'Alec Baldwin schuldig aan mishandeling'

'Alec Baldwin schuldig aan mishandeling'

Baldwin moet verplicht naar een cursus woedebeheersing.

In november vorig jaar werd de Amerikaanse filmacteur Alec Baldwin (Mission: Impossible - Fallout, BlacKkKlansman) opgepakt nadat hij een klap zou hebben uitgedeeld bij een verkeersruzie. Woensdag kwam de zaak voor bij de rechtbank in New York en daar bekende Baldwin schuld.

Roddelwebsite TMZ kwam begin november met het nieuws naar buiten over de arrestatie van Alec Baldwin (60). Baldwin zou het met een andere automobilist aan de stok hebben gekregen over een parkeervak. Die ruzie escaleerde en Baldwin zou de man een klap hebben uitgedeeld in het gezicht. Aanvankelijk ontkende de Donald Trump-imitator het nieuws op Twitter. De acteur werd desondanks aangeklaagd en gisteren kwam de zaak voor bij de rechter.

Onduidelijk beeld
De autoriteiten hebben de bewakingsbeelden teruggekeken en nogmaals met getuigen gesproken. De beelden zouden te onduidelijk zijn om te kunnen bepalen of Baldwin het slachtoffer daadwerkelijk stompte. Daarop bood justitie hem een deal aan. De Hollywoodster gaf tijdens de zitting toe dat hij de man heeft geslagen. Hij is veroordeeld tot een verplichte cursus woedebeheersing en een boete van 120 dollar.

NieuwsFilm

meest populair