waar maffia imperium opgebouwd. Zijn zoon Michael (Al Pacino) wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, totdat zijn vader na een aanslag in het ziekenhuis belandt.Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980)

Waarom? Een Fanboy-lijstje kan niet zonder Star Wars (en wel zonder Star Trek, deze ronde dan). George Lucas mag door velen als een vreemde vogel gezien worden en zelfs als verkrachter van zijn eigen historische originele Star Wars-trilogie, maar dat neemt niet weg dat hij dé reden is dat Star Wars (ondanks misstappen van de nieuwe eigenaar Disney) misschien wel de meest besproken filmreeks is! Overigens siert het de Star Wars-fanboys dat ze ook de goede kanten van de nieuwste saga-delen en losstaande avonturen kunnen inzien. Of wisselt dat per fanboy?


In The Empire Strikes Back, door velen gezien als het beste deel ooit, is de Death Star vernietigd! Het gevolg is dat de jacht op de rebellen stevig wordt opgevoerd. Luke weet te ontsnappen en komt terecht op de planeet Dagobah, waar hij de oude Jedi-meester Yoda ontmoet. Yoda bereidt hem voor op de confrontatie met de sinistere Darth Vader.


Spaceballs (1987)

Waarom? Misschien wel teveel een persoonlijke favoriet, maar er is geen betere parodie dan Spaceballs, van en met Mel Brooks. Alleen al Dark Helmet is zo memorabel dat hoogstwaarschijnlijk iedere Star Wars-fanboy met een beetje zelfspot de VHS als een soort jeugdherinnering ergens in een doos heeft liggen (of mogelijk gewoon naast de Dvd-versie). Nog altijd een doodzonde dat Spaceballs III: The Search for Spaceballs II of Spaceballs 2: The Search for More Money nooit zijn verschenen... "Comb the Desert"!


In Spaceballs probeert Koning Roland van de planeet Druidia zijn dochter Prinses Vespa uit te huwelijken aan Prins Valium. Helaas wordt Vespa gekidnapt door de Spaceballs, die een enorme som losgeld aan Roland vragen. De koning besluit een groot geldbedrag aan Lone Star te geven om hem over te halen om Vespa te redden.


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 volgt...


11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Blader runner heb ik nooit wat aan gevonden. Starwars 5 is een meesterwerk. En the Godfather, tja wat zal ik daar over zeggen: voor mij de allerbeste film ooit gemaakt. Marlon Brando als Don Vito Corleone, geweldig!!!

MisterPink

Avatar

The Godfather deel 1 en 2 zijn beide briljant. In 2 is Pacino nog beter op dreef dan in deel 1. En is daar ineens Deniro. Maar in deel 1 zit dan inderdaad weer Brando.

3 is ook nog steeds beter dan 80% van ditzelfde soort films maar wel minder dan 1 en 2.

tommieman

Avatar

Uiteraard een Star Wars fanboy hier . Maar idd Godfather en Blade Runner ook geweeeeeeeldig .
Enne Office Space nog nooit gezien , zijn er hier dan idd fanboys die mij die kunnen aanpraten ?

Master Of Films

Avatar

Allemaal meesterlijke films, ja incl Office Space. De film die kantoor humor begrijpt. Daarna was het Ricky Gervais Smiley face

TheVault

Avatar

Office space is briljant. Maar dan vooral als je zelf ook een office nerd bent . En helemaal als je voor een Amerikaans bedrijf werkte dat perse het cubicle concept in NL wilde introduceren.
En eigenlijk ook de enige film waarin Jennifer Anniston te pruimen is.

tommieman

Avatar

Nooit een kantoorbaan gehad . Dus niet aan mij besteed office space .
Leuke films over succesvolle ondernemers dan maar hahaha
Grapjeeeeeeer

Sparrow_LW

Avatar

May the Schwartz be with you.. haha, spaceballs, geweldig....

Maar deze Star Trek fanboy mist nog wel zijn fanboy films..... Smiley face

kidcassidy

Avatar

Blade Runner is voor mij de beste film ooit, dus die sowieso. Overigens zijn al deze films geweldig, dus goed uitgezocht!

rainking

Avatar

Spaceballs kan ik blijven kijken. Is ook extreem quotable. "We ain't found shit!" "Even in the future nothing works!" "What are those things coming out of her nose?" Krijg meteen weer zin om 'm te kijken.

spooklift

Avatar

The Godfather Part III is ook wel goede film vind ik. Mooie afsluiter. 1 van de beste trilogie.

Gigan72

Avatar

Spaceballs is gewoon geweldig die moet je gezien hebben.

Lord Helmet is playing with his dolls in his quarters when Col Sandurz bursts in]

Colonel Sandurz: Lord Helmet!

Dark Helmet: WHAT?

[Helmet gathers up his dolls in the blink of an eye]

Colonel Sandurz: You're needed on the bridge sir!

Dark Helmet: Knock on my door! Knock next time!

Colonel Sandurz: Yes, sir!

Dark Helmet: Did you see anything?

Colonel Sandurz: No, sir! I didn't see you playing with your dolls again.

Dark Helmet: GOOD!


NieuwsFilm

meest populair