De grootste reboots in 2019!

De grootste reboots in 2019!

Welke filmreeksen keren (opnieuw) terug.

Reboots zijn films die een bestaande filmreeks vermodeniseert (denk aan Jurassic World) of compleet opnieuw start (Batman Begins). Soms worden er dus elementen uit de eerdere films gebruikt, zelfs personages, maar de verhaallijn van de eerdere films is nagenoeg afgesloten en de hoofdpersonages zijn compleet nieuw. Voor 2019 heeft creatief Hollywood weer een aantal opvallende reboots gepland.


Pet Sematary
Verschijningsdatum: 11 april

In 1983 verscheen het boek van Stephen King en de eerste verfilming was in 1989 een feit. Regisseur Mary Lambert leverde in 1992 ook het vervolg Pet Sematary Two op, maar deze bleek geen succes. Dit jaar volgt er dus een nieuwe poging, mogelijk met de wens om meer delen te maken. Dit keer staan Kevin Kölsch en Dennis Widmyer achter de camera en zijn er rollen voor Jason Clarke, Amy Seimetz en John Lithgow.

In de 2019-versie verhuizen Louis en Rachel Creed en hun twee kinderen Gage en Ellie naar een landelijk huis. Ze worden vriendelijk verwelkomd. Nadat hun kat overreden wordt, begraaft Louis deze op het griezelige 'Pet Sematary', een mysterieuze begraafplaats voor huisdieren. Vanaf 5 april in de bioscoop. Hieronder de trailer!



Hellboy
Verschijningsdatum: 11 april

Na Hellboy uit 2004 en het vervolg Hellboy II: The Golden Army uit 2008 moest er eigenlijk ook een derde deel komen. Regisseur Guillermo del Toro kreeg het echter niet voor elkaar en er werd opeens razend snel ingezet op een reboot. Dit keer is Neil Marshall die regisseert en is Stranger Things-acteur David Harbour het titelpersonage.

In de nieuwe Hellboy krijgt 'Red' een missie toegewezen in Londen. De oude geest van een kwade heks zou uit de dood zijn herrezen. Het blijkt Nimue (Milla Jovovich) te zijn en Hellboy zal een heel leger duivelse personages moeten zien te verslaan. Dit nog voordat het einde van de wereld een feit is. De trailer zie je hieronder en de complete film staat gepland voor 11 april.



Men in Black: International
Verschijningsdatum: 20 juni

In 1997, 2002 en 2012 verschenen drie films gebaseerd op de comics van Lowell Cunningham. Toen waren Will Smith en Tommy Lee Jones de belangrijkste gezichten Agent J en Agent K. De 2019-versie is een reboot zonder deze helden. Dit worden nu Chris Hemsworth en Tessa Thompson als Agent H en Agent M.

Ze zijn twee leden van de geheime, internationale organisatie die bedreigd wordt door een mol. H en M gaan op onderzoek en stuiten uiteraard op de nodige buitenaardse bedreigingen. Men in Black: International komt op 20 juni uit en check hieronder de eerste beelden!



Child's Play
Verschijningsdatum: 20 juni

In 1988 verscheen van regisseur Tom Holland (Fright Night) de originele Child's Play waarin de duivelse pop Chucky wordt geïntroduceerd. De slasherfilm was een succes en er kwamen twee directe vervolgen. Daarna verschenen de Chucky-films die de reeks meer een komedie-insteek gaven. Na het laatste deel Cult of Chucky (2017) werd er dan toch ingezet op een reboot, zonder de steun van de bedenker Don Mancini.

De nieuwe Child's Play ligt in handen van de producenten achter It (2017) en laat zien hoe Andy Barcley van zijn moeder een speelgoedpop krijgt voor zijn verjaardag. Rare gebeurtenissen leiden naar Andy's pop die bijna tot leven lijkt te zijn gekomen. In Nederland vanaf 20 juni in de bioscoop en hieronder de eerste foto van de nieuwe (CGI) Chucky.

Bekijk de afbeelding

Grudge
Verschijningsdatum: 11 juli

In Japan werd deze franchise met de titel Ju-on gelanceerd en al snel was er een Amerikaanse remake, met daaropvolgend nog twee delen. Vooral het eerste deel was een succes en dat hoopt regisseur Nicolas Pesce en producent Sam Raimi met deze reboot te herhalen.

De film van Sony Pictures Entertainment biedt rollen voor Andrea Riseborough, Jacki Weaver, Betty Gilpin en John Cho en uiteraard is er een huis vervloekt door een wraakzuchtige geest die degenen die het huis betreden bedient met een gruwelijke dood. Vanaf 11 juli op het Nederlandse witte doek en hieronder zie je een eerste foto!

Bekijk de afbeelding

Charlie's Angels
Verschijningsdatum: 31 oktober

Nadat in 2000 en 2003 als filmversies verschenen op basis van de bekende gelijknamige serie uit 1976 gaat Sony Pictures eind dit jaar voor een reboot. Dit keer geen Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu, maar Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska als de Angels. Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) regisseert en speelt Charlie.

Veel is er nog niet bekend, al zou de film voor internationaal gaan. Misschien wordt de titel van deze Sony-reboot wel Charlie's Angels: International.

Bekijk de afbeelding

Untitled Terminator Reboot
Verschijningsdatum: 31 oktober

Op dezelfde dag als dat Charlie's Angels verschijnt, komt er ook een derde reboot voor de Terminator. Dit keer heeft James Cameron ingegrepen en hij stelde Deadpool-kopman Tim Miller aan als de regisseur.

Met Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton als de bekende gezichten en onder meer Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Diego González Boneta en Gabriel Luna als de nieuwe, is dit een tweede Terminator 3. De rest mag vergeten worden, of gezien worden als alternatieve tijdslijnen. Hieronder de drie vrouwen uit de reboot!

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair